Sønderjysk milliardkoncern taber sag til Jysk Fynske Medier

Gipote.dk, der er ejet af Fleggaard-familien, har ulovligt kopieret tusindvis af annoncer fra Gul og Gratis. Arkivfoto: Fleggaard.

Sønderjysk milliardkoncern taber sag til Jysk Fynske Medier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundeportalen gipote.dk, som er ejet af Fleggaard-koncernen, taber retssag til Jysk Fynske Medier efter at have kopieret tusindvis af annoncer.

Retssag: Familien bag Fleggaard-koncernen har tabt en retssag mod Jysk Fynske Medier.

Danmarks største portal for køb og salg af hunde, gipote.dk, som er ejet af familien bag grænsehandelsbutikken Fleggaard, er i Sø- og Handelsretten blevet dømt for ulovligt at kopiere tusindvis af slagsannoncer fra Gul og Gratis, som er ejet af Jysk Fynske Medier. Det skriver finans.dk.

I foråret 2017 begyndte gipote.dk at kopiere samtlige hundeannoncer fra Gul og Gratis og fjernede samtidig alt, der kunne knytte annoncerne til Gul og Gratis. Det er i strid med ophavsretten. Og derfor har Sø- og Handelsretten dømt gipote.dk til at fjerne alle annoncer, der stammer fra Gul og Gratis, samt betale sagsomkostningerne på 30.000 kroner. Gul og Gratis havde uden held forsøgt at få gipote.dk til at fjerne annoncerne.

En af landets rigeste

Nu har retten dog talt, og derfor vil de 140.000 registrerede brugere og cirka 1.000 betalende abonnenter på gipote.dk i fremtiden blive præsenteret for langt færre salgsannoncer.

Fleggaard-familien er en af landet rigeste med en formue på omkring 6,7 milliarder kroner og ejer 51 procent af gipote.dk. De købte sig ind i hundeportalen i maj 2017, hvor de sammen med iværksættervirksomheden De Facto Ventures smed millioner ind i projektet.

- Vi lytter altid, når nogen kommer med en god idé. Og vi kan se en del potentiale i det her, blandt andet fordi det er så enormt skalerbart. Det kræver for eksempel bare et ekstra sproglag, og så er man i gang i et nyt land, sagde Karsten Olsen, direktør i Fleggaard Holding, dengang til Børsen

Fleggaard-koncernen er ejet af de tre søskende Birgitte, Ole og Susanne Fleggaard.

Sønderjysk milliardkoncern taber sag til Jysk Fynske Medier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce