Tidligere overlærer er død: Hun levede sit liv i visdommens tjeneste

Karen Laursen var i 35 år lærer på Kirstine Seligmanns Skole i Vejle, og hun havde stadig kontakt til nogle af sine tidligere elever. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Tidligere overlærer er død: Hun levede sit liv i visdommens tjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karen Laursen, tidligere overlærer på Kirstine Seligmanns Skole i Vejle, er død, 91 år.

Tidligere overlærer Karen Laursen, Vejle, er død, 91 år.

Karen Laursen var i 35 år en respekteret lærer i dansk, engelsk og historie på Kirstine Seligmanns Skole i Vejle, hvor hun også selv fik grundlagt sin viden og sit vidsyn til verden.

I sin lærergerning var hun bevidst om eksemplets magt, at læreren som den vidende skulle gå foran, vise det gode eksempel, have holdninger og samtidig behandle eleverne med respekt.

Karen Laursen var et begavet og vidende menneske, en personlighed, der levede op til Søren Kierkegaards ord om, at man er sit eget livs iscenesætter. Man må leve og opføre sig, så man kan være sig selv bekendt i forhold til sin samvittighed.

Karen Laursen leflede ikke for nogen. Hun turde være sig selv, sige sin mening, også selv om den ikke faldt i alles smag.

Humor og livsglæde

Hun var født i Højer, hvor hendes far fik arbejdede som banefunktionær efter genforeningen i 1920. Han skulle hjælpe med at "fordanske" landsdelen. Senere flyttede familien til Vejle. Karen Laursen talte gerne om sine forældre og sin barndom i det kristne hjem, som var præget af humoristisk sans og stor livsglæde. Der blev grinet meget i hjemmet, og det respektfulde, rummelige livssyn og livsglæden bar Karen Laursen med sig.

Karen Laursen havde sit første lærerjob i Rønne på Bornholm, hvor hun var i fire år, indtil hun kom til Kirstine Seligmanns Skole i Vejle, hvor hun var ansat fra 1953 til 1988.

Hun var glad for sit liv i visdommens tjeneste, det var mærkbart i undervisningen og smittede af på eleverne. Hun havde stadig kontakt med nogle af dem. Hun var især glad for at undervise i engelsk og rejste gennem mange år ofte til England. Hun holdt af sproget og genlæste flere af de store engelske klassikere på engelsk.

Karen Laursen søgte altid viden og var gennem flere år ofte på højskoleophold. I sit hjem havde hun litteratur samt bunker af udklip med visdomsord af Sokrates, Søren Kierkegaard, Albert Camus og andre kloge hoveder i sin nærhed. Netværket fra Soroptimisklubben i Vejle var der trofast for hende, og det samme var familien.

Tidligere overlærer er død: Hun levede sit liv i visdommens tjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce