Succesfuld Kvickly-direktør stopper efter 26 år: - Jeg er mest stolt af vores medarbejderkultur

Ole Juel Jakobsen stopper efter 26 år som direktør i Brugsforeningen for Middelfart og Omegn, der omfatter Kvickly, SuperBrugserne i Strib, Gelsted og Ejby samt Fakta i Brenderup og FDB Møbler i Strib. Her ses han (t.v.) i selskab med foreningens formand, Flemming Jensen, og den nye direktør, Ole Ebdrup Andreasen (t.h.). Foto: Peter Leth-Larsen

Succesfuld Kvickly-direktør stopper efter 26 år: - Jeg er mest stolt af vores medarbejderkultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg vil gerne nå at prøve noget nyt, siger 65-årige Ole Juel Jakobsen, der har firedoblet brugsforeningens egenkapital og sat sig store spor på Middelfarts byudvikling, siden han kom til fra Aars i 1993.

Middelfart: Med en firedobling af egenkapitalen, så den nu nærmer sig 100 millioner kroner, er det en af brugsbevægelsens mest succesrige direktører, der stopper, når Ole Juel Jakobsen 28. februar har sidste arbejdsdag som direktør for Brugsforeningens for Middelfart og Omegn.

Også på de ydre linjer har den 65-årige Kvickly-direktør sat sig sine positive fodaftryk, blandt andet som en mangeårig, markant formand for Middelfart Handel og brugsforeningens omfattende investeringer i byudviklingsprojekter som Kulturøen og butiksdelen på Nytorv.

Alligevel er det ikke kroner og mursten, men medarbejderne, den beskedne nordjyde nævner som det allerførste, når han bliver spurgt om, hvad han vil se tilbage på med størst glæde i sine 26 år som Kvickly-direktør i Middelfart.

- Jeg er godt tilfreds med den rummelige medarbejderkultur, vi gennem årene har skabt ved at tage folk ind, som har haft svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det har ikke kun været godt for dem, som fik en ny chance, men også for det øvrige personale, som har fået øjnene op for den tilfredsstillelse, der ligger i at hjælpe andre. Det har samtidig givet vores medarbejdere mere kvalitet i hverdagen, der kommer til at handle om mere end lige at gå på arbejde. I sidste ende er det en væsentlig forklaring på, at vi har gjort det så godt på bundlinjen, siger Ole Juel Jakobsen.

Kvickly har i Ole Juel Jakobsens tid modtaget kommunens prisen for årets rummeligste arbejdsplads adskillige gange, mens man for to år siden fik Dansk Handicap Forbunds Arbejdsmarkedspris.

Ole Juel Jakobsen
65-årige Ole Juel Jakobsen er født i Sæby og bor i dag med sin hustru, Lise Juel Jakobsen i Strib. Hun er lærer på Østre Skole. Ole Juel Jakobsen har fire børn.

Han kom i lære i Brugsen i Ørtoft ved Sæby i 1969.

Første uddelerjob fik han i 1976 i Syvsten ved Sæby, derefter gik turen til Serritslev, Vester Hassing og Hals, inden han blev chef for Kvickly i Aars.

Han blev ansat som direktør for Kvickly Middelfart og SuperBrugsen i Strib 1. januar 1993.

Ole Juel Jakobsen har gennem de seneste 30 år været tillidsvalgt i det folkevalgte system i FDB og Coop.

De seneste 10 år som bestyrelsesmedlem i Coop Amba og Coop A/S.

Fritiden handlede tidligere meget om fodbold, i dag er det foruden familielivet løbeture, der optager ham mest.

Mod på noget nyt

Ole Juel Jakobsen fylder 66 år til maj, men afviser, at han stopper, fordi alderen trykker.

- Beslutningen har været undervejs det sidste års tid, jeg føler mig bestemt ikke udbrændt, men stopper nu, hvor jeg har kræfterne til at kaste mig ud i noget nyt, siger Ole Juel Jakobsen, der har planer om forskelligt bestyrelsesarbejde både lokalt og udenbys og er allerede i dialog med flere brancher.

Han mener samtidig, at timingen er velvalgt i forhold afslutningen af Nytorv og de moderniseringsprojekter, brugsforeningen står overfor i Gelsted, Strib og Middelfart.

- Det ligner situationen, da jeg selv kom til Middelfart og skulle stå i spidsen for Kvicklys ombygning, siger Ole Juel Jakobsen.

Glad for samarbejdet i byen

Ole Juel Jakobsen har i sine år som Kvickly-direktør haft et nært samarbejde med Middelfart Sparekasse og Middelfart Kommune blandt andet omkring Kulturøen og Nytorv.

I det hele taget har Ole Juel Jakobsen altid foretrukket dialogen, selv om ingen har været i tvivl om, hvor han ville hen med sin butik eller byudviklingen i øvrigt. Det har blandt andet været tydeligt, når han som formand for Middelfart Handel gang på gang har kæmpet for længere åbningstider og en levende handel i centrum i kampen mod de omkringliggende storcentre.

- Langt fra alle butiksdrivende har været enige med mig om for eksempel åbningstider. Men jeg synes, at det altid på den lange bane har vist sig, at vi gjorde det rigtige, hvilket kritikerne også bagefter har erkendt. Og det har skabt en afgørende konsensus blandt byens specialbutikker og et varehus som os, siger Ole Juel Jakobsen uden at kampen dog er helt forbi.

For 26 år uden ærgrelser lyder for godt til at være sandt. Det er det også. Og skal den snart forhenværende Kvickly-direktør pege på noget, han gerne havde set anderledes, ærgrer det ham, at Middelfart ikke bruger sine muskler som turistby.

- Vi skal stå mere sammen om at skabe en Middelfart sommerby med faste, lange åbningstider, så turister og udenbys gæster aldrig er i tvivl om, at det er en åben og levende by, de møder, når de kører til Middelfart. Det vil ikke kun skabe øget omsætning i butikkerne, men også smitte af på restaurationslivet og overnatningsstederne, siger Ole Juel Jakobsen.

Farvel og goddag til marts

Ole Juel Jakobsens farvel som Kvickly-direktør markeres ved en reception på Severin fredag den 8. marts klokken 14 til 16.

Ugen efter, fredag den 15. marts, er der goddag-reception i Kvickly for Ole Ebdrup Andreasen.

Succesfuld Kvickly-direktør stopper efter 26 år: - Jeg er mest stolt af vores medarbejderkultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce