Sløje FC Fredericia slap fra Helsingør med ét point

Christian Sørensen og FC Fredericia er ikke sig selv for tiden. Søndag slap klubben fra Helsingør med et heldigt point. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Sløje FC Fredericia slap fra Helsingør med ét point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fredericia skiftede system og holdt nullet, men indsatsen i kampen mod bundholdet FC Helsingør lod meget tilbage at ønske. Opgøret endte 0-0, men hjemmeholdet brændte straffe og store chancer.

Helsingør: FC Fredericia var heldig med at komme fra Helsingør med point. Gæsterne skabte intet, men hjemmeholdet brændte både straffe og en trio af store chancer.

Nu ligner top-3 en saga blot for FC.

FC Fredericia var i modvind og havde lukket fire mål ind i to kampe. Det tog cheftræner Jonas Dal konsekvensen af og stillede sit FC Fredericia-mandskab an i en 3-4-3 i et forsøg på at holde bolden ude af eget net.

Mads Eriksen var flankeret af Sonni Nattestad og Erik Nissen, og Dennis Høegh var forreste mand. Christian Ege Nielsen havde karantæne, Nicolaj Ritter var skadet og Agon Mucolli bænket.

Dette nye taktiske greb gav mening på papiret, men i praksis virkede det ikke. De første 45 minutter blev, for FC Fredericias vedkommende, en lang ørkenvandring, og der skulle gå over 40 minutter, før gæsterne fik fremspillet sig til den ene chance i kampen, der var værd at nævne.

Helsingør, derimod, spillede ok af et bundhold, og efter 17 minutter skulle angriberen Nicolas Mortensen have gjort det til 1-0, da han tog et vakst træk ind i feltet men afsluttede langt over mål. En identisk situation scorede lille Jeppe Kjær til 1-0 på, da Lyngby for en uge siden knuste FC med 3-0. Forskellen på en angriber med mål i støvlerne og en uden.

Ni minutter senere var Mortensen atter på spil i FC-feltet. Douglas nedtog et sideskift og lagde bolden på tværs, men denne gang ramte Mortensen ingenlunde bolden, selvom den ellers kom fint til ham.

Også wingback Frederik Bay truede FC-målet, da han drev bolden frem og sendte et knastørt spark af sted mod Alexander Nybos mål, men bolden sad ikke yderligt nok, og målmanden kunne relativt enkelt afvise tilnærmelsen.

Og nu til FC Fredericias ene chance. Et hjørnespark, der mere eller mindre opstod tilfældigt efter 42 minutter. Sonni Nattestad steg til vejrs og kom så højt op, så han lignede en astronaut i omløb, men han var så højt oppe, så han ikke kunne vinkle sit hovedstød ned mod mål.

Mere skete der ikke i en første halvleg, som ikke nedfældes i annalerne.

FC Helsingør-FC Fredericia 0-0
1. divisionMål: Ingen.

FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn - Pascal Gregor, Jonas Henriksen, Andreas Holm - Matheus Leiria (Lucas Haren 78.), Patrick Olsen, Mikkel Basse, Christian Køhler, Frederik Bay - Nicolas Mortensen, Douglas (Lucas Lodberg 74.).

FC Fredericia (3-4-3): Alexander Nybo - Erik Nissen, Mads Eriksen, Sonni Nattestad - Jacob Buus, Andreas Oggesen, Niels Letort, Malthe Johannsen - Christian Sørensen (Sebastian Buch 63.), Dennis Høegh (Mathias Gertsen 86.), Anders Holvad.

Advarsler: Andreas Holm (21.), Dennis Høegh (34.), Douglas (37.), Nicolas Mortensen (61.), Andreas Oggesen (76.), Christian Køhler (90.).

Dommer: Sebastian Friis Aagerup (02).

Tilskuere: 714 på Helsingør Stadion.

Brændt straffespark

FC Fredericia kom markant bedre ud til anden halvleg, men optimismen blev punkteret kortvarigt, da dommeren fløjtede for straffespark til hjemmeholdet.

Først clearede Dennis Høegh et hovedstød på stregen, men returen blev samlet op og endte med en ny bold i FC-feltet. I kampen om den blev en af Helsingørs spillere skubbet omkuld, og dommeren fløjtede og pegede på pletten.

Det var Matheus Leiria forundt at sparke, og han overstyrede sit forsøg på at finde nettet fladt i højre side af målet. Alexander Nybo fulgte den til dørs, og FC kunne ånde lettet op. Mavepusteren var kun kortvarig.

Kampen var i balance, men det var fortsat FC Helsingør, som virkede farligst.

Nicolas Mortensen misbrugte igen en stor chance, da Alexander Nybo tøvede med at komme ud i ham. Angriberen satte dog bolden direkte på målmanden, som kom stormende frem. Mortensen forsøgte igen at finde nettet, denne gang ved at sparke bolden mod mål langt ude fra, da han så FC-målmanden i en skæv position. Men også denne gang stod Nybo i vejen for det fine spark.

FC Fredericia spillede bedre, men der kom ingen chancer ud af det. Kampen endte derfor som den begyndte, men FC Fredericia kom kun hjem fra Nordsjælland med point med det absolut yderste af neglene.

Og nu ligner top-3 lukket land. Næstved kan med en sejr i sin udsatte kamp bringe sig ni point foran. Lyngby har passeret FC med sin 1-0-sejr over Hvidovre.

Sløje FC Fredericia slap fra Helsingør med ét point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce