Politiet: Bekymrende mange snuppet i skole-fartkontroller

I forbindelse med politikontrol ved skolestart i ugerne 33 og 34 skrev Sydøstjyllands Politi 1326 sager i hele kredsen, heraf 309 i Horsens Kommune. Med et samlet antal sager på landsplan på ca. 8000 tegner trafikanterne i den lokale politikreds sig for et ret højt antal sager. Arkivfoto: Michael Bager

Politiet: Bekymrende mange snuppet i skole-fartkontroller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydøstjyllands Politi skrev 1326 bødesager i hele kredsen i de to første uger efter skolestart. På landsplan var der godt 8000 sager, så den lokale politikreds tegner sig for en pæn del af overtrædelserne.

Vejle Kommune: Bødeblokken var glødende i de to uger, Sydøstjyllands Politi lavede kontroller i forbindelse med skolestart.

Alene i Vejle Kommune blev der skrevet 450 sager, og i hele politikredsen røg antallet af sager op på 1326.

På landsplan blev der skrevet godt 8000 bøder, så Sydøstjylland tegner sig for en bekymrende høj del af sagerne, lyder vurderingen fra fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund, leder af færdselsafdelingen.

- Vi har ikke normalt et billede af, at trafikanterne i Sydøstjyllands Politikreds er dårligere og overtræder loven mere. Tværtimod går det den rigtige vej med et fald i antallet af bøder, så resultatet her giver anledning til bekymring, siger Jesper Engelund.

Til sammenligning skrev Østjyllands Politi, der er en sammenlignelig kreds, 497 sager i samme periode.

- Og de har lagt næsten lige så mange kræfter i det som os, påpeger han.

Så mange blev snuppet
I ugerne 33 og 34 gennemførte politiet over hele landet målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart.

Der blev fokuseret på:

- Hastighed

- Om børnene var fastspændt i bilerne med sikkerhedssele

- Om føreren selv havde sikkerhedssele på

- Skolepatruljernes arbejde

- Forældrenes trafikale adfærd, f.eks. parkering i forbindelse med aflevering af børn i skolen

Der blev skrevet lidt over 8000 forseelser i hele landet, der fordeler sig således:

- 6905 hastighedsovertrædelser på skolevejene

- 171 voksne kørte uden sikkerhedssele

- I 85 tilfælde var børnene ikke spændt fast

- 73 talte i mobiltelefon under kørslen

Sammenlignet med tallene fra skolestartsugerne i 2017 er der i år en stigning på 1600 hastighedsovertrædelser.

Kilde: Politiet

For lidt fokus på skolevejene

En del af forklaringen kan være, at Sydøstjyllands Politikreds i en periode især har haft blikket rettet mod landevejene for at bringe antallet af dræbte og tilskadekomne ned.

- Vi har måske ikke givet skolevejene nok fokus. Spørgsmålet er, om der er for langt imellem kontrollerne på skolevejene. Vi har i hvert fald set nogle sager undervejs i kampagnen, der viser, at der er behov for, at vi ikke glemmer skolevejene, siger Jesper Engelund.

Et af de steder, hvor ATK-vognen (Automatisk Trafik Kontrol) især kom på arbejde i forbindelse med politiets to uger lange aktion omkring skolevejene, var på Fredericiavej i Børkop.

Her krydser skolelever dagligt vejen, og derfor havde politiet valgt at lave fartkontrol 13. august fra klokken 14.45 til 20.55. Ud af de cirka 2000 biler, som kørte i nordlig retning forbi kontrollen, blev 97 biler noteret for at have kørt for hurtigt. Fire kørte så stærkt, at bilisten fik et klip i kørekortet - blandt andet en bilist, som kørte 112 kilometer i timen på strækningen, hvor man ellers kun må køre 70, oplyser Jesper Engelund.

Snuppede lærernes pladser

Kontrollerne ved de enkelte skoler havde primært fokus på brug af mobiltelefon under kørslen, og om børnene sad fastspændt.

- I samarbejde med Patruljecenteret var vi ude ved Langelinie og Dæmningen den 14. august mellem klokken 13 og 14.30. Har blev der taget tre bilister med børn under sikkerhedssele på og én med mobiltelefon i hånden. Det er heldigvis relativt små tal. Vi har tidligere set det meget grovere i forhold til børn, der ikke var fastspændte, siger vicepolitiinspektøren.

Han fortæller videre, at det åbenbart er svært for nogle forældre at parkere korrekt ved skolerne.

- Ved Mølholm Skole skrev vi den 20. august om morgenen et par bøder til forældre, der kørte ind og benyttede personalets p-pladser, selvom der er indkørselsforbud. Her var der også et enkelt barn, der ikke var fastspændt.

Dog kan lederen af politiets færdselsafdeling, Jesper Engelund, glæde sig over, at der også blev gennemført en række kontroller, hvor politiet slet ikke havd ebødeblokken oppe af lommen.

Blandt andet ved Vejle Midtbyskole og Øster Starup Skole.

Politiet: Bekymrende mange snuppet i skole-fartkontroller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce