Stigende priser får Civica til at ændre planer

Civica ændrer nu kurs i det nye boligområde ved Falstersvej. Den almennyttige boligforening dropper sine 18 planlagte lejeboliger i to plan og bygger i stedet 36 fordelt på to blokke med hver tre etager beliggende ud til Jyllandsvej. Foto: Peter Leth-Larsen

Stigende priser får Civica til at ændre planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygger flere boliger og en etage højere på Falstersvej.

Middelfart: Også i Middelfarts udkant, nemlig i det nye boligområde mellem Falstersvej og Jyllandsvej, er Civica på vej med flere boliger. Det er nogen tid siden, boligselskabet købte en grund af Middelfart Kommune for at opføre 18 boliger i en såkaldt tæt lav bebyggelse i Akelejehaven i to plan. Stigende håndværkerlønninger og stigende priser på materialer på grund af den store travlhed i byggeriet har nu fået Civica til at ændre planer og bygge 36 boliger i to blokke i tre etager placeret op til Jyllandsvej i stedet.

- Som almennyttigt boligselskab har vi en ramme, der siger, at udgiften til vores byggerier skal holde sig indenfor 19.700 kroner pr. kvadratmeter. Det viste sig at være svært med kun 18 boliger. Ved at udvide til det dobbelte og gå en etage op, opnår vi nogle stordriftsfordele og billigere priser på materialer, som betyder, at vi kan holde os indenfor rammen, forklarer Civicas direktør Jens Pilholm.

Glad for lånegaranti

Ligesom projekt-Bjerggården glæder han sig over, at Middelfart Kommune også i dette tilfælde har været villige til at komme med den nødvendige lånegaranti på 10 procent af den samlede udgift, som det er obligatorisk ved almennyttigt byggeri.

- Vi har 15.000 aktivt søgende på vores 35.000 mennesker lange venteliste til vores 12.000 lejemål på Fyn, så vi vil gerne bygge alt det, vi kan få lov og finde jord til. Derfor er vi altid glade, når kommunerne også kan se en interesse i at øge boligmassen, siger Jens Pilholm.

Civica har i dag 950 lejemål i Middelfart by.

Hvad den nye vej med Civicas 36 nye lejligheder ud til Jyllandsvej kommer til at hedde, ligger ikke fast, men vejnavnene i det nye boligområde skal alle være blomsternavne, har kommunen besluttet.

Stigende priser får Civica til at ændre planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce