Træt af slidte busser? - nu er nye på vej

Regionschef Henrik Andersen fra Tide Bus Danmark foran en af de nye busser, der skal indsættes på en række regionalruter i Vejle-området. Foto: Yilmaz Polat

Træt af slidte busser? - nu er nye på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tide Bus Danmark overtager en række regionale ruter fra 1. juli - i går blev nye busser og uniformer præsenteret.

Vejle: En splinterny bus er bedre end en 13 år gammel model.

Så kort lød kommentaren fra en af de chauffører, der 1. juli sætter sig bag rattet i en af Tide Bus Danmark's nye busser. 25 af slagsen kører ud på vejene, når det norskejede selskab overtager en del af den regionale bustrafik fra Umove.

Umiddelbart ligner de nye busser de nuværende. Men der er sket en del med teknologien siden 2005, og ifølge HR-chef i Tide Bus, Rikke Trads, har chaufførerne også haft en finger med i spillet i indretningen af de nye busser:

- Der er mulighed for at indrette en del af førerpladsen efter chaufførens ønske - for eksempel placeringen af kopholder, plads til taske og rejsekort-terminalen, siger hun.

Fakta
Tide Bus Danmark har omkring 1.000 medarbejdere..Selskabet er ejet af den norske koncern Tide AS, som er Norges næststørste virksomhed indenfor persontransport og kan spore sin historie mere end 100 år tilbage.

Tide Bus Danmark har eksisteret siden 2008, hvor virksomheden blev oprettet, efter at Tide ASA vandt udbuddet af bybuskørsel i Odense Kommune. Siden har selskabet vundet kontrakter på buskørsel i Syd- og Sønderjylland, på Fyn og i Midtjylland.

I 2013 startede Tide Bus Danmark som den første busoperatør i Danmark kørsel med gasdrevne rutebusser i Fredericia. Derudover vandt Tide Bus i 2015 udbuddet af kørsel med gasdrevne busser i Silkeborg, som kom i drift i 2016.

Kilde: Tide Bus Danmarks hjemmeside
Det er ikke kun busserne, der skiftes ud. Chafførerne skal også have nye uniformer med Tide Bus Danmarks logo - som HR-chef Rikke Trads her viser frem. Foto: Yilmaz Polat
Det er ikke kun busserne, der skiftes ud. Chafførerne skal også have nye uniformer med Tide Bus Danmarks logo - som HR-chef Rikke Trads her viser frem. Foto: Yilmaz Polat

Nye uniformer

Chaufførkomforten omfatter ikke aircondition. Som Vejle Amts Folkeblad kunne fortælle i den forgangne uge, svedte chaufførerne bravt de smukke forsommerdage. Men ifølge projektleder i Tide Bus, Ulla Werenberg, fungerer aircon ikke optimalt i en bus, hvor dørene konstant åbner og lukker.

Til gengæld støder bermuda-shorts ikke på modstand fra vognmands-firmaet. Men ifølge afdelingschef Jytte Lauridsen fra trafikselskabet Sydtrafik, indgår shorts ikke i det uniformsreglement, der blev indført i vinter.

Bermuda-shorts er da heller ikke en del af den uniformspakke, der blev uddelt, da Tide Bus fredag holdt åbent hus i busanlægget ved Ibæk Strandvej. I pakkerne var de nye skjorter, bukser og andet udstyr, som chaufførerne skal bære fra 1. juli. Vigtigst er skjorten med det nye firmas logo.

Vandt i januar

Passagerne kommer næppe til at mærke den store forskel, selvom de naturligvis kan nyde fornemmelsen af at sætte sig til rette i en helt ny bus. Ruterne er som udgangspunkt de samme, som den snart forhenværende vognmand betjente, og indretningen af busserne stort set magen til de gamle.

De nye busser kommer blandt andet til at køre til Billund, Fredericia, Kolding og Middelfart. Det var det udbud, Tide Bus vandt tilbage i januar. Kontrakten gælder frem til 2026.

Træt af slidte busser? - nu er nye på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce