Martin Retov: Jeg ved, hvad der venter os i Horsens

Martin Retov sluttede sin flotte aktive fodboldkarriere i AC Horsens. På søndag er han tilbage i Horsens som cheftræner for Brøndby. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Martin Retov: Jeg ved, hvad der venter os i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Hvis vi ikke leverer 100 procent mod AC Horsens, kommer vi ikke i slutspillet, siger Martin Retov.

Brøndby: - Jeg tager intet for givet. Jeg kender Bo Henriksen. Han kommer med et halvt hold af basketballspillere, og han skal nok vide at sætte sine spillere op til kampen mod Brøndby.

Sådan lyder det fra den tidligere Horsens-spiller Martin Retov, nu cheftræner i Brøndby, før søndagens kamp. Retov sluttede sin karriere som spiller under Bo Henriksen. Dengang ledte han efter et beskedent trænerjob. Nu står han som cheftræner for en af Danmarks største klubber Brøndby.

- Ting går hurtigt i fodbold. Jeg var glad for at være assistenttræner under Alexander Zorniger. Pludselig var chefen gennem tre år væk. Det har ikke været så svært at overtage jobbet, som jeg havde troet. Jeg har været med i topfodbold i mange år, og jeg har sagt til spillerne, at de, der yder noget under træningen, kommer til at spille. Det lever jeg op til.

Martin Retov har fået to backs i gang, Jens Martin Gammelby spillede en god kamp mod AaB, og Kevin Mensah gjorde det godt igen, denne gang som venstre back i Jungs fravær. Jung var syg i søndags.

Men midterforsvaret, Martin, hvad er der galt?

- I sidste sæson havde vi rækkens bedste midterforsvar og med de samme spillere. Jeg forstår det heller ikke. 39 mål i 25 kampe er bare ikke godt nok, men det er ikke kun forsvarets skyld. Der er andre spillere, der også skal forsvare, og tabellen lyver aldrig.

- Er du den nye cheftræner?

- Fodbold handler om resultater, og for mig er det vigtigste at komme i slutspillet og nå vores målsætning, som er bronzemedaljer. Hvis der kommer en ny cheftræner, som jeg sagtens kan se mig sammen med, vil jeg gerne vende tilbage til assistenttræner. Det arbejder Brøndby på at finde ud af i øjeblikket.

- Der er folk, der har sammenlignet mig med Ole Gunnar Solskjær. Han har gjort det fantastisk i Manchester United, men ærligt talt - så synes jeg, det er lidt ud af proportioner at sammenligne.

- Hvordan oplevede du kampen i Horsens sidste år?

- Det var en kæmpeskuffelse, men det er nu ikke min største skuffelse. Den fik jeg i 1992, da Hjalte Bo Nørregaard scorede sejrsmålet for FCK i sidste minut.

- Der er så få højdepunkter og mange skuffelser i fodbold. Det er disse højdepunkter, vi arbejder for at opleve hver eneste dag. Der er mange spillere, som aldrig oplever en pokalfinale eller et mesterskab. Vi skal være lykkelige for, at vi har fået lov at spille med om titlerne i mange år.

- Man kan ikke sammenligne kampen på søndag med sidste år. Vi kommer med masser af spillere, som ikke var med sidste gang, og som ikke har noget forhold til 2-2 kampen.

- Jeg elsker Horsens, hvor jeg har spillet masser af kampe. Jeg ved bare, at det bliver svært, fordi jeg kender AC Horsens, og hvis vi ikke giver 100 procent, kommer vi slet ikke i slutspillet, siger Martin Retov.

- Der er mange spillere, som aldrig oplever en pokalfinale eller et mesterskab. Vi skal være lykkelige for, at vi har fået lov at spille med om titlerne i mange år.

Martin Retov: Jeg ved, hvad der venter os i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce