Konflikten optrappes: LO inddrager Billund og Aarhus i Ryanair-sagen

Arkivfoto

Konflikten optrappes: LO inddrager Billund og Aarhus i Ryanair-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund - Konflikten mellem fagbevægelsen og Ryanair optrappes nu. Også lufthavnene i Billund og Aarhus involveres.

Konflikten mellem Serviceforbundet og Ryanair optrappes nu, efter at det onsdag ikke lykkedes at blive enige om en overenskomst og finde en løsning på den konflikt, som parterne er havnet i.

LO udsender endnu en sympatikonfliktvarsel, hvilket betyder, at også lufthavnene i Billund og Aarhus vil blive omfattet af konflikten. Det siger LO's næstformand, Lizette Risgaard.

- LO's medlemsforbund har nu besluttet at gå den vej, som Arbejdsretten har givet grønt lys til, for at få en overenskomst. Det vil sige, at nu bliver der sendt sympativarsler ud. Sympatihandlingerne vil træde i kraft 18. juli i København og 23. juli i Billund og Aarhus, siger hun.

Ryanair har tidligere truet med, at man vil flytte basen fra København til Kaunas i Litauen, hvis sympatikonflikten indledes. Det vil sige, at Ryanair stadig flyver ruten, men at medarbejderne arbejder fra Litauen og ikke Danmark.

Den manøvre vil blive effektiviseret 14. juli. Altså fire dage før, at sympatihandlingerne i København begynder.

- I det tilfælde vil der ikke noget at lave sympatihandlinger i forhold til. Det må være konsekvensen af det, siger Lizette Risgaard.

Hun ærgrer sig over den udvikling, som sagen har taget, og understreger, at LO forsat håber på en løsning uden konflikt.

- Vi ønsker ikke en konflikt og sympatihandlinger, men vi vil gerne lave en løsning. Vi er rigtigt kede af, at Ryanair blankt har afvist, at indgå en overenskomst med serviceforbundet, siger Risgaard.

Ryanair truer med at forlade Billund

Meldingen kommer, selv om Ryanair så sent som onsdag meldte ud, at de forlader Billund Lufthavn, hvis der forekommer en sympatikonflikt i Københavns Lufthavn, som vedrører Billund.

Omkring hver femte passager, der flyver ind og ud af Billund Lufthavn, flyver med Ryanair, vurderer administrerende direktør for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen.

Og derfor vil det kunne mærkes, hvis det irske flyselskab gør alvor af truslen om at trække sig helt ud af Billund.

- Selvfølgelig får det konsekvenser, hvis det sker, siger Kjeld Zacho Jørgensen til Ritzau.

/ritzau/Konflikten optrappes: LO inddrager Billund og Aarhus i Ryanair-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce