Lilly med den farverige personlighed

Lilly Fasting nyder åbenlyst samværet med malerholdet i Nr. Vilstrup Forsamlingshus, hvor hun og de malende kvinder er på hjemmebane. Foto: Michael Svenningsen

Lilly med den farverige personlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lilly Fasting er en populær leder af et malehold i Nr. Vilstrup forsamlinghus, hvor hun øser af sin viden og skaber god stemning om fællesskabet.

Vejle: Dagen synes farvet med gråspurvens palet denne formiddagstime i Nr. Vilstrup. Fra forsamlingshusets store sal strømmer lyden af latter og glade kvindestemmer. I salen står en halv snes kvinder og maler personlige blomster-billeder, og her har paletten mange farver.

Nogle maler valmuer, andre maler liljer, og Lilly Fasting kigger med hos hver enkelt og giver gode råd.

Den 67-årige autodidakte billedkunstner har nu i flere år undervist malerhold her i forsamlingshuset, og det er så populært at være en del af "Lillys malehold", at hun både har et formiddagshold og et aftenhold.

Med sin varme, farverige personlighed, æstetiske sans og kreativitet forstår hun at skabe hygge og god stemning til hvert møde. Her er små dekorationer og levende lys, og fra køkkenet breder en liflig duft af kaffe sig.  

At se mennesker vokse og turde slippe deres kreativitet løs er en glæde. Sådan en dag med holdet giver mig energi og er en stor inspiration.
Lilly Fasting. 
Blå bog
Alder: 67 år.Født og opvokset: I Odense. 

Familieforhold: Gift på 41. år med Jørgen, som hun har boet sammen med siden 1972. Parret har tilsammen fem voksne børn, og hun er farmor og mormor til 13 børnebørn i alderen fra syv til 24 år, og oldemor til to på tre og fem år.

Uddannelse: Bogholder og regnskabschef. Gik på efterløn i 2012.

Job: Underviser i billedkunst i Nr. Vilstrup Forsamlingshus og for LOF på Mølholm Skole.
Lilly Fasting følger Vibeke Franks koncentrerede arbejde ved staffeliet, hun er helt fordybet i et nyt maleri.  Foto: Michael Svenningsen
Lilly Fasting følger Vibeke Franks koncentrerede arbejde ved staffeliet, hun er helt fordybet i et nyt maleri. Foto: Michael Svenningsen

Energi og stor inspiration

Lilly Fasting har tegnet og malet, siden hun var en syv-årig pige i Odense og lærte det af sin kreative far. Den store drøm var en uddannelse  på kunstakademiet, men forældrene mente, det var bedre med en mere snusfornuftig baggrund.

- Jeg er uddannet med tal og har arbejdet med tal, men jeg har altid malet i min fritid. Når familien var gået i seng, gik jeg i gang, det var mit helle, jeg vil ikke undvære det, fortæller Lilly Fasting.

Hun har haft mange udstillingen, men siger kun sjældent ja til nye. 

- Vi har to voksne børn, der har firmaer, og hos dem udstiller jeg permanent. Jeg vil hellere undervise og møde mennesker, det elsker jeg. At se mennesker vokse og turde slippe deres kreativitet løs er en glæde. Sådan en dag med holdet giver mig energi og er en stor inspiration, siger hun.

Seks favoritter
Hvilken musik lytter du til?- Klassisk musik, jeg kan godt lide lavmælt meditationsmusik. 

Hvilken bog læser du lige nu?

- Jeg læser ikke så meget, men når jeg læser er det kunstfaglige bøger.

Hvad ville du vise dine gæster som det første i Vejle?

- Skønheden i naturen i Vejle Ådal.

Hvem vil du helst invitere til middag?

- Maleren Albert Bertelsen, jeg synes han er en spændende maler, som jeg godt kunne tænke mig at få en god samtale med.

Hvad er din livret?

- En god bøf med hjemmelavet bernaisesovs.

Hvilken app har du senest downloadet?

- Det er en app om diabetes og kulhydrater, fordi et af mine børnebørn har fået  diabetes. 

Fællesskabet betyder meget

Hun er næsten nabo til forsamlingshuset, som er "Nr. Vilstrups dagligstue". Familien Fasting har boet i byen siden 1977, hun er medlem af husets bestyrelse og nærmest  fast scenograf, når der spilles revy eller teater.

- Jørgen og jeg er meget sociale, det betyder meget for os, at vi har et stærkt og godt fællesskab i byen og sognet, siger hun.

Hun er medlem af kvindeklubben Q10, som hedder sådan, fordi de var 10 fra begyndelsen, nu er de 12, der på skift står for arrangementer. Når det er Lillys tur, handler det gerne om kunst og kultur. Hun er også medlem af Skibets Quinder, og sammen med gemalen er hun i en madklub, hvor de er 11 fra byen, der mødes jævnligt om god mad og samvær.   

Lilly Fasting var tovholder, da ni kvinder fra Skibet sogn syede nye messehageler til sognepræsten. De mødes fortsat, flere deltager på malerholdet, og nu er de atter i sving med et syprojekt til sognet.

Sådan er energiske Lilly Fasting med den varme farverige personlighed altid i gang. Den store familie samles anden juledag i forsamlingshuset til julehygge. De er gerne et halvt hundrede, Lilly står for den kreative udsmykning af huset og alle medbringer en ret.  Fem gange om ugen kører hun til Egtved til sin 94-årige mor, som hun hjælper med stort og småt. Og hun medbringer altid hjemmelavet mad til sin mor til lutter gavn og glæde.

Lilly med den farverige personlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce