340 vejlensere kan gå glip af vigtig post

Borgerservice står klar til at hjælpe dem, der er kommet i klemme. Arkivfoto: Keld Mortensen

340 vejlensere kan gå glip af vigtig post

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle - 340 vejlensere er i fare for at miste vigtige breve. De har nemlig ikke reageret på henvendelsen fra det offentlige.

1. november var det to år siden, at vi herhjemme indførte digital post, hvor de fleste af os blev tvunget til at ty til NemID og en computer for at læse nyt fra stat, region og kommune.

Nogle fik i den forbindelse en midlertidig dispensation, som udløb ved månedens begyndelse.

Inden da skulle de have taget stilling til, om de enten fortsat ønskede at være fritaget, og om det skulle gøres permanent, eller de var klar til at oprette en e-boks.

2341 har her i Vejle Kommune haft en midlertidig dispensation - af dem nåede 340 ikke at reagere.

De er dermed blevet tildelt en digital postkasse, som de givetvis ikke åbner. De risikerer for eksempel at gå glip af datoen, de skal opereres, eller information om, at bilen skal til syn.

- Den store udfordring er naturligvis, at disse borgere ikke selv har haft mulighed for blandt andet at opsætte sms- og mailadvisering om ny post.

- Hvorfor der er en risiko for, at de ikke i tide bliver opmærksomme på den fremsendte post, siger Jan Mortensen, der er afdelingsleder i borgerservice.

Af dem, der reagerede inden skæringsdatoen, har 20 fået forlænget deres midlertidige dispensation, mens 1955 har gjort den permanent. Kun 26 har besluttet at vælge de fysiske breve fra og træde ind i et mere digitalt univers.

Kommunen har ikke mulighed for at tage fat i de berørte borgere, da den ikke må få adgang til deres data.

Afdelingslederen håber derfor, at de selv bliver opmærksom på miseren, inden det går galt.

- Det er vigtigt for mig, borgerservice og Vejle Kommune at slå fast, at borgerservice også efter 1. november står til rådighed med hjælp til borgere, som ønsker hjælp til digital post eller til at søge om fritagelse igen, lover Jan Mortensen.

For hovedparten af de midlertidigt fritagede vil der blive fremsendt et fysisk adviseringsbrev den første gang, der dumper et brev ned i den digitale postkasse.

Omkring 8500 vejlensere var 1. oktober permanent fritaget for digital post.

340 vejlensere kan gå glip af vigtig post

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce