Dusør: Kim og Casper gjorde alt det rigtige efter dødsulykke

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross (tv.) takkede mandag eftermiddag for den ekstraordinære indsats,som de to deltidsbrandmænd, Casper Albers ( i midten) og Kim Kousgaard (th.) ydede i forbindelse med en alvorlig ulykke på Ammitsbølvej den 28. januar. Begge mænd har fået en dusør på 1500 kroner for deres store beredvillighed og hjælp. Foto: Mette Mørk

Dusør: Kim og Casper gjorde alt det rigtige efter dødsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I januar mistede en 34-årig mand livet på Ammitsbølvej. Kim Kousgaard og Casper Albers gjorde alt, hvad der stod i deres magt, for at redde ham.

Ødsted: Mandag den 28. januar omkring klokken 16 var 56-årige Kim Kausgaard på vej hjem til Bredsten fra sit arbejde som skolelærer i Kolding.

Omtrent samtidig havde 30-årige Casper Albers netop sat sig ind i sin bil for at køre hjem til Egtved fra sit arbejde som solfilmmontør i Ødsted-området.

Begge mænd er deltidsbrandmænd i henholdsvis Bredsten og Egtved, og derfor modtog de uafhængigt af hinanden pludselig en melding om, at der var sket et trafikuheld på Ammitsbølvej, hvor der var fastklemte passagerer.

Uden at tænke over, om de burde køre forbi brandstationen først for at skifte til arbejdstøj, styrede de begge i retning mod uheldsstedet.

Kim Kausgaard var den første til at nå frem blot få minutter efter ulykken.

Her var en hvid VW Up pludselig kørt over i modsatte vejbane og næsten frontalt ind i en pickup truck.

Røg fra airbaggen

Nu holdt den lille hvide bil totalt smadret i vejkanten.

- Jeg stoppede op og gik ind i bilen, fortæller Kim Kousgaard.

Der var allerede flere personer på ulykkesstedet - blandt andet bilisterne i de biler, som den lille forulykkede bil havde ramt. Ingen var dog gået ind i den lille hvide bil,men det gjorde Kim altså.

- Der var røg i bilen. Det bekymrede mig lidt, men det viste sig at være talkum fra airbaggen, forklarer Kim Kousgaard.

Han fik den forulykkede op at sidde og tjekkede efter puls. Der var ingen puls og heller ingen frie luftveje.

- Så kunne jeg se, at Casper (Albers, red.) var kommet. Så jeg kaldte på ham, fortæller Kim om sin brandmands-kollegas ankomst.

- Og der gik min verden i stykker et kort øjeblik. Jeg troede, der sad en tilskadekommen i bilen, som jeg kendte, fortæller Casper Albers.

Flere kom til

Sammen fik de to mænd trukket den livløse mand ud af bilen.

- Det er liv før førlighed, så når der ikke var puls, handlede det om at få ydet livreddende førstehjælp, forklarer Casper Albers.

Da den første politipatrulje ankom til stedet, var de to deltidsbrandmænd i fuld gang med at gøre alt, hvad der stod i deres magt for at hjælpe den 34-årige mand, som de havde trukket ud af bilen.

På den måde blev politiets kræfter frigivet til blandt andet at skaffe en hjertestarter. Kort efter kom både ambulancen, en lægebil, brandfolk og en helikopter. Men mandens liv stod desværre ikke til at redde, og han blev erklæret død på stedet.

Fik de bedste chancer

Alligevel blev Kim Kousgaard og Casper Albers' indsats hyldet mandag eftermiddag på politigården i Vejle.

De to første betjente på ulykkesstedet indstillede nemlig umiddelbart efter ulykken de to deltidsbrandmænd til en dusør for deres flotte indsats. For ikke nok med, at de handlede og gjorde alt det rigtige for at redde mandens liv. Efterfølgende blev de også på ulykkesstedet og hjalp deres brandmandskolleger og politiet med at afspærre området, omdirigerer trafikken og rydde op efter ulykken. Og de forlod ikke steder, før arbejdet derude var afsluttet.

- På grund af deres gode indsats fik den tilskadekomne de bedst mulige chancer for at overleve. Desværre var hans kvæstelser for store, fortæller vicepoliitinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

Det var ham der mandag eftermiddag overrakte de to mænd hver en dusør på 1500 kroner.

Ville gøre det igen

Og for Kim Kousgaard og Casper Albers betyder de rosende ord fra politiet langt mere end de 1500 kroner, som de nu er blevet tildelt.

- Det er stort, siger Kim Kousgaard, og Casper Albers tilføjer:

- Det er rart at blive anerkendt for, at man har gjort en god indsats.

Casper Albers har været deltidsbrandmand i 10 år, men har aldrig tidligere oplevet en så alvorlig ulykke som den på Ammitsbølvej den blæsende, kolde mandag aften i januar.

- Men jeg ville ikke tøve med at hjælpe igen en anden gang, forsikrer han.

Besked til de pårørende

Kim Kousgaard, som har været deltidsbrandmand i cirka 25 år og derfor har flere erfaringer i rygsækken, understreger, hvor vigtigt det er, at man tør handle i stedet for at lade stå til.

- Som brandmænd er vi nok ikke så bange for at gribe ind, men det vigtige budskab er nok, at uanset hvad man gør i sådan en situation, så kan man kun mindske skaderne. At sætte sig ind i bilen og holde hans hoved, ville også have været at hjælpe og gøre noget.

For Kim Kousgaard er det vigtigt, at familien og de pårørende til den 34-årige mand, der mistede livet ved ulykken, får at vide, at der blev gjort alt, hvad der var menneskeligt muligt.

- Der blev hjulpet næsten fra første minut, siger han.

Og fra politiet lyder budskabet, at hjælpen var resolut, velovervejet og ekstraordinær.

Dusør: Kim og Casper gjorde alt det rigtige efter dødsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce