Pas på mobilopladeren: Hver anden dansker øger brandfaren hver nat

Arkivfoto: Stefan Wermuth

Pas på mobilopladeren: Hver anden dansker øger brandfaren hver nat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMFUND - Hver anden dansker sætter mobilen til opladning, når de går i seng, og hver femte bruger uoriginale opladere, som øger risikoen for stød og brand.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

De billige opladere ligner originalerne, er måske lidt billigere og bliver forhandlet i de samme butikker, men de uoriginale opladere kan både være brandfarlige og give stød. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler derfor, at man undgår uoriginale opladere og ikke sætter dem til telefonen om natten, men mange danskere følger ikke disse råd.

Faktisk ligger hver anden dansker og sover, mens opladeren tanker mobilens batteri op, og en femtedel af de natlige opladninger sker med uoriginale opladere, viser undersøgelsen.

- Vi har haft flere sager med brande i elektronik, hvor opladere har været skyld i antændelsen. Hvis der er en fejl i opladeren, eller materialet ikke er brandhæmmende, kan den antænde sig selv og andet brandbart i nærheden. Ligger man og sover, er der stor risiko for, at man ikke opdager antændelsen, og det kan ende fatalt, siger Kim Rud-Petersen, der er koncerndirektør hos Gjensidige Forsikring.

Hver fjerde har ændret vaner

De mange historier om og tests af opladere har dog alligevel hjulpet lidt på danskernes bevidsthed. Hver fjerde siger nemlig, at de er opmærksomme på, hvordan telefonen bliver opladt. Sidste år var det kun tilfældet for hver femte. Bl.a. er der i år færre, der oplader telefonen på et brandfarligt underlag som en seng eller sofa.
Fakta
<p>Hvornår oplader du som regel din telefon?</p><p>o Om morgenen: 9 pct.</p><p>o I løbet af dagen: 37 pct.</p><p>o Om aftenen: 22 pct.</p><p>o Om natten: 50 pct.</p><p>o Har ikke en telefon, der skal oplades: 1 pct.</p><p>o Ved ikke: 3 pct.</p><p>Kilde: Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring</p><p> </p>

Fem råd til opladning af elektroniske apparater:

- Sørg for at oplade, når du kan holde øje med opladeren.

- Tjek at stik og ledning ikke har synlige skader.

- Brug originale opladere.

- Undgå at lægge opladeren på et brandfarligt underlag. F.eks. i sofaen eller sengen.

- Dæk ikke opladeren eller enheden der oplades til, da den kan blive overophedet.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1062 repræsentativt udvalgte danskere af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i oktober 2016.

Pas på mobilopladeren: Hver anden dansker øger brandfaren hver nat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce