Annonce
Debat

I fremtiden må al masseproduktion af dyr i stalde afvikles - vi skal både spise og producere færre dyr, som skal leve på friland

Debat For abonnenter

Derfor er søndagens valg i Tyskland så vigtigt for os

Søndagens valg til den tyske forbundsdag er fortsat fuldstændigt åbent og er dermed nærmest ulideligt spændende for tyskerne selv, men også for os andre. Tysklands politiske kurs er nemlig afgørende for Europa og ikke mindst for det lille naboland mod nord.

Debat

Derfor kæmper jeg for, at medicin skal være gratis for alle

Læserbrev: For de mennesker, der ofte har brug for livsnødvendig medicin, er det meget stressende og uigennemskueligt, hvornår priserne på medicin stiger og falder.

Debat

Replik om byggeri i Brejning: Der er ikke behov for yderligere udvikling, og det bør Vejle Kommune i den grad sande

Læserbrev: Efter at have besøgt folkene i gruppen, der arbejder for at bevare parkområdet ved en af De Kellerske Anstalter i Brejning, står jeg tilbage med deres frustration og bekymring for, om nogle i Vejle Kommune og Vejle Byråd kan godkende en bygherres byggeansøgning på fire punkthuse inde midt i parkområdet omkring de bevaringsværdige bygninger.

Debat

Birgitte Vind svarer borgmestre i debat om Arne-pension: Usaglig kritik er ideologisk modstand

Debat

Kronik: Kære politikere, I kan være med til at gøre handicap mindre

I Danmark er vi flere end 500.000 mennesker med et handicap eller kronisk sygdom. Hos nogle af os vil I kunne se vores handicap. Og hos andre vil I ikke vide det, medmindre vi fortalte jer om det.

Debat

Indspark om budgetforhandlinger: Brug pengene på mennesker og miljø

Annonce
Debat

Stadig intet nyt udrejsecenter: Det store spørgsmål er, om regeringen overhovedet ønsker at gøre noget ved det her problem. Jeg har mine tvivl

Læserbrev: I denne uge viste et folketingssvar fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, at beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård har overtrådt loven tusindvis af gange.

Debat

Ægtepar stiller spørgsmål ved prioritering af artikler: Kan det virkelig være rigtigt, at avisens læsere ikke interesserer sig for kunst og kultur? Læs chefredaktørens svar

Debat

Biblioteket er demokrati, deltagelse og fællesskab: Husk biblioteket under kommunalvalget

Læserbrev: Selvom vi under coronanedlukningen har mærket, hvor fattigt vores samfund bliver, når biblioteker, teatre og museer lukkes, så vil kulturen næppe fylde meget i de politiske debatter op til kommunalvalget 16. november.

Annonce
Debat For abonnenter

Meningsmager Jens Rohde: Er der en virksomhed, der vil passe mine børn en gang om ugen?

Den konservative leder Søren Pape Poulsen har meddelt, at han vil have børnene ud på arbejdspladserne, så de kan bruge deres hænder fremfor alt det uddannelsessnobberi, der ligger i at bruge sit hoved. Ifølge Søren Pape, der selv var skolelærer, før de seneste tre-fire folkeskolereformer blev vedtaget, er folkeskolen ”alt for boglig”. Det så han selv i nullerne, bedyrer han.

Debat

Efter regeringsskiftet er myndighedernes indsats imod social dumping blevet styrket betydeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestskysten mener: Radikale må langt om længe sige fra over for ultrarød politik

De Radikale klarer sig ikke prangende i meningsmålingerne. En del af forklaringen er givetvis møgsager med krænkende adfærd fra mandlige, radikale profiler.

Debat

Det er et problem, at ikke alle de afsatte velfærdspenge bliver brugt: Kvaliteten af den kommunale service bliver ganske enkelt dårligere, end den kunne have været

Annonce
Debat

Budgetdebat er tilsyneladende forstummet i politikernes angst for at dumpe til eksamen

Læserbrev: Debatten om Fredericia Kommunes økonomi burde buldre derudad, men den er tilsyneladende forstummet i politikernes angst for at dumpe til eksamen.

Debat

Uigennemskuelighed skaber utryghed: Jeg synes, det er mangel på respekt, når politikerne ikke melder klart ud om budgettet

Debat

På kant: Enten gør vi det i fællesskab - eller også gør vi det ikke

Debat:  De fleste ser elbilen som et alternativ til fossilbilen og økologi et alternativ til det konventionelle. På samme måde som privathospitaler og friskoler er alternativer til det fælles offentlige tilbud. Vi har som individer et valg mellem to gode muligheder og det er jo altid rart.

Annonce
Leder For abonnenter

Klogt træk i sagen om havneslam ved Trelde Næs

Debat

Udlændingeministeren om flygtningstrømme: - Vi skal undgå et kollaps som i 2015

Debat: Ingen kan tillade sig at være overrasket, hvis Talibans magtovertagelse fører til nye strømme af mennesker, der bevæger sig mod Europa. Det kræver handling. For nylig sagde jeg, at mure og grænser er en del af løsningen. Det har mødt kritik. Jeg vil derfor gerne sætte lidt flere ord på baggrunden for mine udtalelser.

Debat

Kronik: Naturnationalparker skal være med til at redde naturen

I de seneste måneder er der blevet sagt og skrevet overraskende meget usagligt om naturnationalparker. Senest på forsiden af denne avis 17. september, hvor en række byrådspolitikere og borgmestre gentager nogle helt forfejlede myter om naturnationalparker. Det er trist. For biodiversiteten i Danmark er i katastrofal tilbagegang.

Debat

Sikring af stabil, CO2-fri elforsyning: Det er på tide, at regeringsduelige partier tager kernekraft med i deres partiprogrammer

Debat

Kandidat om regionens botilbud: Vi skal have flere fastansatte med relevant faglig uddannelse

Læserbrev: Region Syddanmark har en række botilbud for nogle af de mest sårbare borgere indenfor autismespektret, fysisk og psykisk udviklingshæmning, kommunikationshandicap og svære psykiske lidelser, f.eks. Syrenparken og Pomonahuset i Børkop og Center for Høretab i Fredericia.

Debat

Det er blevet svært at sige goddag: Danmark har fået krammeabstinenser

Undgå kys og kram. Det var en noget nær ufattelig udmelding, som borgerne modtog fra de danske myndigheder og statsministeren tilbage i marts 2020.

Debat

Flere boliger i Skærbæk - men på et bæredygtigt grundlag

Læserbrev: Der er vitterligt sket mange ting siden vedtagelsen af kommuneplan 2009-2021.

Debat

Hvis vi gerne vil skabe bedre rammer for de ældre og i sidste ende virksomhederne, så nytter det ikke noget, at vi har rigide regler, der modregner folkepensionen

Debat

Kronik: Kampen mod Lukashenko - Anerkend Belarus’ legitime eksil-regering nu

På et hotel i Vilnius i Litauen sidder en journalist fra Belarus i to timer og fortæller, bliver ved og ved. Hun fortæller, hvordan hun pludselig blev revet ud af en af de fredelige demonstrationer i Minsk, kidnappet, truet med at blive dræbt og derefter smidt i fængsel til vold og tortur, inden hun efter ti dage slap ud og hurtigt derefter sørgede for at forsvinde helt ud af landet.

Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Vi kender det alle sammen. Man har været en tur i haven med hækkesaksen og har været i gang i et par timer. Sveden pibler frem på panden. Pulsen pumper, som var man midt i en mild workout. Man er lidt over halvvejs med hækken og har gjort sig fortjent til en pause.

Debat

Vi tager i høj grad trafikanterne alvorligt og arbejder seriøst med afspærring og skiltning, men vi kan nok gøre det lidt bedre og takker i den forbindelse for "hippet" fra Lene Vestergaard

Debat

Debat: Digitale sundhedstilbud kan ikke erstatte den lokale læge og det lokale apotek

Debat: Videokonsultation hos lægen og online-køb af medicin. Digitaliseringen inden for sundhedssektoren har for alvor taget fart og er et godt supplement til fysiske besøg hos lægen og på apoteket. Men de digitale tilbud kan ikke erstatte muligheden for at møde op fysisk.

Annonce
Debat For abonnenter

Anders Samuelsen: Løkkes comeback skaber panderynker både i blå og rød blok

Debat

Debat: Ingen vinder på at blive tvunget ind i et rigidt barselssystem

Debat: Er spørgsmålet om øremærket barsel egentlig familiepolitik eller ligestillingspolitik? For os i Det Konservative Folkeparti er vi ikke i tvivl. Barsel er familiepolitik. Og det er familien, som skal afgøre, hvad der er bedst for dem og deres børn. Det skal hverken EU eller vi politikere blande os i. For os er det ikke noget mål i sig selv, at mænd og kvinder skal tage lige meget barsel. Målet må være at familien selv fordeler, hvem der skal tage barslen. Det er trist, at vi er nået dertil, at samfundets og politikernes mål for ligestilling går forud for friheden til den enkelte og familierne. Men vi skal også lige huske på, at bare fordi nogle politikere og EU beslutter at øremærke barsel til far, betyder det ikke, at han får ret til løn under barsel pr. automatik. Nej han får ret til barselsdagpenge. Hvilket han sådan set allerede har i dag.

Debat

Folkekirken er således i bund og grund villig til at give afkald på sin "kristne" identitet

Læserbrev: Forleden mødte jeg en afrikansk bekendt, og vi stod på fortovet og fik en snak. Han taler flydende dansk og har været her en lang årrække.

Debat

Retfærdighed er som metal i frost

Debat For abonnenter

Årsmødet gjorde nærmest krisen i Dansk Folkeparti endnu større

Hold mund eller smut. Omtrent så klart var budskabet fra Kristian Thulesen Dahl, da han på lørdagens årsmøde i Dansk Folkeparti blev genvalgt som formand uden modkandidater.

Debat

Redaktørens stol: Nyhedsbrevet Dagens Danmark står tidligere op

Den russiske forfatter Dostojevskij skulle angiveligt engang have sagt: ”At skændes med en kvinde er som at læse avis i stormvejr”. Det var en spids kommentar til den usammenhængende argumentation, han følte sig ramt af, når han diskuterede med en af sine koner.

Annonce