Ny app skal få beboere til at køre sammen

Margreet Smit ser bl.a. frem til den del af app?en, der skal få de lokale til at køre sammen. Det vil være smart i stedet for, at 200 borgere kører hver for sig, siger Margreet Smit. Foto: Jacob Schultz

Ny app skal få beboere til at køre sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolding - Borgerne på Stenderuphalvøen får fra slutningen af næste uge bedre muligheder for at kommunikere sammen, følge med i, hvad der sker i området, og ikke mindst bedre muligheder for at køre sammen, når de skal til og fra området.

De to relativt nyansatte halvøkoordinatorer søsætter om få dage en hjemmeside og en app, man kan downloade. På app'en kan man blandt andet kommunikere med hinanden, gøre reklame for sin virksomhed, følge med på en event-kalender og arrangere samkørsel.

Mere udvikling

- Det her er en del af det store forsøg på at få mere udvikling i området. Vi laver en hjemmeside, men de fleste færdes jo på nettet på deres telefon, så en app er det hurtigste og smarteste og kan bruges til hurtig kommunikation, siger Margreet Smit, der er den ene af de to halvøkoordinatorer.

Hun peger på, at app'en og hjemmesiden både skal styrke samhørigheden og kommunikationen mellem de nuværende beboere i området og markedsføre området udadtil.

- Noget af det, der overbeviser folk om at flytte til områder som dette, er den sociale bæredygtighed, og at man er sammen om initiativer, siger Margreet Smit og tilføjer, at transportmuligheder også er vigtigt for tilflyttere. Derfor glæder hun sig over, at en væsentlig del af app'en er en lokal samkørsels-funktion under firmaet Gomore.

Det vil bl.a. være nyttigt for områdets unge, mener hun og peger på, at den offentlige transport er blevet beskåret, så der ikke går mange busser til og fra Stenderuphalvøen.

- Jeg tror, der vil være en kæmpe interesse for det. Jeg har selv tre børn og ved, hvor stort behovet er. Og vi vil arbejde på at skræddersy kørselsfunktionen til vores område, siger Margreet Smit.

Halvø-initiativer

Ordningen med halvøkoordinatoren på Stenderuphalvøen er en forsøgsordning indtil udgangen af 2017. De to koordinatorer deler et job på 12 timer om ugen.

De to er ansat af Stenderup Halvø Råd og lønnes af kommunen.

Hjemmesiden får adressen: www.bjert-stenderup.dk og app'en kan man finde fra den 28/10 og hedder "Min Landsby".

Ny app skal få beboere til at køre sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce