Læserbrev: Klagenævnet har talt - lodsejeren vandt


Læserbrev: Klagenævnet har talt - lodsejeren vandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kenny Bruun Dupont Olsen, Gothersgade 20, Fredericia, byrådsmedlem (V) i Fredericia Kommune
Billede
Fredericia Debat. 

Læserbrev: Ophævelse og hjemvisning af sag om Fredericia Kommunes nedklassificering af Stoustrup Rørledning...

Mere klart kan det ikke lyde. Lodsejeren vandt stort.

Alle partierne S, DF og EH med udtagelse af V stemte for at nedklassificere Stoustrup Rørledning, og derfor bestemte Fredericia Kommune 1. februar 2017 en nedklassificering af flere offentlige vandløb og rørledninger.

Den pågældende rørledning er i alt 1680 meter og afvander jorden vest for Stoustrup, og siden 1962 har det været Fredericia Kommunes pligt at vedligeholde og servicere rørledningerne, så vandet hurtigt og nemt kunne flyde gennem de nedlagte betonrør.

Ligesom vi oplevede det i starten af 2000, ville det socialdemokratiske styre også "nedklassificere" villavejene i hele Fredericia.

Dog ville man inden overleveringen til villaejerne lægge et nyt lag asfalt, så det stod pænt.

Fremadrettet skulle ejerforeningerne selv sørge for at betale og vedligeholde vejene. Men opstanden var nok noget større, end man umiddelbart havde kalkuleret med, og forslaget lagde politikerne i syltekrukken.

Siden har vi ikke hørt meget til den måde at drive penge ind på. Men der er en stor lighed mellem de to sager, forskellen er bare mængden at berørte familier.

På grund af den minoritetsgruppe, som landbruget udgør i Fredericia, er der ikke mange, som kan råbe op og udgøre en trussel for det siddende styre i Fredericia.

Derfor kunne det store "favnende" socialdemokratiske flertal trumfe en så udemokratisk beslutning igennem.

Betydningen af nedklassificeringen er faldende priser på ejendommene og store udgifter til vedligehold af rørledningerne. I princippet det samme, som de mange ejerforeninger ville opleve, bare meget større udgifter.

Men det glæder mig, at retfærdigheden sker fyldest, for Miljø- og Fødevareklagenævnet har 23. august ophævet Fredericia Kommunes afgørelse med øjeblikkelig varsel, fordi vedligeholdelsen af rørledningen ikke har været opfyldt gennem årene, og at en ny rørføring inden for de nærmeste år kunne komme på tale, da kapaciteten af vandgennemstrømningen er meget forringet.

Det er direkte uhørt, at man som myndighed tvinger et nedslidt og udskiftningsklart anlæg ned over en gruppe borgere, fordi der ikke er befolkningsmæssig volumen nok til at få de populistiske gener til at reagere hos visse politikere.

Læserbrev: Klagenævnet har talt - lodsejeren vandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce