Fantastisk FC-comeback gav point i Viborg

Christian Ege Nielsen scorede på et glimrende, liggende saksespark, da FC fik 2-2 i Viborg. Arkivfoto: Ole Nielsen

Fantastisk FC-comeback gav point i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fredericia leverede et flot comeback og kom fra Viborg med et point efter at have været helt nede i sækken efter et kvarter. Kampen mod oprykningsfavoritterne endte 2-2.

Fredericia: FC Fredericia kom fra Viborg med et mere end godkendt point. Gæsterne var nede med 2-0 efter et kvarter, men fik udlignet 10 minutter før tid efter endnu en god præstation.

Christian Moses og Nikko Boxall åbnede scoringen, før Christian Ege Nielsen og Anders Holvad sørgede for slutfacit.

FC kom til kampen i sin stærkeste formation efter at have skiftet ud på tre pladser i midtugenederlaget til Thisted. Uzo, Mathias Johannsen og Sebastian Buch var bænket, og i deres sted startede Jacob Buus, Nicolaj Ritter og Victor Torp, som efterhånden må siges at være faste elementer i cheftræner Jonas Dals foretrukne startformation.

Viborg lagde et tungt tryk fra start og forsøgte at dominere kampen med en stribe af teknisk begavede spillere. Særligt lille Jung-Bin Park var ond ved FC med sin sublime driblefod.

FC forsøgte at stå imod men havde ikke bolden i kampens første fem minutter, og pludselig lå den i nettet bag Alexander Nybo. Christian Moses stod forbavsende fri i feltet, og hans forsøg på at lægge bolden på tværs tog en FC-fod og strøg i nettet klinet op ad den ene stolpe. 1-0.

FC truede i sekvenser uden at de dog blev rigtig farligt. Mads Eriksens hovedstød testede Ingvar Jónsson i Viborg-målet, men han greb bolden ud.

Kaptajnens vilde mål

Viborg fortsatte belejringen, og efter 14 minutter gav det pote igen. Nikko Boxall styrtede ind i et hjørnespark ved forreste stolpe, og hans knaldhårde hovedstød gik under Alexander Nybo og sneg sig i kassen. 2-0, og kampen var ved at udvikle sig til en grim affære for gæsterne.

Der skulle noget ekstraordinært til fra FC, hvis klubben skulle løfte sig ud af den dybe grav, som den befandt sig i. Dét ekstraordinære kom fra kaptajn Christian Ege Nielsen, der gik forrest da alt var mørkt.

Victor Torp fremtvang et hjørnespark, som Christian Sørensen sparkede ind i hovedet på højt-springende Anders Holvad. Han fandt Christian Ege Nielsen, som med ryggen til mål leverede et liggende saksespark og sendte bolden smukt i kassen. 2-1, og kampen var allerede komplet vanvittig.

Reduceringen virkede som lussingen, der vækkede FC Fredericia, og gæsterne begyndte at spille markant bedre. Endnu et hjørnespark blev giftigt, da en Viborg-spiller kom for skade at lægge bolden til rette for Manjrekar James. Stopperen afsluttede, men bolden blev blokeret og endte ved Dennis Høegh, som resolut trykkede til den med det gode venstreben tæt under mål. En af hjemmeholdets spillere stod dog godt placeret og kom i vejen.

Dybt underholdende

Kampen var dybt underholdende, og Viborg forærede Christian Sørensen en kæmpe chance, da en pasning fra bagkæden blev sendt direkte op i fødderne på den hestehale-bærende offensiv-spiller. Han spillede et-to med Anders Holvad, som dermed satte Sørensen op til en glimrende chance, men hans højreben var koldt som bunden af en dybfryser, og Sørensen sendte bolden forbi.

Viborg var ikke færdig, og Jung-Bin Park var atter på spil, da han gled ind i feltet og forsøgte at vippe bolden over Nybo, men målmanden stormede bort fra sin streg og fik blokeret forsøget med sin store krop.

FC var dog klart farligst, og Dennis Høegh fik endnu et tilbud, da Andreas Oggesens gode pasning sad perfekt til kreatørens venstreben i en god position i feltet. Høegh sendte den både over og forbi, før Victor Torp smed en blændende kontramulighed væk ved at losse bolden ud over sidelinjen med en alt for hård pasning, da han blot skulle have slået den fladt og ukompliceret til en helt fri Christian Sørensen.

Mere skete der ikke i en dybt underholdende halvleg, som gerne måtte have varet lidt længere. 2-1 til hjemmeholdet i pausen.

Et flot comeback

Anden halvleg var langt fra lige så vild som første. Det var nok meget godt, for man fik helt åndenød af at se på alle de muligheder.

Dennis Høegh drejede rundt om sig selv og faldt i Viborgs felt, men der var i bedste faldt en mikroskopisk kontakt med et Viborg-ben, og selvom Jonas Dal brølede efter straffespark fra sidelinjen, afviste dommeren at puste i fløjten.

Jung-Bin Park fik et frispark i en perfekt position, men sendte bolden over mål via der absolut øverste af et FC-hoved i muren. Også Christian Sørensen forsøgte sig på et frispark. Han sendte bolden hårdt i sidenettet, men den lille skare af FC Fredericia-tilhængere, der havde fundet plads bag målet, begyndte at juble i troen om, at bolden var inde.

Da dommeren dømte målspark, grinte et kollektivt stadion lettet af udeholdets tilhængere.

FC var bedst efter pausen, og den forløsende udligning faldt fortjent med 10 minutter tilbage. En dødbold endte med at blive løs i feltet, og en velspillende Anders Holvad stod klar til at smaske bolden hårdt i nettet. Målmanden fik handsken på, men han kunne ikke bremse det hårdt træf i flugten mod nettet. 2-2 og et super comeback af FC.

Gæsterne ville have mere og fortsatte med at presse på, men den gyldne mulighed opstod ikke, og kampen endte 2-2. Et resultat, som FC-spillerne roligt kan være stolte af.

FC er i aktion igen lørdag klokken 13.30 hjemme mod HB Køge.

Fantastisk FC-comeback gav point i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce