Møde med fremtiden: Efterskolerne åbner dørene

Landets omkring 250 efterskoler holder åbent hus søndag den 30. september. Blandt dem er Skolen for Gastronomi, Musik og Design på Højskolevej i Vejle, der står bag dette foto.

Møde med fremtiden: Efterskolerne åbner dørene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskolernes dag 30. september er dagen, hvor en hel årgang unge er inviteret til steder, hvor de kan tage 9. eller 10. klasse.

Vejle: Så er det igen tid til, at en hel årgang forventningsfulde unge drager rundt på landets efterskoler for at finde det helt rigtige tilbud. Det sker søndag den 30. september, når landets cirka 250 efterskoler holder åbent hus mellem klokken 13 og 17.

Antallet af unge der vælger denne skoleform, har de sidste år været støt stigende. Forstander Mogens Sønderup for Skolen for Gastronomi, Musik og Design på Højskolevej i Vejle har et bud på en forklaring: - Flere og flere har fået øjnene op for den ballast, de unge får med sig videre i livet. Nogle er faktisk gået så vidt som til at forslå, at et sådant år burde være obligatorisk for alle, siger han.

Skolen for Gastronomi, Musik og Design i Vejle har plads til 105 elever og tilbyder både 9. og 10. klasse.

Et anderledes år

På 10. klasse kan der vælges imellem basisklassen med de grundlæggende fag dansk, matematik og engelsk eller den udvidede klasse, hvor man også har fysik, kemi og tysk.

Har man brug for et anderledes 10. skoleår, tilbyder skolen også enkelte hold, hvor skolefagene dansk, matematik og engelsk er skiftet ud med mere interessebetonede teoretiske fag, som det for eksempel er tilfældet på "Vild med Gastronomi", "Musiker på 1. år" og "Tøj, Trend og Tilskæring".

På Efterskolernes dag kan man både høre om det kommende skoleår, få en rundvisning af nuværende elever, besøge de forskellige linjefag samt snakke med faglærerne om de boglige fag.

Man kan læse mere på www.skolenfor.dk.

Møde med fremtiden: Efterskolerne åbner dørene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce