Mand banket og stukket ned på rasteplads - de tiltalte skyder skylden på hinanden

Lige efter betragtede politiet overfaldet som et forsøg på manddrab. Arkivfoto

Mand banket og stukket ned på rasteplads - de tiltalte skyder skylden på hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ung litauer blev i december jagtet på en rasteplads mellem Vejle og Fredericia og stukket med en kniv. Hvem gjorde det? En 20-årig mand fra Odense og en mand på 23 år fra Aarhus er tiltalt, men peger hver især på hinanden.

Vejle/Fredericia: Hvem stak en ung mand i ryggen og maven med en kniv og tildelte ham spark, så han knap overlevede? Det er det centrale spørgsmål i en retssag, der mandag tog sin begyndelse ved Retten i Kolding.

Ingen af de to på anklagebænken - en 20-årig mand fra Odense og en mand på 23 år fra Aarhus - vil indrømme at stå bag angrebet på en 23-årig mand fra Litauen. Angrebet karakteriseres som særlig råt, brutalt eller af farlig karakter og blev i første omgang beskrevet af politiet som et forsøg på manddrab.

De tiltalte peger hver især på hinanden som den skyldige. Anklager Lisa Kjær Gjessing opsummerede det sådan over for én af dem.

- Du kommer jo med en hel anden historie, sagde hun med undren i stemmen.

Så ser jeg noget glimte. Det er en kniv. Han svinger den, og så hører jeg manden skrige af smerte.
Tiltalte
Kan give seks års fængsel
  • §245: "Den, som udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil seks år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed".


Kilde: straffeloven, danskelove.dk

Kørte galt i sneen

Episoden fandt sted lørdag 9. december 2017, hvor mændene sent om aftenen sås på rastepladsen Skærup Vest mellem Vejle og Fredericia. De kendte hinanden, men havde ifølge deres forklaringer kun mødtes én gang tidligere.

Den ældste var på daværende tidspunkt kæreste med den yngstes storesøster, der en times tid inden mødet og det efterfølgende overfald var kørt galt i det kolde og sneglatte føre ved Circle K-tanken efter et besøg i Aarhus.

Hun ringede chokeret til begge for at få hjælp, og de ankom i hver deres bil fra hver deres retning. Den 23-årige havde sin søster og sin brors højgravide kæreste med på bagsædet, mens den 20-årige var i selskab med tre kammerater, som han ved opkaldet var sammen med.

Så langt kan de tiltalte blive enige om hændelsesforløbet.

Artiklen fortsætter efter kortet.

Provokeret af et fløjt

På rastepladsen går den unge litauer fløjtende forbi - men herfra husker de tiltalte to vidt forskellige historier.

- Han siger også "uh lala baby" til hende, og hun er jo lige kørt galt. Jeg ved ikke, om jeg er provokeret som sådan, men han mangler virkelig situationsfornemmelse. Jeg skubber ham i ansigtet, og da han stikker af, løber jeg efter ham uden helt at vide hvorfor, forklarede den 23-årige først.

Den 20-årige mener derimod, at han så et knytnæveslag og ville forhindre sin måske kommende svoger i at gøre noget dumt.

- Jeg følger efter, da jeg ved, han har en voldelig fortid, men så ser jeg noget glimte. Det er en kniv. Han svinger den, og så hører jeg manden skrige af smerte. Jeg gik helt i chok og frøs. Selv har jeg ikke lagt en finger på ham, sagde den 20-årige.

Men den udlægning kan den tiltalte på 23 år slet ikke genkende. Han fortæller, at han snublede og bagefter blev skubbet af ofret, så han endte på jorden. Derfra så han den 20-årige trække en kniv.

- Så går jeg i baglås, men får råbt, at han skal lægge den væk. Jeg ser ham ikke stikke, og jeg ser heller ingen skader. Så på det tidspunkt tænker jeg, at der nok ikke er sket noget alvorligt med manden og går tilbage mod bilen, fortalte han.

Det er der - læs ofrets udtalelser fra retten her.

Flere mistænkte i sagen

På førstedagen i retten viste anklagemyndigheden videoovervågning fra rastepladsen, men på grund af reklameskilte, buske og parkerede lastbiler kan man se det første møde mellem parterne, men ikke selve overfaldet.

Det er dog tydeligt, at begge mænd samt de tre kammerater løber efter den litauiske mand. Kammeraterne har undervejs også været mistænkt i sagen og siddet varetægtsfængslet, men blev løsladt på grund af manglende beviser.

Man nævnte også kort de dna-spor fra ofret, som efterfølgende blev fundet på den 23-åriges tøj og bag i bilen hos den 20-årige. De tiltalte bliver forsvaret af henholdsvis Martin Andersen og Naja Wærness Larsen.

Efter planen slutter sagen onsdag ved middagstid, og inden skal flere i vidneskranken. Dommer er Poul Hald Andersen.

Mand banket og stukket ned på rasteplads - de tiltalte skyder skylden på hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce