Mere sødt end surt i budgettet

Venstres gruppeformand Regitze Tilma er generelt godt tilfreds med budgetaftalen.

Mere sødt end surt i budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når man tager i betragtning, at der skulle findes 38 millioner kroner i besparelser, så er Venstre og Regitze Tilma godt tilfreds med det forlig, der søndag aften blev indgået.

Selv om der er ting, Venstre gerne havde været foruden i budgettet for 2019, så er gruppeformand Regitze Tilma godt tilfreds med søndag aftens forlig.

- Vi fik pillet besparelsen på rengøring til ældre og færre nattevagter på ældrecentrene af bordet. Og så er vi glade for, at besparelsen på skoleområdet blev vendt til en investeringsplan i stedet. Det har vi talt om længe, og selv om man jo ikke helt kan vide, om det projekt vil lykkes, så fornemmer vi en stor vilje i forhold til at få flyttet børn fra specialområdet over til normalområdet. Det er et område, vi nok har forsømt i en periode, så det er godt, at vi tager fat på det nu, siger hun.

- Til gengæld fik vi ikke fjernet de ekstra lukkedage i børnehaverne. Det er en reel nednormering, og det er ikke særligt erhvervsvenligt. Det er vi kede af, siger hun.

En stor del af årets besparelse handler om manglende prisfremskrivning. Det betyder, at man undlader at lade tildelingen til forskellige områder følge prisudviklingen i samfundet generelt.

- Det er et greb, man skal være forsigtig med at bruge. Det er reelt en decentral besparelse yderligere. Men det var det eller noget, der var meget værre. Så vi er okay med den løsning. Det samme siger vi om at tage fem millioner kroner fra anlægspuljen og flytte over på driften. Vi er generelt pænt med på anlægsområdet og kan godt være det bekendt, siger Venstre-lederen.

Mere sødt end surt i budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce