Restaurant nomineret til fornem pris

Køkkenchef på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Mikael Læborg Madsen, mener, at der er flere forklaringer på, at Sinatur er nomineret. PR-foto

Restaurant nomineret til fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sinatur Hotel & Konference er nomineret til den prestigefyldte "Møde & Event Award 2019" for bedste madkoncept.

Vejle: Haraldskær Sinatur Hotel & Konference er sammen med sine fem søsterhoteller blevet nomineret til en fornem pris. Det gælder den prestigefyldte "Møde & Event Award 2019" for bedste madkoncept.

Vinderen offentliggøres og hædres ved det årlige awardshow 27. marts på Nordic Meetings & Event Expo i Bella Center i København. Og nomineringen glæder køkkencheferne og souscheferne på alle seks Sinatur-konferencehoteller.

- Vi er stolte af nomineringen inden for kategorien årets bedste madkoncept og glade over, at den ekstraordinære indsats vi gør for miljøet og naturen bliver anerkendt. Det glæder os især, at det er hele gruppen af konferencehoteller i Sinatur, der er nomineret og ikke blot et enkelt af vores seks konferencehoteller, fortæller køkkenchef på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Mikael Læborg Madsen, der mener, at der er flere forklaringer på, at Sinatur er nomineret.

Sinaturs bæredygtige madkoncept
o Minimerer madspil ved at bruge hele råvaren o Vi inspirerer til at spise mere grønt o Råvarer fra lokale landmænd og producenter o Vi har et stort fokus på økologi o Vi bruger sæsonens danske grøntsager og frugter o Fokus på fjerkræ, fisk og vildt der er mindre C02 tungt o Vinkortet indeholder ikke oversøiske vine med lang transportvej o Fokus på kvalitet - ikke kvantitet i serveringen o Vi bruger gerne 2. sorterings bær til marmelader o Dyrker egne grøntsager o Vi bager alt vores brød selv o Bruger svampe, urter og bær fundet i naturen o Stiller krav til producenterne om mindre forurenende emballage o Stiller krav om samlet varelevering, så kørslen minimeres o Vi sorterer alt vores affald, og mere end 67 % genanvendes o Vi har egne vindmøller, flisfyr og solcelleanlæg o Vi støtter de mindre, lokale producenter og leger med tanken om at have vores egen bæredygtige bondegård.

Kærlighed til håndværk

- For det første har vi i Sinatur en udstrakt kærlighed til vores håndværk. Vi går op i kvalitet og laver alt fra bunden af sæsonbetonede danske råvarer. Det kan mærkes og smages.

- For det andet bruger vi råvarer fra lokale og ofte økologiske producenter og landmænd, der ligesom os bekymrer sig om vores planets fremtid. Et eksempel er vores æg. I mere end 10 år har vi udelukkende brugt økologiske æg. Vi har netop startet et nyt samarbejde med Skovlyst Æg, der er en mindre lokal producent, vi gerne vil støtte. De er ægnørder og behandler deres høns med respekt og kærlighed. Resultatet er velsmagende æg med en utrolig flot gul blomme, og det betyder mere for os, end at æggene er en lille smule dyrere, forklarer Mikael Madsen.

En tredje begrundelse for nomineringen til awarden er, ifølge køkkencheferne, Sinatur Hotel & Konferences fokus på at reducere madspil til et minimum.

- Vi er madnørder, der elsker at lege og eksperimentere i køkkenet. At undgå madspild stiller krav til vores opfindsomhed og faglighed. Det elsker vi. Eksempelvis bruger vi tyrenosser som små appetizer, ukurante kødstykker i biksemad og koger fond på benene, ligesom kaffegrumset anvendes til ansigtsmasker og 2. sorteringsbær i marmelader. Vi er nidkære og smider helst ikke noget som helst væk, fortæller Mikael Madsen.

Vinderen får overrakt trofæet ved Møde & Event Awardshowet 2019, hvor entertainer og foredragsholder Mads Christensen er årets vært for det farverige og hyggelige show.

Sinatur er nomineret sammen med Comwell Sorø og Severin.

Restaurant nomineret til fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce