FHK nedsmeltede mentalt og blev bidt i stykker af underhunden

FHK og Jakob Mikkelsen faldt kollektivt fredag aften i Odense. Det er bekymrende, at det sker for anden gang indenfor kort tid. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

FHK nedsmeltede mentalt og blev bidt i stykker af underhunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia HK tabte højst overraskende med fem mål til underhunden fra HC Odense. Dermed forsvandt muligheden for en oprykningsfest på hjemmebane næste weekend

Odense: Fredericia HK er på papiret et bedre hold end HC Odense. Markant bedre endda.

Men papir læger ikke et hoved i ubalance, og FHK fik, ganske bemærkelsesværdigt, tæsk af fynboerne fredag aften i Odense. Kampen endte 29-24 efter en helt igennem sløj indsats af gæsterne, som ellers var bakket op af omtrent 100 medrejste fans.

De gjorde hvad de kunne med trommeslag, iltre tilråb og konfetti-kast. Men FHK gjorde ikke, hvad de kunne, og derfor måtte HK Ultras rejse hjem med uforrettet sag. Forude lå ellers en fest på hjemmebane i Fredericia. Hvis FHK "bare lige" vandt over HC Odense, mens Tønder "bare lige" tabte til Sydhavsøerne.

Cheftræner Jesper Houmark havde inden kampen gjort alt for, at minde spillerne om at en dvask indsats er lige med nederlag til enhver modstander. Men den opsang bed sig tilsyneladende ikke fast, og man kan med rette blive bekymret for FHK's mentale tilstand frem mod de tre altafgørende sidste kampe.

Hovederne var heller ikke i balance, da FHK med en sejr over Sydhavsøerne i Maribo stort set kunne køre TM Tønder af banen i racet om førstepladsen. I Maribo tabte FHK med 10, men Tønder smed atter point, og så lå den til højrebenet i Odense.

Men igen var mentaliteten ikke i vatter, og det endte med et pinligt nederlag til rækkens nummer 12. Et er at tabe til Sydhavsøerne, som er tophold. Noget andet er at tabe til Odense. Falder man her, kan man i sandhed falde mod alle.

FHK har været blottet for udfald hele sæsonen. Det er næppe tilfældigt, at de kommer nu.

HC Odense-Fredericia HK 29-24 (16-11)
1. division, mændMål for Odense: Christoffer Werenberg 8, Andreas Madsen 7, Morten Glasius 5, Mikkel Søby 4, Lasse Laursen 3, Mathias Pilgaard 1, Lasse Rosendahl 1,

Mål for FHK: Kristian Stoklund 9, Nikolaj Mehl 4, Jakob Mikkelsen 3, Jimmi Elmgaard 3, Rune Schrøder 2, Martin Bisgaard 1, Jakob Frederiksen 1, Rune Andersen 1,

Udvisninger Odense: Lasse Laursen, Morten Kirkeby.

Udvisninger FHK: Kasper Haudrum.

Et legeme uden sjæl

HC Odense var en arrig hund, der snappende og galpende løb rundt om det kadaver, der var FHK. Gæsterne var til stede men spillede uden liv, og underhunden fra Fyn udnyttede det nådesløst.

7-5 blev til 16-11, som efter pausen blev til 26-17. Den tidligere FHK-spiller Andreas Madsen var katalysatoren i overraskelsen, og han bankede det ene imponerende langskud ind efter det andet. En form, han på grund af skader, aldrig nåede at fremvise i Fredericia.

Det så ud som om, at FHK's sjæl havde forladt sit legeme. Væk var det mageløse forsvar, som har skræmt modstandere fra vid og sans hele sæsonen. Væk var det sprudlende angreb, der havde tryllebundet os i 2019. Jesper Houmark og Ole Damgaard på sidelinjen lignede mænd i chok. Det samme gjorde de få af udebaneholdets fans, som ikke kunne holde sig tilbage fra at lufte sit mishag over for FHK-spillerne.

Mest bekymrende var det, at rutinerede kræfter som Kristian Stoklund, Nikolaj Mehl, Peter Nielse og Emil Tellerup ikke kunne rejse sig over mængden og hive de unge holdkammerater op. Og så det faktum, at FHK ser særdeles sårbar ud, når Jimmi Andersen ikke står en pragtkamp.

Både Jimmi Elmgaard og Rasmus Meyer var syge. Førstnævnte sled sig igennem på vågeblus, mens Meyer var helt ude. I stedet måtte unge Kasper Haudrum, der stort set ikke har spillet, indtage en central rolle. Dette bærer en del af forklaringen, men det er trods alt blot et brudstykke af den.

Det hjalp ikke specielt meget på helhedsindtrykket, at FHK trods alt tog sig sammen til sidst og lukkede det enorme hul en smule. Det skete for sent.

FHK holder stadig esserne

Hvad så nu?

Ja, nu kan FHK ikke rykke op på hjemmebane den 24. marts, som vi alle ellers havde håbet på. Heller ikke hvis Tønder taber til Sydhavsøerne på søndag.

Men alt er selvsagt ikke tabt på grund af nederlaget. FHK kan fortsat selv afgøre det, og det er en position, som klubben velsagtens gerne ville have købt, da sæsonen startede tilbage i september.

Men der skal helt andre boller på suppen. For ellers taber FHK til Frederikshavn på søndag. Og til Ajax lørdagen efter. Og til Køge. Længere er den ikke.

FHK nedsmeltede mentalt og blev bidt i stykker af underhunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce