Ambitiøs 23-årig håndværksmester klar til stort byggeri

23-årige Emil Palm etablerede for godt tre år siden egen entreprenør- og kloakvirksomhed. Han er nu klar til at sætte spaden i jorden på sin store grund på Nordre Ringvej, hvor han vil opføre kontorer og lagerhal til både sin egen virksomhed og udleje til mindre virksomheder med behov for enten kontor og lagerplads eller begge dele. Foto: Peter Leth-Larsen

Ambitiøs 23-årig håndværksmester klar til stort byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emil Palm er klar til at bygge både kontorfaciliteter og lagerhal til opbevaring, som mindre håndværksmestre kan leje sig ind i. Selv rykker han både kontor og lager til Nordre Ringvej fra privaten i Egeskov.

Fredericia: Jordarbejdet er gjort, og grunden ryddet, klar og hegnet ind til, at 23-årige Emil Palm kan realisere sin drøm om 400 kvadratmeter kontorer og en 2500 kvadratmeter stor lagerhal mellem byggemarkeder og gokart-center på Nordre Ringvej 11. Han kan næsten ikke vente, men er indstillet på at være tålmodig de små fire uger, der vil gå, før han endelig vil have byggetilladelsen i hus.

- Vi har fået en nødvendig dispensation til skovbyggelinjen, men den skal i offentlig høring. Der skulle ikke være nogen problemer med det, for alle andre bygninger ligger tættere på skoven, end vi gør, men alt skal selvfølgelig være efter bogen, siger den virkelystne entreprenør og kloakmester.

Når tilladelserne er i hus, er han klar til at opføre et kontorbyggeri med plads til syv lejere, samt en stor lagerhal med plads til lige så mange lejere.

- Vi skal selv flytte ind i både kontor og et af lejemålene i hallen. Vi skal bruge 500 kvadratmeter, og så er der plads til, at andre kan leje sig ind ved siden af. Jeg forestiller mig, at det er mindre virksomheder som min egen, hvor man gerne vil have både lagerplads og måske kontorfaciliteter lige ved siden af hinanden, siger Emil Palm.

Jeg tror, at flere mindre virksomheder har samme behov for kontor og opmagasineringsplads, som jeg har. De kan leje sig ind, når byggeriet står klar.
Emil Palm, kloakmester og entreprenør

Ikke alle kan bo ved motorvej

For godt et år siden købte han grunden på Nordre Ringvej med hal-kontor-projektet for øje.

- Jeg etablerede min egen virksomhed for tre et halvt år siden, og indtil videre har den været drevet hjemme fra min adresse i Egeskov. Men vi er i dag 10 ansatte og har behov for mere plads til opbevaring af materialer og værktøj, og så kunne det være rart med et kontor også, siger Emil Palm.

Tæt på ligger flere byggemarkeder, byen ligger helt tæt på, og motortrafikvejen er uden for døren.

- Vi kan ikke alle sammen bo lige ved motorvejen, men det tager kun 15 minutter, så er man der, siger Emil Palm.

Ventetid på spær

Med en baggrund som anlægsstruktør og overbygning med kloakmesteruddannelsen hos CJ Anlæg var han allerede som 19-årig klar til at starte egen virksomhed.

- Det har bare været min drøm altid. Da jeg var fire år, sagde jeg, at jeg ville være kloakmester, smiler Emil Palm.

Gennem lange arbejdsdage og målrettet fokus er det lykkedes at skabe en virksomhed, der er i fin drift.

- Vi mærker, at der for alvor er gang i hjulene, så vi har travlt, siger Emil Palm, som har brugt mange timer ved siden af det daglige på at få alt papirarbejdet på plads til projektet på Nordre Ringvej. Ansøgninger til kommunen, naturstyrelsen, m.m. har skullet på plads for at kunne etablere både bygninger og vaskeplads på den store grund.

- Der er mange ting, der skal tænkes på, men nu er vi klar, og så snart det sidste er på plads, skal vi bare ud over stepperne, siger Emil Palm.

Der skal bestilles stålspær til at bære det 25 meter brede spænd over hallen, og det vil sandsynligvis koste tre-fire måneders leveringstid.

- Men i mellemtiden kan vi begynde på at opføre kontordelen, så det kommer til at passe sammen. Hvis alt går efter planen, vil jeg tro, at det hele kan stå klar til foråret næste år, siger Emil Palm.

Fire hjørnesten

Mens byggeriet står på, skal kundekredsen plejes i både lokalområdet og på Fyn. Både for virksomheder og private og som underentreprenører.

- Vores fire hjørnesten er jord, kloak, beton og belægning. Vi arbejder ud fra, at et ord er et ord. Vi kører rundt med firmanavn på bilerne og satser på mund-til-mund-metoden. Det er vores reklame, og det er gået fint indtil videre. Det er vi ydmyge og glade over, siger Emil Palm beskedent, som efter krav fra familien tog med på ferie i en uge til Tyrkiet. Dog ikke uden telefon og arbejdscomputer.

Ambitiøs 23-årig håndværksmester klar til stort byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce