Ekstremt vigtig sejr til FC: Nu er førstepladsen blot to point væk

FC Fredericia måtte slide for sejren mod et Helsingør-mandskab, der stod dybt. Men sejren kom, og den var af væentlig betydning for FC Fredericia. Foto: Peter Leth-Larsen

Ekstremt vigtig sejr til FC: Nu er førstepladsen blot to point væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fredericia hentede en ekstremt vigtig sejr i forårets første hjemmekamp mod Helsingør. Nu er FC blot to point fra førstepladsen og indtager tredjepladsen.

Fredericia: FC Fredericia hentede en væsentlig sejr, da klubben på hjemmebane nedlagde FC Helsingør på et mål scoret 10 minutter før tid. FC er nu atter på tredjepladsen. Og der er blot to point op til nummer et, Viborg.

FC Fredericia lignede næsten sig selv. Sebastian Buch afløste Niels Letort efter den fremragende præstation og scoringen mod HB Køge, men der var endnu ikke blevet plads til Sonni Nattestad, som end ikke var klar til bænken.

Første halvleg blev en til glemmebogen for den neutrale beskuer. De to mandskaber startede med at passe godt på sig selv, og det gav ikke nogen seværdig affære. Det var tydeligt, at der var vigtige point på spil, og at ingen ønskede at blotte sig.

Efter 20 minutter satte FC Fredericia sig på spillet, mens gæsterne var tilpas med at stå og lure på kontraen - uden at det dog gav chancer.

Opgøret var tappet for muligheder i de indledende 45 minutter - stort set. Anders Holvad var manden for de to muligheder, der opstod. Og begge gange forsøgte han at dirigere bolden i kassen med pandebrasken.

Først slog Christian Sørensen et fremragende hjørnespark ind i feltet, som Holvad med nogenlunde kraft ramte i nærheden af straffesparkpletten. Men en af Helsingørs spillere befandt sig på det rette sted på det rette tidspunkt, og han stod i vejen for målet inde på stregen.

Siden var det Nicolaj Ritter, der sendte et udmærket indlæg ind til Holvad. Denne gang pandede han til læderet ved bageste stang, men bolden styrtede ned og landede på toppen af nettaget.

FC spillede bedst og havde en del halve muligheder, hvor den sidste pasning eller det sidste løb manglede den afgørende snert af kvalitet. Helsingør? De var totalt anonyme, og derfor var alt, som det startede, da dommeren pustede i fløjten og signalerede pause.

FC Fredericia-FC Helsingør 1-0 (0-0)
1. divisionMål: 1-0 Dennis Høegh (81.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Jacob Buus, Mads Eriksen, Erik Nissen, Nicolaj Ritter - Christian Ege Nielsen, Andreas Oggesen (Michael Baidoo 73.) - Christian Sørensen (Niels Letort 86.), Dennis Høegh, Anders Holvad - Sebastian Buch (Chuma Anene 73.).

FC Helsingør (3-4-3): Viktor Anker - Pascal Gregor, Andreas Jensen, Jonas Henriksen - Lukas Haren, Christian Køhler, Mikkel Basse (Nicolas Villumsen 90.), Frederik Bay - Patrick Olsen, Nicolas Mortensen, Carl Lange (Douglas Ferreira 79.).

Advarsler: Ingen.

Dommer: Chris Johansen (4).

Tilskuere: 655 på Monjasa Park.

Et vigtigt mål

FC kom ud efter pausen med stor energi, og det kastede en tidlig chance af sig. Skuddet sneg sig dog forbi fjerneste opstander efter blot 10 sekunder af anden halvleg. FC lignede en glubsk løve, der gik efter struben på byttedyret FC Helsingør.

Det fortog sig dog efter lidt tid, og da solen forsvandt og lod regnen falde tungt og nådesløst ned over Monjasa Park, var kampen igen blevet en blodfattig affære. Vejrliget gjorde ikke forestillingen smukkere.

Jonas Dal sendte Chuma Anene på banen for at skabe noget gods i modstandernes felt, og han var tidligt i spil på et langt indkast fra Christian Sørensen. Den store nordmand vandt en hovedstødsduel og sendte bolden tilbage til Sørensen, som i fuld fart bankede til bolden med venstre fra en fin position i feltet.

Den tog dog en Helsingør-benskinne og gik til hjørnespark.

Man manglede virkelig et mål til at bryde stilheden, og Dennis Høegh var leveringsdygtig. Den hængende angriber tog et godt løb og modtog en glimrende pasning fra Jacob Buus. Tæt under mål sendte han den første direkte på målmanden, men kastede sig så over returen og lagde bolden smukt i mål.

1-0, og nu var FC pludselig nummer tre igen. Blot to point fra førstepladsen. Tingene ændrer sig med lynets hast i denne række.

FC Helsingør kom til en stor hovedstødsmulighed helt til sidste, men mere skete der ikke.

FC hentede en afgørende sejr. Og så er det lige meget, at klubben ikke spillede verdens bedste kamp.

Ekstremt vigtig sejr til FC: Nu er førstepladsen blot to point væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce