Debat

Annonce
Debat

Ikke alle skilsmisser kan eller skal undgås, men en del problemer kan håndteres bedre

Debat

SF'ere om fremtidens børne- og ungepsykiatri: Vi er meget bekymrede over de forslag, som ligger i høringsudkastet

Læserbrev: Lad os starte med et muligt scenarie om fremtidens børne- og ungepsykiatri i Region Syddanmark:

Debat

Bevar bededag: Indfør i stedet firedages arbejdsuge for alle - også på det private område

Læserbrev: Det er den helt forkerte vej, regeringen er på med at fjerne en helligdag og for mange en fridag. Vi skal tværtimod gå den stik modsatte vej.

Livsstil

Med Vinskolen i Portugal: Hos Soalheiro har ikke noget imod at være de skøre

Jeg var nok døset hen under den knap to timer lange køretur nordpå fra Porto. Det var mørkt, da vi tog af sted. Pludselig er alting grønt, og solen kæmper sin kamp med en tæt morgendis, mens Mercedesen snor sig gennem de frodige bakker.

Debat

Velfærden trues af omfattende forringelser: Der er akut behov for et kommunalt oprør

Leder For abonnenter

JV mener: Slip bare chatbots fri i klassen: Udforsk de smarte muligheder

I en tid med stadig stigende teknologisk fremskridt er det ikke overraskende, at ChatGPT, en avanceret kunstig intelligens (AI) model, nu også finder sin vej ind i skolen. Mens ChatGPT har potentialet til at gøre undervisningen mere effektiv og interessant, er det vigtigt at overveje både fordele og udfordringer ved at indføre denne teknologi i klasseværelset.

Debat

Pensionen nærmer sig: Hvad skal man lave, hvis man ikke er ramt af  golffeberen eller trangen til at tage på all-inclusive ture til Kreta?

Annonce
Debat

Jeg har set frem til denne regeringskonstellation med glæde, men jeg er blevet dybt, dybt skuffet

Læserbrev: Nu er det ikke alt, jeg forstår. Men for menigmand er det uforståeligt, at en nyvalgt regering gør sig upopulær hos en meget stor del af landets borgere, straks efter den er tiltrådt.

Debat

Det er min påstand, at åbne skattebøger for personer årligt vil give et ekstra personskatteprovenu på et stort tocifret milliardbeløb

Debat

Kritik af populisme og magtbegær: Som en pinefuld drøm, man bare gerne vil vågne fra

Læserbrev: Jeg ved, synspunktet ikke er populært blandt alle, men jeg har heller aldrig haft det ønske at have populistiske trækninger i mine synspunkter på dette spørgsmål.

Annonce
Debat

Palæstinenserne har endnu mere brug for militær støtte end ukrainerne

Læserbrev: Den stadig mere enøjede brug af krig til løsning af konflikter bør få Danmark og resten af Vesten til at udvide sin krigsstøtte, der aktuelt sætter nye rekorder i Ukraine.

Debat

SVM-flertalsregeringen viser, hvad stram politik hen over midten, oppositionen og befolkningen fremover går ud på

Debat For abonnenter

Mens tusinder af danske sygeplejersker arbejder i Norge, er vi sløve til at give deres udenlandske fagfæller autorisation

Mens det danske sundhedsvæsen mangler omkring 5000 sygeplejersker, foretrækker tusinder af dem at arbejde i Norge. Ingen kan fortænke dem i det, hvis de på en uge kan tjene ligeså meget som i løbet af en måned på vores breddegrader.

Debat

Afskaffelsen af store bededag er en rød klud i ansigtet på offentligt ansatte: Regeringen skal stoppe angrebet på den danske model

Annonce
Debat

Det er ikke uden problemer, at det er meldt ud, at jobcentrene skal lukke: Reformen skal foregå i en ordentlig tone - fra alle

Læserbrev: Allerede ved regeringens første pressemøde blev der sagt, at jobcentrene skal lukke. Og for ganske nylig har Christoffer Melson, der er Venstres beskæftigelsesordfører, meldt ud, at han ønsker at ændre beskæftigelsessystemet fra bunden. Men han appellerer samtidig til, at man i kommunerne skal have is i maven.

Debat

Sæt de penge, som kyndelmisse-festerne landet over måtte koste, ind på en særlig krigskonto, som regeringen får råderet over

Debat

Replik i store bededagsdebat: Ingen opbakning herfra, så længe tallene ikke er mere nuancerede og soleklare

Læserbrev: "Lad fornuften sejre" - sådan er overskriften til Morten Juhl Lassens læserbrev 31. januar. Tja, det er vel altid det mest snusfornuftige at besinde sig, sove på det og eventuelt lave en kalkule/et regneark på, hvad der er plusser og minusser.

Annonce
Debat

S i triatlondebat: Vores beslutning handler om at sikre en ansvarlig, sund og ordentlig styring af den økonomi, som udvalget råder over

Debat For abonnenter

Det mener Vejle Amts Folkeblad: Nu kan de i det mindste ikke ramme Jytte Jensen længere - men politikerne må have en besk smag i munden

To gange indenfor de seneste år har et flertal i Vejle Byråd stemt for, at man skulle forsøge at undgå at betale erstatning til Jytte Jensen, der som barn blev misbrugt af sin far uden, at Vejle Kommune greb ind.

Debat

Jeg er vildt forundret over, at forfatteren er i stand til totalt at overse og udradere langt over halvdelen af danske mænd

Læserbrev: Jeg var på vej med en kommentar til interviewet med Jesper Wung-Sung (i Avisen Danmark, red.), hvor forfatteren stort set overser den almindelige mand i Danmark.

Debat

Ring til chefredaktøren og fortæl ham, hvordan dagbladet kan blive bedre

Debat

Vi er alle forurenede af PFAS: Bør vi ikke bare forbyde dem allerede nu?

Læserbrev: Det er svært at skrive et roligt og velafbalanceret indlæg om det, der vel med rimelighed kan kaldes PFAS-skandalen. For egentlig er jeg vred.

Debat

Ja tak til atomenergi: Vind-, sol- og vandenergi er ikke nok

Læserbrev: Midt i en energi- og klimakrise er det mere nødvendigt end nogensinde, at vi i EU bliver selvforsynende med grøn energi. Det er et vigtigt skridt i kampen mod Putin.

Debat

Bevar store bededag: Har man mon tænkt på de langtidskonsekvenser, det kan have for nationaløkonomien at presse arbejdsstyrken yderligere?

Læserbrev: De tørre tal taler deres tydelige sprog om et presset arbejdsmarked og en presset arbejdsstyrke.

Debat

Det er ikke en tjans for de fleste: Kvinder skal fortsat have ret til at vælge militæret, men ikke en pligt

Debat

Sandheden er, at afskaffelsen af store bededag er noget af det mest ansvarlige, vi kan gøre

Læserbrev: Forslaget om afskaffelsen af store bededag som helligdag skyldes bl.a. et behov for ekstra finansiering af forsvaret. Desværre er det i den almindelige danskers bevidsthed også blevet den eneste grund.

Annonce
Annonce
Debat

I SF vil vi fortsætte vores arbejde for at få indblik i fordelingsmodellens konsekvenser for psykiatrien

Læserbrev: Jeg må indrømme, at vi undrer os lidt over de officielle udtalelser om, at de andre partier vil arbejde for en løsning på psykiatriområdet, men reelt arbejde med den økonomiske fordelingsmodel, som tydeliggør, at de psykiatriske afdelinger i Svendborg, Vejle og Aabenraa har en uforsvarlig stram økonomi - det vil man ikke. Det giver ikke mening for os i SF.

Debat

Hurra for ny regnemodel: Beslutningstagerne vil kunne se, at Kattegatforbindelsen ikke er grøn, men både gammeldags og kulsort

Leder For abonnenter

JV mener: Helt rimeligt at lade de nyuddannede betale justering af dagpengene

Selvfølgelig vil man som nyuddannet og arbejdsløs hellere have 14.000 kroner i dagpenge om måneden end 10.000 kroner. Og hellere dagpenge i to år end i et. Det siger sig selv. Men de nyuddannede må betale en pris i forbindelse med en justering af dagpengesystemet, som træder i kraft 1. maj.

Annonce
Debat

Skovejer gør status i fredningssag: Skovejernes ønske om samarbejde og værdighed er stadig ubesvaret

Debat For abonnenter

Politisk er der ingen grund til berøringsangst over for israelske våben. Teknisk kan der være det

19 danske Caesar-haubitser er snart på vej til Ukraine. Kursen er den helt rette, når dette tunge artilleri forhåbentlig snart bliver sat ind om et bidrag til det russiske nederlag, som er den eneste mulighed for fred.

Debat

LA-lokalformand: Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Business Fredericia og kommunen for at fremme erhvervslivet i Fredericia

Læserbrev: Som lokalformand for Liberal Alliance var jeg til nytårskur med Business Fredericia og borgmesteren - en positiv oplevelse at mødes med dele af det lokale erhvervsliv og diskutere, hvordan vi kan styrke Fredericias erhvervsmiljø.

Debat

Byrådsmedlemmer fra Venstre takker nej til brintfabriks planer ved Ydre Ringvej: Solceller skal op på tagene, ikke besætte god landbrugsjord

Debat

Et velfærdssamfund, ikke en velfærdsstat: Borgeren skal sættes før systemet

Læserbrev: Særligt ét afsnit i regeringsgrundlaget ligger mig meget på sinde. I afsnittet er frihed et gennemgående tema. Her sammenfattes det menneskesyn, som Venstre og jeg tror på.

Debat

Identitetspolitikken underminerer ytringsfriheden: Taktikken er, at man ved at henvise til sin egen krænkethed kan tvinge andre til tavshed

Læserbrev: Ingen frihedsrettighed er i dag mere truet end ytringsfriheden. Det skyldes en anti-liberal strømning, der gennem årtier har virket gennem vold overalt i verden: islamismen.

Annonce