Gæster på vej fra hele verden: Lige nu samler eksperterne urter til Vejles nye super-restaurant

Restauranten bliver som det øvrige Fjordenhus udviklet i tæt samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Foto: Mette Mørk

Gæster på vej fra hele verden: Lige nu samler eksperterne urter til Vejles nye super-restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommende restaurant Lyst i Olafur Eliassons ikoniske bygning Fjordenhus bliver både international og dybt forankret i lokalområdet. Vil i første omgang holde åbent tre dage om ugen.

Vejle: Den kommende gourmetrestaurant i Fjordenhus - der er døbt restaurant Lyst - er kommet et stort skridt videre.

Bag restauranten, der får plads til 30 gæster og som i første omgang vil holde åbent tre dage om ugen, står vejlenseren Morten Kirk Johansen, M. Kirk A/S, der i forvejen driver Restaurant Remouladen på Vejle Lystbådehavn.

Restauranten bliver som Fjordenhus udviklet i tæt samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og dennes partner, arkitekten Sebastian Behmann.

I et samarbejde med deres internationale kontor for kunst og arkitektur, Studio Other Spaces i Berlin, er de i disse uger travlt beskæftiget med at skabe en international restaurant, hvor gastronomi, kunst og arkitektur går op i en højere enhed.

Målet er, at gæsterne går hjem både mætte og berigede. Med den interesse, restauranten allerede nu får fra madentusiaster og kunstinteresserede fra hele verden, er der meget, der tyder på, at der bliver rift om pladserne.
Daniel McBurnie, køkkenchef, restaurant Lyst
Olafur Eliasson og hans partner, arkitekten Sebastian Behmann, billedet, er i disse uger travlt beskæftiget med at skabe en international restaurant, hvor gastronomi, kunst og arkitektur går op i en højere enhed. Foto: Mette Mørk
Olafur Eliasson og hans partner, arkitekten Sebastian Behmann, billedet, er i disse uger travlt beskæftiget med at skabe en international restaurant, hvor gastronomi, kunst og arkitektur går op i en højere enhed. Foto: Mette Mørk

Tårnhøje ambitioner

Ambitionerne er tårnhøje, og Morten Kirk Johansen lægger ikke skjul på, at målet er at skabe en restaurant på et højt internationalt niveau.

- Selv om Lyst bliver dybt forankret i lokalområdet, er det vores mål at tiltrække gæster fra hele verden og give dem en vild gastronomisk oplevelse, hvor alle sanser aktiveres. Derudover vil vi gerne markere os som en ansvarlig restaurant, hvilket blandt andet betyder, at alle retterne baseres på lokale råvarer og på bæredygtige produktionsprincipper, siger Morten Kirk Johansen.

- Et team af kokke, urtesamlere og jordbrugseksperter er derfor allerede i gang med at kortlægge råvarer og fødevareproducenter i lokalområdet, ligesom de er ved at udvikle retter og teste, hvordan de bedst fremstilles i et køkken med et ligeligt fokus på bæredygtighed og kvalitet, siger Morten Kirk Johansen.

Han nævner, at det sker under ledelse af køkkenchef Daniel McBurnie og restaurantchef og sommelier Rasmus Lunkov Marquart.

- Med den interesse, restauranten allerede nu får fra madentusiaster og kunstinteresserede fra hele verden, er der meget, der tyder på, at der bliver rift om pladserne, når Lyst åbner til efteråret, siger Daniel McBurnie. Arkivfoto: Søren Gammelmark
- Med den interesse, restauranten allerede nu får fra madentusiaster og kunstinteresserede fra hele verden, er der meget, der tyder på, at der bliver rift om pladserne, når Lyst åbner til efteråret, siger Daniel McBurnie. Arkivfoto: Søren Gammelmark

Ny måde at være sammen på

Om de høje gastronomiske ambitioner siger Daniel McBurnie:

- Det er først og fremmest vores opgave at skabe måltider, der smager godt og sikre gæsterne en enestående gourmetoplevelse. Netop det har vi i længere tid arbejdet på i vores udviklings-køkken i skoven, hvor det summer af liv og kreativitet, og hvor vi i tæt samarbejde med Olafur Eliasson og hans team undersøger nye måder at spise og være sammen på.

Ifølge teamet skal alle føle sig velkomne på Lyst, men ligesom der vil være noget, man som gæst kan genkende, og som behager, vil der også være noget, der overrasker og udfordrer.

- Målet er, at gæsterne går hjem både mætte og berigede. Med den interesse, restauranten allerede nu får fra madentusiaster og kunstinteresserede fra hele verden, er der meget, der tyder på, at der bliver rift om pladserne, når Lyst åbner til efteråret, siger Daniel McBurnie.

Han tilføjer, at man allerede nu kan forhåndsreservere bord på restaurantens hjemmeside. Åbningsdatoen er dog ikke offentliggjort - men de, der melder sig, får en invitation per mail, når der kommer blus under gryderne.

Gæster på vej fra hele verden: Lige nu samler eksperterne urter til Vejles nye super-restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce