Ingen efterladte på slagmarken: Vejles venlige revy

Skuespillerholdet bag årets Vejle Revy er fra venstre: Morten Bo Koch, Pernille Schrøder og Gunvor Reynberg. Foto: Mette Mørk

Ingen efterladte på slagmarken: Vejles venlige revy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets Vejle Revy lagde sikkert fra land ved torsdag aftens premiere i Jacob Gade Salen i Vejle Musikteater. Højdepunkterne sikrede publikum solid underholdning.

Vejle: Kan man sige, at en revy er CO2-neutral, når en del af indholdet er noget fis?

"Krænker vi nogen, er det bare gas".

Vejle Revyen årgang 2018 krænker ingen.

Hvis man sætter sig foran revyen for at se spidninger af offentlige personer - jo mere lokale, jo bedre - så går man galt i byen med Vejle Revyen. For den er en venlig revy.

Jamen, hvad med den tidligere kulturdirektør og hans bogudgivelse i erotisk stil? Den bog har tydeligvis gjort indtryk, for samtlige tre skuespillere havde hver sit indslag om den. Fabelagtig reklame for den bog?

Jørgen Ryg ville have spillet det nummer endnu langsommere, men Morten Bo Koch er godt på vej med en formidabel præstation.
Sådan spilles Vejle Revyen
Årets Vejle Revy går over scenen endnu seks gange:Lørdag 8. september

Torsdag 13. september

Fredag 14. september

Lørdag 15. september

Torsdag 20. september

Fredag 21. september

Alle forestillinger begynder klokken 20.

Den sidste forestilling er allerede udsolgt.
Borgmesteren slipper næsten for billigt gennem Vejle Revyen. Derimod har den ingen mulighed for at drible sig uden om Vejle Boldklub. Billedet her er fra prøverne i mandags. Torsdag aften var der premiere i Musikteatret. Foto: Mette Mørk
Borgmesteren slipper næsten for billigt gennem Vejle Revyen. Derimod har den ingen mulighed for at drible sig uden om Vejle Boldklub. Billedet her er fra prøverne i mandags. Torsdag aften var der premiere i Musikteatret. Foto: Mette Mørk

Masser af musik

På forhånd var der lovet masser af musik. Det løfte blev indfriet på et meget højt niveau af kapelmester Pojken Flensborg og hans musikalske wingman, Jacob Vennt, der spiller på alt muligt.

Brutto var der over 20 indslag i løbet af revyens to gange 40 minutter. Så der sker noget.

De første numre er måske lidt langsommelige, men det kan jo være en planlagt effekt for at give kontrast og følelse af højt tempo sidenhen. I dette afsnit lyser et smart nummer med en stående seng op. Det første store musiknummer er et potpourri over årets 12 måneder. Her dukker Cantemus Koret op bogstavelig talt midt i det hele og giver ordet "velplaceret" ny betydning.

Revyens folk afslører sig som flinke avislæsere, de kære mennesker, i et par ret aktuelle indslag. Byrådsmedlem Dan Arnløv Jørgensen (K) får et hint for nogle udtalelser om Jelling bragt 18. august. I Vejle Amts Folkeblad naturligvis. Borgmester Jens Ejner bliver rimet på de klejner, hans 50-års fødselsdag kostede. Det er næsten for nådigt sluppet.

Superaktuelt er et nummer om, hvordan man skal være åh så inkluderende - lige indtil skuespillerne må give efter for virkeligheden og dét, vi alle ved - med sangudslippet: "Horsens er et tegneseriehold". Det fremhæves, at VB lige har vundet over Horsens med 0-0 (!).

Bedst efter pausen

Lige som fodboldhold kan komme godt ud efter pausen, gør revyen det også.

Det sker til Charpentiers præludium Te Deum. I gamle dage (1960'erne) bragtes musikstykket før fælles europæiske tv-udsendelser. Nu høres det vel kun ved melodi grand prix'et.

Sådan også her som optakt til, at Pernille Schrøder fyrer et af aftenens højdepunkter af: En knivskarpt sammensat gennemgang af en masse danske Grand Prix sange. Hun gør det til en tour de force, der kræver lungekapacitet, tekstoverblik og sikkert en del gennemøvninger.

Et par numre senere leverer Morten Bo Koch aftenens pletskud i en monolog bygget op over en talefejl, som ikke skal afsløres her. No spoilers! Jørgen Ryg ville have spillet det nummer endnu langsommere, men Morten Bo Koch er godt på vej med en formidabel præstation.

Sproglig vrideevne

Lige efter kommer endnu et indslag fra forestillingens musikalske motorrum, bygget op over musikalske standardslutninger. Blændende gjort.

Gunvor Reynberg skriver de fleste af teksterne, og hun har en sproglig vrideevne, der kan slå gnister. Det demonstrerer hun selv i et nummer, hvor hun anlægger nye vinkler på blokfløjtens anatomi. Og minder os om en bevægelse, kun hun selv husker: "Blokfløjter for fred".

Den revy fortjener et stort publikum.

Ingen efterladte på slagmarken: Vejles venlige revy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce