Skomageren, der forlod sin læst, er død

Jens Buhl var en livsglad mand, der så åbenlyst nød at udtrykke sig skabende og møde andre, der gjorde det samme. Arkivfoto: Mads Hansen

Skomageren, der forlod sin læst, er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livskunstneren Jens Buhl, Vejle, er død på Vejle Sygehus, 89 år.

Vejle: Tidligere skomager Jens Buhl, Vejle, er død på Vejle Sygehus, 89 år.

Jens Buhl var skomager i 40 år, før han fik mod til at arbejde med æstetik og form som billedkunstner. Det var indirekte maleren Knud Nielsen i Vindelev, der gav ham mod til at fordybe sig i arbejdet med jern og form.

Knus Nielsen sagde "Verden er ikke dét, de andre går og laver. Det er, hvor du selv er, og hvad du gør." Ordene blev en drivkraft for ham i det lejede værksted i Spinderihallerne. Senere samarbejdede Jens Buhl med Knud Nielsen om skulpturen af præsten Poppo, der døbte kong Harald Blåtand, og dette samarbejde betød uendelig meget for ham. Han var også fascineret af billedhuggeren Robert Jacobsen og hans arbejder.

Jens Buhl var en ydmyg mand, der ikke kunne drømme om at kalde sig billedkunstner. Dertil havde han alt for stor respektfor den kunstneriske metier og for dem, der brugte hele livet på fordybelsen i det skabende udtryk. Han var selv begavet med en fin fornemmelse for form og æstetik, som han udtrykte i sine skulpturer.

Født i skomagerfamilie

Jens Buhl var fra Bredsten og født ind i en skomagerfamilie. Hans far og bedstefar var skomagere, og det var hans far, der gav ham sans for skønheden i landskabet og for det æstetiske i livet.

Livet skånede ham ikke for store sorger. Han mistede tidligt sin første hustru, senere også parrets eneste barn, sønnen Carsten, der døde i en trafikulykke.

Han fandt kærligheden på ny sammen med Gudrun. De flyttede i 1980 til huset i Mølholm, blev gift i 1982 og delte mange interesser og det positive livssyn, der bar dem igennem livets udfordringer.

Jens Buhl var en livsglad mand, der ikke lagde skjul på sin glæde over mødet med kunstnere i miljøet omkring Spinderihallerne, hvor han fra 1988 havde værksted. En stor samling af hans skulpturer kan i dag ses i parken omkring Brandbjerg Højskole.

Jens Buhl efterlader sin hustru, Gudrun, og tre børnebørn.

Skomageren, der forlod sin læst, er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce