Søvndal: - Vi skal lette presset på vores sundhedsvæsen

Villy Søvndal er blevet fotograferet med Højskolesangbogen. - At synge er noget af det bedste i livet, og det har virkelig en stor plads i mit hjerte. Det kan virkelig være med til at give glæde blandt mennesker, siger Villy Søvndal. Foto: Mette Mørk

Søvndal: - Vi skal lette presset på vores sundhedsvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF's spidskandidat, Villy Søvndal, er muligvis den mest kendte kandidat, der stiller op til det kommende regionsrådsvalg. Efter fire år på den politiske udskiftningsbænk er han klar til et comeback. Søvndal fortæller, at han har ændret sin livsstil, og nu vil han være med til at lave om i Region Syddanmark.

Politik: Han er tidligere udenrigsminister og formand for SF, og nu er han SF's spidskandidat til det kommende regionsrådsvalg. For fire år siden stoppede han i politik, da han blev ramt af en blodprop i hjertet. 

De fire års pause har gjort Søvndal klar til et comeback i regionalpolitik. Han mener, at regionen skal have gjort noget ved presset på sundhedsvæsnet. 

- Presset på vores sundhedsvæsen er blevet alt for stort. Vi skal have forklaret regeringen, at vi mangler ressourcer i sundhedsvæsnet, siger Villy Søvndal og fortsætter:

- Det er en ond spiral, som der er blevet skabt i vores sundhedsvæsen. Stress blandt de ansatte er blevet dagligdag ligesom, at presset på sygeplejersker og læger er blevet for voldsomt. 

Derudover peger han på psykiatrien og manglen på kvalificeret arbejdskraft i Region Syddanmark som de største udfordringer. 

- Det er hul i hovedet, at vi ikke kan få den arbejdskraft, som vi har behov for. Vi kommer simpelthen til at mangle mennesker med en faglært uddannelse, og det skal vi have løst, siger Villy Søvndal. 

Blå bog
Villy Søvndal er gift med Heidi Perto Søvndal og bor i Sdr. Bjert ved Kolding. Fra 1994-2013 var han medlem af Folketinget, hvor han blandt andet nåede at blive formand for Folketingets Socialudvalg, formand for SF og udenrigsminister inden han stoppede i 2013 grundet en blodprop i hjertet. Fra 1982-1994 var han medlem af Kolding Byråd. Han har tre børn, én pige og to drenge. Når tiden ikke går med politik, så spiller Villy Søvndal med sin trio Herreværelset, holder foredrag og han har skrevet en bog, siden han stoppede i politik. 

Koster flere penge

Villy Søvndal fortæller også, at det kan koste flere penge, hvis man vil lette presset på sundhedsvæsnet. 

- Der er flere ting, som vi kan gøre. Vi kan kigge på, om direktørernes lønninger er for høje, og vi kan kigge på honoraret til privat praktiserende speciallæger, siger Villy Søvndal.

Den tidligere udenrigsminister foreslår også, at man kan sammenlægge regionens to trafikselskaber, Fynbus og Sydtrafik, til et enkelt trafikselskab. 

- De tal, jeg har set, viser, at det vil give en besparelse på omkring otte millioner kroner, og det er da helt klart noget, som vi bør overveje, siger Villy Søvndal.

SF's spidskandidat fortæller, at han aldrig har haft det bedre, end han har det i dag. 

- Jeg har lagt min livsstil om. Jeg er holdt op med at ryge, og jeg er begyndt at løbe og cykle, siger Villy Søvndal. 

- Da jeg stoppede, var det ligeså meget, fordi jeg skulle komme mig over operationen, og fordi min kone blev syg. Jeg er meget taknemmelig over den behandling, vi har fået, siger Villy Søvndal.

Tre oplæg

Du skal stemme til regionsrådsvalget, fordi regionerne er dem, som har ansvaret for vores fælles sundhedsvæsen. 

Forskellen på mig og de andre kandidater er, at jeg måske er mere kendt end de andre kandidater, ligesom jeg har meget erfaring fra mit arbejde som formand for Folketingets Sundhedsudvalg.

Når jeg bliver valgt, vil jeg se det som min hovedopgave at mindske presset på sundhedsvæsnet og arbejde for at vi skaffer jobs og det gode samarbejde gennem hele regionen. 

Op og ned i Syddanmark

Det bedste ved Syddanmark er, at det er Danmarks smukkeste område. Uanset om du er på Fyn, ved Lillebælt eller andre steder, så er der utroligt smuk natur. 

Syddanmarks største udfordring er, at vi har en massiv mangel på kvalificeret arbejdskraft. 

Tættere på

Jeg gik ind i politik, fordi jeg blev optaget af den ulighed, der er i verden, da jeg var på en udlandsrejse i 1977, og derefter meldte jeg mig ind i SF, da jeg kom hjem.

Min fritid bruger jeg på at løbe og cykle. Desuden spiller jeg med min trio Herreværelset hver 14. dag. 

Søvndal: - Vi skal lette presset på vores sundhedsvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce