Det eneste foto, jeg bare ikke kunne tage selv - for når sejlene var sat, var jeg jo om bord. Men her er Royal Clipper altså i al sin pragt for fulde sejl. Foto: Star Clippers

Verdens bedste luksus-sovepille

Det er muligt, at man ikke skal bruge sin ferie på at sove. Men den blide vuggen på bølgerne, når man er om bord på luksussejlskibet Royal Clipper, giver altså kvalitetssøvn som bonus på et ophold, der også byder på lækker mad, top-service om bord og spændende oplevelser på landjorden.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Star Clippers
Krydstogt-rederi grundlagt af svenske Mikael Krafft i 1989. Moderlandet er Sverige, rederiets hovedkvarter er i Monaco, skibene sejler under maltesisk flag.Star Flyer og Star Clipper: Selskabets første skibe, bygget i Belgien og sat i søen i henholdsvis 1991 og 1992. Fire masters barkentinere. Bygget som kopier af de klassiske klippere, der sejlede på de syv verdenshave i det 19. århundrede. De første klippere, der blev bygget siden 1910. 110 meter lange, tager 170 passagerer og en besætning på 75.

Royal Clipper: Fem masters fuldrigger - 42 sejl - med stålskrog, bygget dels i Gdansk i Polen og dels i Rotterdam, Holland, inspireret af Preussen, et berømt tysk skib, bygget i 1902. Royal Clipper sejlede sin første tur i år 2000. Hun tager 227 passagerer samt en besætning på 105 og er et af de største sejlskibe, der nogensinde er blevet bygget. 134 meter lang.

Flying Clipper: Det allernyeste skib, der begynder at sejle med passagerer i 2019. Bygget i Kroatien og inspireret af France II, der blev bygget i 1911 og dengang var verdens største sejlskib. Det nye skib tager 300 passagerer og en besætning på 140.
Priser
Nedenstående er prisen for min rejse. Bemærk at det altid er dyrere at rejse som single på et krydstogt. Man betaler som regel halvanden gang den pris, som én person i en dobbeltkahyt betaler.Der er seks kahytstyper (1-6) på de to nederste dæk samt 14 deluxe-suiter og to "owners suiter" på det tredje dæk (lige under soldækket).

Jeg stod på i Cannes og forlod skibet i Roms havneby Civitavechia syv døgn senere.

Fly København-Nice: 815 kroner (Norwegian).

Transport Nice til Cannes: 506 kroner (taxa-service).

Single-ophold i dobbeltkahyt, kategori 3, inklusive helpension: 28.773 kroner (nej, det er ikke en trykfejl).

Transport Civitavecchia til lufthavnen Ciampino: 575 kroner (delt taxa).

Fly Ciampino til Billund: 1227 kroner (Ryanair).

Fire udflugter undervejs: 1625 kroner i alt.

Drikkepenge: 417 kroner (beløbet er det, rederiet anbefaler).

Drikkevarer: 0,5 l vand 15 kroner, et glas vin 26 kroner, cocktail 41 kroner, Coca-Cola 18 kroner.

Wi-fi: Man køber adgang til fire timer, som man selv administrer ved at logge på og af. Det koster 134 kroner.

Spa: 596 kroner for en times hot stone-massage.
Hvor sejler de?
Når det er sommer i Europa, sejler Royal Clipper og Star Flyer i Middelhavet. Man kan på Star Clippers hjemmeside søge på "østlige Middelhav" eller "vestlige Middelhav".Når det bliver for køligt her på denne side af kloden, sejler Star Flyer og Royal Clipper tværs over Atlanten for at tilbringe vinteren i Caribien.

Star Clipper sejler om sommeren i Det indiske Ocean med Bali som udgangspunkt. Om vinteren sejler skibet i Sydøstasien - Thailand, Malaysia og Singapore.

Se mere på starclippers.com.
Om rejsen
Opholdet om bord var betalt af Star Clippers.