Fredericia får gevinst på knap 27 millioner i kommunal udligning

27 millioner ekstra i kommunekassen. Det kan Susanne Eilersen (DF) og Jacob Bjerregaard (S) glæde sig over fra næste år. Arkivfoto

Fredericia får gevinst på knap 27 millioner i kommunal udligning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhandlinger om en ny udligningsordning strandede tirsdag. Men én fejl i den nuværende ordning rettes, og det giver Fredericia næsten 27 millioner ekstra fra 2019.

Fredericia: Knap 27 millioner kroner ekstra ryger i Fredericias kommunekasse fra 2019.

Det sker i forbindelse med forhandlingerne om en ny kommunal udligningsordning, som tirsdag strandede. Det glippede med et bredt forlig, og derfor træder kun én ændring i kraft. Nemlig en fejl, som ikke tog højde for udlændinges uddannelsesniveau, når der fordeles tilskud.

- Den fejl rettes nu, og det giver Fredericia 26,94 millioner kroner. Det viser de tal, vi har fået fra ministeriet, oplyser Susanne Eilersen fra Dansk Folkeparti.

Hun er både 1. viceborgmester i Fredericia, og så sidder hun i Folketinget. Her har hun sammen med René Christensen været DF's repræsentant i forhandlingerne om en ny udligningsordning.

Regeringen søgte et bredt forlig, men både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti afviste regeringens tilbud.

Derfor forventer økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) ikke, at der kommer et forlig på denne side af et Folketingsvalg. Til det siger Susanne Eilersen (DF).

- Hvis vi ser isoleret set ser på Fredericia, er vi glade for at få lov til at beholde de penge. Det er jo ikke nye penge, vi får. Det er sådan set bare penge, vi får lov til at beholde, fordi der har været en fejl. Det er penge, vi kan gøre rigtigt meget med. Vi vil gerne give et ekstra boost i forhold til vores folkeskoler. Vi vil gerne noget mere omkring sundhedshuset og de tiltag, der er deroppe. Og vi skal have bygget flere plejeboliger, fordi vi får flere og flere ældre, siger hun.

Med landspolitiske briller er hun dog ikke helt tilfreds.

- Vi fik ikke løst opgaven, kan man sige. Nu har vi rettet den fejl. Vi står stadig med et udligningssystem, som skævvrider Danmark fremadrettet, siger Susanne Eilersen.

DF var klar til at forhandle med regeringen alene, men ministeren meldte tirsdag ud, at han ikke ser nogen løsning, før der har været Folketingsvalg senest i 2019.

I slutningen af februar fremlagde regeringen fem modeller til en ny kommunal udligningsordning, og ved alle modeller havde Fredericia udsigt til gevinst. Der stod til at komme mellem syv og 41 millioner kroner i kassen.

Men de fem modeller mødte stor kritik, blandt andre fra flere jyske kommuner, som stod til at tabe store beløb.

Fredericia får gevinst på knap 27 millioner i kommunal udligning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce