Debat

Annonce
Debat

Jeg savner svar på, hvor det er, Søren Pape og co. mener, vi kan spare i den offentlige sektor

Debat

Venstre vil vinke farvel til jobcentrene: Vi ønsker en ny og mere fri beskæftigelsesindsats

Læserbrev: Danmarks beskæftigelsessystem virker ikke, og vi har længe gået ad en blind vej. Alt for mange ledige hænger fast i systemet for længe og får ikke den hjælp, de har brug for.

Debat

Skal rige kommuner have fattighjælp, eller skal vi bare vende udviklingen?

Læserbrev: Allerød er Danmarks femterigeste kommune, jf. Danmarks Statistik. Alligevel har Allerød valgt at søge om 35 mio. kr. hos staten i en pulje til særlig vanskeligt stillede kommuner.

Debat

Nu har Danmark to blå kandidater til posten som statsminister. Og det er der gode grunde til

Så har blå blok hele to statsministerkandidater, efter Søren Pape Poulsen har skrevet sig ind på den liste, hvor Jakob Ellemann-Jensen i forvejen havde budt sig til. Flere kan komme til. Det ser modstanderne som en sejr. En meget særlig situation, at en opposition ikke kan finde ud af, hvem man stiller med som statsministerkandidat, lyder det med fryd fra statsminister Mette Frederiksen.

Debat

Politiker og tidligere udsendt i Afghanistan spørger Mette Frederiksen: Skal vi også støtte Nordkorea og Rusland, når den tid kommer?

Debat

Heldigvis findes idealsamfundet ikke

Læserbrev: Jævnligt lufter Børge Fruelund Jensen sine tanker om "de store spørgsmål i verden".

Debat

Vi skal huske at pleje den gode udvikling: Lad os hylde mangfoldigheden

Annonce
Debat

Politikere med helhedssyn på den danske velfærd er overordentlig interessante

Læserbrev: Mange ønsker udluftning på Christiansborg, der er blevet mere og mere strukturudtyndet med bl.a. opløsning i diverse populistiske partier og heraf følgende ukonstruktive forløb.

Debat

Øget administration og kontrol: Vi danskere kan forvente en dyrere offentlig sektor, uden at vi får den service, som vi har betalt for

Leder For abonnenter

Det her er krig. Det er ikke for sjov, så selvfølgelig skal vi ikke have russiske turister

Mens Rusland fører barbarisk angrebskrig i Ukraine, vælter Vladimir Putins undersåtter i hundredtusindvis ind over grænserne til EU og nyder livet ved strande og i storbyer i Europa. Rart sådan at komme lidt væk fra krigsstemning og sanktioner. Det skal selvfølgelig stoppes, og det er en oplagt sag for EU.

Annonce
Debat

Reelt ofrer vi vores natur og kulturarv i en kollektiv psykose: Stop for solceller på god madjord

Læserbrev: Som folketingskandidat for Nye Borgerlige i det syd- og sønderjyske mener jeg, det er bekymrende, når det politiske system kan finde på at udlægge gode naturområder og madjord til solcelleparker og landvindmøller.

Debat

I vort lille, overregulerede og regelrette monarki er disse fænomener utænkelige - det er systemet frem for alt

Debat

Det bekymrer mig dybt, at frivillige ildsjæles arbejde er blevet gjort så besværligt: Vi skal bevare vores stolte foreningstradition

Læserbrev: Foreningslivet i Danmark udgør rygsøjlen i det danske civilsamfund. Foreningslivet skaber socialt sammenhold og værdi for det enkelte menneske.

Debat

I det hele taget må vi konstatere, at vækstøkonomien hverken fremmer menneskelig velfærd eller bæredygtighed: Lad os designe en ny samfundsmodel

Annonce
Leder For abonnenter

En julegave uden for sæsonen til Christiania, men de skal lige holde fællesmøde, før de kan sige, om de vil tage imod den

Det skal altså vi lige have på fællesmøde først.

Debat

Send politikerne på strikkekursus: Vores sikkerhedsnet på arbejdsmarkedet er blevet for stormasket, og der ryger for mange masker af de politiske strikkepinde

Debat

Vi bløder medlemmer: Der skal ske store ændringer i fagbevægelsen, hvis vi vil bevare den danske model

Læserbrev: Den danske model har sikret os store dele af den velfærd, vi tager for givet. Men den er under pres, fordi fagforeningerne er under pres, herunder HK, hvor jeg selv er afdelingsformand i det sydjyske. Vi bløder medlemmer.

Annonce
Debat

Erhvervsuddannelserne er et af det kommende folketingsvalg vigtigste emner: De unges fremtid er på spil - Danmarks fremtid er på spil

Debat For abonnenter

Leder: Støjberg-indtog giver statsminister hovedbrud - og endnu mere rod i blå blok

Chokmåling er et fortærsket tabloid-ord, men skal det nogensinde bruges, er det på sin plads i disse dage, for hold da helt op et opbrud, der lurer i dansk politik.

Leder For abonnenter

For dem, der måtte være kommet i tvivl: Venstre er altså stadig et borgerligt parti

Det er måske begrænset, hvor mange nye boligejere Venstres udspil vil føre til, men i det mindste viser det, at partiet tør stå ved, at det er borgerligt.

Debat

God ledelse kan nedbringe sygefravær og skabe godt arbejdsmiljø, også uden at det koster mere, og uden at det går ud over ydelserne til borgerne

Debat For abonnenter

Dagens leder: Hvad har vi fået ud af de mange millioner til advokater i møg-sagerne?

Bid for bid er Fredericia Kommunes sag mod de tidligere topchefer, borgmester Jacob Bjerregaard (S) og kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe, smuldret, og den endelige opløsning skete mandag, da den faglige voldgift fastslog, at kommunens bortvisning af Zacho-Broe i foråret 2021 var uberettiget, og at hun dermed har krav på over tre millioner kroner.

Debat For abonnenter

Grænsekontrollen kan blive en bombe under velfærd og erhvervsliv i Sønderjylland, hvis pendlerne mister tålmodigheden

Forfatteren af disse linjer tilbragte alt for lang tid i den forløbne weekend med at være først irriteret og til sidst ustyrligt rasende. Forklaringen var en nødvendig tur over grænsen.

Debat For abonnenter

Mandag starter skoleåret. Vores børn fortjener et langt bedre tilbud end det nuværende

Mandag vender de danske børn retur til skolen. Langt de fleste tjekker ind på den lokale folkeskole. Forhåbentlig har de glædet sig til gensyn med kammeraterne og skolen.

Debat

Underviser på læreruddannelsen, praktikvejleder og læreruddannet folketingskandidat: Vis lærerne tillid og lyt

Debat

Kunne vi forældre ikke aftale, at vi kun kører vores børn i skole, når det virkelig er en nødvendighed?

Læserbrev: Mandag 8. august er sommerferien slut, og vores børn starter igen i skole.

Annonce
Annonce
Debat

Det er på tide, at vi ikke bare opfatter rent drikkevand som en selvfølgelighed

Læserbrev: Det er godt, at der nu omsider kommer fokus på rent drikkevand i Danmark. For rent drikkevand er ikke nogen selvfølge.

Debat

Få sat affaldssorteringen øverst på to do-listen, så I er klar og undgår kritisk tilsyn eller bøder i det nye år

Debat

Venstre: Regeringen har hævet skatterne over 40 gange - vi mener, det er muligt at sænke skatterne, uden at det går ud over velfærden

Læserbrev: Jeg husker Mette Frederiksen sige, at hvis hun blev statsminister, så skulle skatterne ikke stige for almindelige lønmodtagere.

Annonce
Debat

Systemet passer på sig selv, og er man højt nok på strå, kan man enten falde dybt eller gå på vandet: I Fredericia er der ingen, der falder

Leder For abonnenter

Nancy Pelosi og USA bakker Taiwan op. Det skal vi også. Og det må gerne koste noget

Man kan sagtens se sådan på det, at formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har timet sit besøg i Taiwan rigtig dårligt. De vestlige demokratier har nok at gøre med at stå sammen mod Rusland, og det kan også tænkes, at en strid med Vesten vil friste Kina til at søge tættere sammen med Putin og måske endda sælge våben til ham. Og så kan balladen sikkert også ramme os alle på økonomi og forsyningssikkerhed.

Debat

Hvem tager fat i de ansvarlige for den måde, vi borgere bliver behandlet på med alt det nye, der indføres?

Læserbrev: Jeg følte mig fuldstændig opgivende og dum, når det gælder NemID og MitID, efter at jeg på anbefaling fra bl.a. min bank havde besøgt Borgerservice i Vejle Kommune.

Debat

Det er på tide, at vi gør op med det skæve boligmarked: Flere danskere skal have mere frihed og flere muligheder for at eje deres egen bolig

Debat

Forsøg med kæmpevindmøller burde erstattes med forskning i vindmøller, der i den cirkulære økonomis tankegang lever op til krav om genbrugelighed

Læserbrev: Det er ikke muligt at gennemskue, hvad og hvilken forskel et sønderjysk testcenter for kæmpevindmøller skal gøre godt for. En ting er dog sikkert: Nej tak!

Debat

Jeg er overbevist om, at mindre egoisme, mere respekt for politiske kolleger, tak og ordentlighed vil medføre, at vi bliver mere anerkendt af befolkningen

Læserbrev: Ganske små ting kan gøre en kæmpe forskel. Og hvad mener jeg så med det?

Annonce