Ny madordning efter protestmøde: Beboere på Åbakkevej får igen varm middagsmad

Senior- og velfærdschef i Middelfart Kommune, Kitt Pedersen, er meget interesseret i, at de ældre stadig har mulighed for at spise deres middagsmad sammen - også selvom det ikke længere er kommunen, der skal levere maden til dem. Foto: Angelina Owino

Ny madordning efter protestmøde: Beboere på Åbakkevej får igen varm middagsmad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra 1. september har det ikke været muligt for de ældre borgere på Åbakkevej at købe varm middagsmad på Brenderup Dagscenter. Det vil beboerne nu lave om på med en ny madordning, der kan bevare den varme middagsmad og det sociale fællesskab blandt de ældre.

Brenderup: En ny madordning er på vej til beboerne på Åbakkevej, efter beboerne og pårørende forleden mødtes med en repræsentant fra Ældrerådet og senior- og velfærdschef Kitt Pedersen for at diskutere, hvad der skal ske, når beboerne ikke længere kan købe varm frokost på Brenderup Dagscenter.

- Vi havde et rigtig konstruktivt møde, hvor beboerne nedsatte en "arbejdsgruppe", der skulle finde ud af, hvem der kunne levere varm mad til dem i fremtiden, og hvor mange der ville være med i ordningen, så de kunne fortsætte med at spise sammen, siger senior- og velfærdschef i Middelfart Kommune, Kitt Pedersen, og tilføjer:

- Med den her løsning kan beboerne stadig bevare det fællesskab og den varme mad, som de havde på Brenderup Dagscenter. Nu mødes de bare i deres eget fællesrum på Åbakkevej i stedet for på dagscenteret.

Åben for nye løsninger

Også på Ældrecenteret Fænøsund er både pensionister og visiterede borgere tidligere kommet for at spise varm mad til frokost, men det har fra 1. september ikke længere været en mulighed.

- Det sociale er stadig det samme for de ældre - det er kun maden, der har ændret sig. Om vi på sigt kan gøre det anderledes, så der kommer andre kosttilbud, vil vi prøve at kigge på. Hvis vi kan finde andre løsninger, så gør vi det - men det er en stor omlægning på hele kostområdet, så det hele skal lige falde på plads først, fortæller Kitt Pedersen.

Der skal dog ikke være tvivl om, at kommunen stadig prioriterer, at det er vigtig, at de ældre ikke mister det sociale aspekt ifølge Kitt Pedersen.

Ikke helt tilfredse

De 15 beboere på Åbakkevej, der indtil videre har valgt at være en del af den nye madordning, skal fremover have leveret mad fra Fjelsted Forsamlingshus mandag til torsdag, hvor de skal betale 60 kroner for den varme middagsmad.

- I mangel på bedre så er vi tilfredse med udfaldet. Problemet er bare, at der nu mangler nogle til at hjælpe med at servere og rydde af for de ældre, der ikke kan klare sig selv, siger Lis Hessel, som var hende, der inviterede de ældre og kommunen til protestmøde i torsdags.

Ifølge senior- og velfærdschef Kitt Pedersen vil de borgere, der er visiteret til hjælp fra kommunen stadig få den samme hjælp, som de ville have fået, hvis de spiste i deres egen bolig.

- Vi er forpligtet til at hjælpe borgerne til den enkelte opgave - borgerne er ikke visiteret til minutter, men til en bestemt opgave, som i dette tilfælde handler om maden, siger hun.

Den nye ordning ventes at træde i kraft fra midten af september.

Ny madordning efter protestmøde: Beboere på Åbakkevej får igen varm middagsmad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce