18-årige Mahmoud skifter skolebøger ud med nødhjælp i Mellemøsten

Mahmoud Mohammad Mansour fra Vejle er én af seks Røde Kors-ambassadører, der 9. august drager til Libanon for at se frugten af det indsamlingsarbejde, de har medvirket til. Foto: Røde Kors

18-årige Mahmoud skifter skolebøger ud med nødhjælp i Mellemøsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle: Kort efter studiestarten på byens gymnasier og uddannelsesinstitutioner er det formentlig de færreste studerende, der har hovederne fulde af andet end læseplaner, deadlines på skoleopgaver og kommende fredagsbarer.

Alligevel er der undtagelser, og én af dem er 18-årige Mahmoud Mohammad Mansour, der inden længe skifter skolebøgerne ud med et besøg i Mellemøsten som Røde Kors-ambassadør.

Sammen med seks andre skoleelever sætter han i morgen, søndag 9. september, kursen mod Libanon, hvor de ved selvsyn skal opleve ikke bare dårligdomme og nødlidende områder, men lige så vel frugten af det arbejde, Mahmoud Mohammad Mansour har lagt for dagen på Rosborg Gymnasium & HF i Vejle.

Det seneste stykke tid har han, på vegne af Røde Kors, arbejdet ihærdigt for at skaffe Røde Kors-indsamlere blandt gymnasiekammeraterne.

Der er en koncert på højkant, hvis skolen lykkes med at dække mere end 50 indsamlingsruter, men for Mahmoud Mohammad Mansour har projektet også en anden og mere alvorlig karakter.

- Jeg kunne sagtens gå ud og indsamle 1000 kroner, men hvis jeg kan få 50 andre med på vognen, er der yderligere 50.000 kroner til mennesker i nød, siger Mahmoud Mohammad Mansour i en pressemeddelelse fra Røde Kors.

Jeg kunne sagtens gå ud og indsamle 1000 kroner, men hvis jeg kan få 50 andre med på vognen, så er der yderligere 50.000 kroner til mennesker i nød.
Mahmoud Mohammad Mansour, Røde Kors-ambassadør
Det går Røde Kors-indsamlingerne til
En indsamlingsrute skraber typisk 1000 kroner sammen.For de penge kan Røde Kors give mad til 28 børn i en måned i et nødstedt område.

1000 kroner kan også forsyne 37 mennesker med rent drikkevand i et år.

Eller et døgn på omsorgscenter for en hjemløs i Danmark.

Foruden Røde Kors er Mahmoud Mohammad Mansour også engageret i ungdomspolitik - med særlig interesse for flygtningedebatten. Han har tidligere lavet foreningsarbejde som formand i Radikal Ungdom Vejle og Amnesty Vejle.

- Jeg har valgt at være frivillig ambassadør, fordi der på nuværende tidspunkt er historisk mange flygtninge globalt, der skriger efter nødhjælp, siger han.

På besøget i Libanon skal delegationen af Røde Kors-ambassadører både møde og tale med nødstedte syriske flygtninge, men også unge, lokale frivillige, der udfører nødhjælpsarbejde i området.

18-årige Mahmoud skifter skolebøger ud med nødhjælp i Mellemøsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce