Annonce
Læserbrev

Passager efter forsinkelser og sløjfede afgange: Det er dårlig stil fra Sydtrafiks side

Læserbrev: I dag (onsdag 22. januar) kunne jeg så på egen krop opleve, at man nu fra Sydtrafiks side er holdt op med at betjene DGI-huset og biblioteket om eftermiddagen. Jeg taler her om linje 6 fra Trafikcentret til ovennævnte. Jo, jo, de kører da, vil nogen nok sige. Ja, måske, men jeg opdagede da, at man har valgt at tage to ture ud af drift, henholdsvis kl. 14.38 og kl. 15.38, fordi de ikke kan nå det på grund af trafikpropper alle vegne. Det er da også rigtigt, at det nærmest er umuligt at komme gennem byen, og jeg har klart ondt af de stakkels chauffører, der skal stå model til det, men det ændrer ikke ved, at jeg ved Gud bliver godt mopset, når jeg ikke kan komme på biblioteket, som det var meningen i dag. For når man tager to afgange ud af køreplanen (i øvrigt uden at meddele det til andre end chaufførerne), og resten er så forsinkede, at man opgiver efter have stået og frosset mere end en time, så er det f…… dårlig stil fra Sydtrafiks side. Det er jo sådan, at linje 6 og linje 16 kører i pendulfart mellem Uhrhøj og DGI-huset, og os, der er vant til at tage busser, ved, at det netop er et problem i de to ender af ruten. Hvorfor så ikke lade linje 6 fast køre Trafikcenter-DGI og linje 16 fast køre Trafikcenter-Uhrhøj? Så behøver bussen ikke kæmpe med ekstrem trafik i begge ender af deres rute. Det burde kunne minimere forsinkelserne! Vågn op, Sydtrafik! Apropos de stakkels chauffører: Ikke nok med at de skal kæmpe med forsinkelser, de skal også kæmpe med ekstremt dårlige busser. Enten kan de ikke lukke dørene, og bussen kan dermed ikke køre, eller som i dag, da jeg jo stod længe og ventede på 6'eren, gik lågen til chaufførsædet på linje 7 så meget i stykker, at den faldt helt af. Hvad er det for noget at byde sine chauffører? Mon ikke Vejle Kommune burde entrere med at andet busselskab, som måske har nogle nyere busser?!

Læserbrev

Kolding Kommunes brug af resultatlønnede konsulenter

Læserbrev: I JydskeVestkysten den 23. januar kunne man læse, at Kolding Kommune agter at fortsætte med at bruge konsulenter til at finde besparelser på de udsatte og handicappede borgere. Og det er ikke kommunens egne konsulenter, men et privat firma som benyttes til opgaven. Det eneste, der udløser betaling til konsulenterne er, at de i den sammenhæng finder besparelser. Det lugter af at være en konstruktion, som kun kan føre til ringere støtte for borgerne. Det er simpelthen uanstændigt. De besparelser, som de henter hjem til kommunen, får de så deres procentandel af som deres honorering. Det kan betyde, at de vurderer de her menneskers sag på samme måde, som hvis man skulle lave storindkøb af rengøringsmidler. Den tænkning er fuldstændig i strid med idéen om, at økonomi aldrig må have forrang for mennesket. Social- og indenrigsminister Astrid Krag har bedt Ankestyrelsen om at indhente redegørelser fra 26 af landets kommuner, der har benyttet ekstern konsulenthjælp på det sociale område for at spare penge. Det gøres for at vurdere, om det i nogle af tilfældene er ulovligt, og der dermed er grundlag for at rejse en tilsynssag. Ministeren har udtalt, at det er stærkt bekymrende. Jeg må sige, at jeg er forundret over, at man i Kolding Kommune ikke afventer en afgørelse fra Ankestyrelsen, men har besluttet at fortsætte med at bruge resultatlønnede konsulenter. Jeg har forstået, at man alene forholder sig til at kommunen ikke har afgivet myndighedsbeføjelser til konsulenterne. Jeg synes, at man fuldstændig glemmer at forholder sig til de moralske og etiske aspekter i, at konsulenternes honorering er en del af de besparelser, man henter hjem. Det synes jeg ikke kan forsvares.

Læserbrev

Fjern Munkebos ghetto-stempel

Læserbrev: Kære boligminister Kaare Dybvad Pr. 1. december 2019 står boligområdet Munkebo i Kolding stadig på din liste over ghettoer i Danmark. Men lad mig fortælle dig en historie. Mens jeg har været bestyrelsesformand, har vi tre gange haft besøg fra Christiansborg, nemlig af Eva Kjer Hansen, Morten Østergaard og Kristian Jensen. Der skete det samme hver gang. Midt i det hele siger de, “Bent, hvornår kommer vi til ghettoen?” Og jeg svarer, “Du står midt i den.” Måske har dine embedsmænd sovet i timen, da de gennemgik tallene for kriminalitet, uddannelse og beskæftigelse i Munkebo. Når man spørger politiet, så er der færre problemer i Munkebo end uden for. Når man ser på den lokale folkeskole, Munkevængets Skole, så ligger elevernes resultater højere end gennemsnittet for regionen. Ifølge jeres egne statistikker, så er arbejdsløsheden 0,5 procentpoint for høj i Munkebo. Det betyder, at hvis bare fem arbejdsløse beboere i Munkebo fik et job, så ville vi ligge under spærregrænsen. Så kære Kaare, hvorfor skal I skræmme vores beboere ved at fortælle dem, at de bor i “ghettoen”, når de nu bor i dejlige hjem i trygge rammer? Hvorfor skal jeg og mine kolleger bruge ekstra tid og penge på en udviklingsplan, når der ikke er et problem? Det er på tide, at man kigger lidt på menneskene og virkeligheden frem for en eller anden petitesse i Statistisk Årbog.

Sport

Rasende Piotr Wozniacki om billedmosaik: Jeg betragter det som en provokation

Piotr Wozniacki er dybt skuffet over den opbakning, han og hans datter, Caroline Wozniacki, har fået fra Dansk Tennis Forbund (DTF) i løbet af karrieren. Det fortæller han til Ekstra Bladet. Caroline Wozniacki er i gang med at spille sin afskedsturnering, Australian Open. Efter en træning torsdag fremviser hendes far - tydeligt oprevet - en billedmosaik lavet af Dansk Tennis Forbund i forbindelse med forbundets 100-års jubilæum på sin mobiltelefon til pressen. - Hvor er Kurt Nielsen, Jan Leschly, Kristian Pless og Caroline? Hvor mange top 100-spillere har Danmark haft? De (tennisforbundet) vil måske sige, at det er tilfældigt valgte billeder, men jeg betragter det som en provokation, siger Piotr Wozniacki til Ekstra Bladet. Han uddyber: - De provokerede mig fra starten af Carolines karriere. De ville hele tiden gøre det på deres måde. Vi gik vores egen vej. Carolines karriere har vist givet svaret, siger han til avisen. På Instagram kan ses en udgave af mosaikken, hvor billedet er beskåret, således at Caroline Wozniacki ikke er en del af den. Hendes bror, Patrik Wozniacki, spørger fra sin Instagram-konto, hvorfor hun ikke figurerer på mosaikken. Til det svarer forbundet via sin konto: - Det er hun bestemt også. Og vi er stolte af, hun repræsenterer Danmark, skriver forbundet. Derefter henviser DTF til en fuldstændig udgave af mosaikken på forbundets hjemmeside, hvor Caroline Wozniacki er med. Efter DTF's kommentar har Patrik Wozniacki svaret: - Men ikke noget man ønsker at vise på de sociale medier, når man har valgt at vise de tre rigtige danske spillere på dette billede og ikke Caroline. Det er sgu en ommer DTF, skriver han. DTF og Piotr Wozniacki har flere gange tidligere været på kant med hinanden. Caroline Wozniackis far og træner har udtalt, at han ikke mener, at Dansk Tennis Forbund og Team Danmark har været villige til at ofre de ressourcer, som det kræver at udvikle en verdensklassespiller. Nu genopliver Piotr Wozniacki en gammel diskussion og fortæller til Ekstra Bladet, at tennisforbundet i hans øjne heller ikke har gjort nok for at lukke ned for historier om, at han og Caroline Wozniacki fik en masse støttekroner og derefter forlod Danmark. Han mener i øvrigt, at den manglende støtte også gør sig gældende for de danske talenter Clara Tauson og Holger Rune, som også "får lov til at klare sig selv", mener han ifølge avisen. /ritzau/

Annonce
Læserbrev

Hemmeligheden bag The julekalender

Læserbrev: The Julekalender med De Nattergale har igen i år 2019 været "et hit" for mange danskere i adventstiden, men ikke alle har lagt mærke til "den skjulte kristne historie" i The Julekalender. Gammelfar - der ligger for døden, fordi han mangler nøglen til spilledåsen, der skaber livets melodi, er ved at rinde ud - er Gud! Nøglen, til spilledåsen med livets melodi, er Jesus, Livets og julens centrum og dét, det hele drejer sig om! Det er dén nøgle, som Gammelfar, Gud, sender de tre nisser = De tre vise mænd af sted for at finde. Med sig får de den store bog = Bibelen, som hjælper dem, og som giver svar på næsten alt. Den store bog, Bibelen med Guds ord, indeholder så klare svar, at ’de onde Nåsåer’ endelig ikke må få fingre i den, fordi de med den vil kunne misbruge og ødelægge verden og projektet. Da ’den onde Nåsåer’ stjæler den store bog, Bibelen, og misbruger dens kraft, opstår der da også store kriser og problemer i verden, og hvor er han da ’ugly’- modbydelig, ’den Nåsåer’, Guds/vores modstander. Det altafgørende vendepunkt i The julekalender sker i afsnit 18, da de, de tre nisser = De tre vise mænd i deres sang beder en bøn til Gud med omkvæget: ” God free me da vel, and Vor Herre bevare os! ” – Miraklet sker! De får den store bog, Bibelen, tilbage, og alt ender godt, fordi ’de tre nisser’, ”De tre vise mænd” har fundet Nøglen, Jesus, og Gammelfars plan lykkes – Guds plan lykkes! Nøglen, Jesus, og nøgleordene i den store bog, Bibelen er nødvendige til frelse i vor verden i dag. Nøglemagten i Jesus, er nu givet til os, der lever, og rigtig mange ’gode ord’ kan helt sikkert bruges ’i et eller andet afsnit’ af vore medmenneskers, familiemedlemmers, venners, arbejdskollegers og naboers livshistorie, så de og vi og rigtig mange andre finder Jesus, Nøglen til livets melodi.

Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce
Læserbrev

Den grønne fane skal løftes - med udsyn og realisme

Læserbrev: Snart skal regeringen og partierne i gang med at forhandle en klimahandlingsplan, der skal bringe os fra flotte ord til konkret handling i den grønne omstilling. Her er det helt afgørende, at vi griber det klogt an med solidt afsæt i virkelighedens verden og med valg af realistiske løsninger, der ikke fører til tab af job og velfærd. Forleden læste jeg i norske medier en tankevækkende artikel om et nyt gigantisk kulkraftværk i Kina, der leverer klimagasser svarende til seks gange det samlede udslip i Norge. Dertil kommer konkrete planer for yderligere 121 nye kulkraftværker i Kina. Sådanne sorte nyheder minder os om, at Danmark ikke er en isoleret ø midt i klimahavet. Klimaudfordringen er den grad global og grænseoverskridende. Vi skal handle og gå forrest i den grønne omstilling - også fordi at netop danske virksomheder har mange grønne teknologier at byde på. Men vi skal samtidig bevare det globale perspektiv og realismen. Frem for alt skal vi undgå, at det bliver dyrt at producere og transportere i Danmark. Så opnår vi nemlig klimadumping af produktionen og klimaproblemet til andre lande såsom Kina, der fører en sort politik i forhold til Danmark. Og vi taber masser af gode danske job, ligesom vi bliver fattigere med deraf følgende mindre velfærd. Løsningen er således ikke en kaskade af nye afgifter, som mange på venstrefløjen drømmer om. Desuden skal vi give virksomhederne tid til afskrivning af deres tidligere investeringer, så der ikke opstår enorme tab i det danske samfund. I stedet skal vi sørge for incitamenter til grøn adfærd og grønne investeringer i årene frem. Konklusion: Vi skal i Danmark løfte den grønne fane, men ikke højere end at vores ben kan nå jorden.

Læserbrev

Hvad er op og ned i sagen om lægekonsulenten, lokalpolitikere?

Læserbrev: Jeg synes, det er beklageligt, at vores folkevalgte ikke har været ude at fortælle mere i forhold til ansættelsen af den nu tidligere lægekonsulent. Pålydende er, at der ikke har været tale om en politisk ansættelse, men i 2012 konkluderede Folketingets daværende ombudsmand, at det er byrådet, der fastsætter arbejdsopgaverne og har instruktionsbeføjelse over for lægekonsulenten. Derfor kan jeg slet ikke forstå, hvis politikerne ikke kendte til ansættelsen. Derudover er jobcentret inde i en transformation formet efter resultaterne fra undersøgelsen af området, og når et så stort "projekt" er i gang, finder jeg det dybt beklageligt, at lokalpolitikerne ikke har fulgt bedre med i, hvad der sker på jobcentret, og her burde især borgmester Jacob Bjerregaard og social- og beskæftigelsesudvalget have en finger på pulsen og vide, hvad der sker og have hånd i hanke med ændringerne på jobcentret. Har I ikke det? Jeg er ret overbevist om, at man har en viden om, hvad der er op og ned i denne sag, så jeg vil gerne, hvis de pågældende vil svare på følgende spørgsmål: Hvad var målet med at indgå samarbejde med den pågældende lægekonsulent? Hvorfor har man brugt pågældende lægekonsulent til at undervise sagsbehandlere? Og hvad har man haft som mål med denne undervisning? Hvordan kan man ansætte en uden at undersøge dennes baggrund? Hvorfor har man som udvalg ikke mere viden om, hvad der foregår på jobcentret, når nu man er i gang med en stor forandringsproces netop dette sted? Hvordan stemmer brugen af pågældende lægekonsulent overens med den kurs, man fra politisk side udtaler, Fredericia Jobcenter nu følger? Hvad vil udvalget og resten af byrådet gøre for, at sårbare medmennesker ikke behandles ud fra det menneskesyn, som pågældende lægekonsulent tilsyneladende repræsenterer, når man læser blot lidt omkring denne? Jeg glæder mig til at få svar på spørgsmålene, så vi ikke behøver at bruge al tiden på det den 22. april, når udvalget er vært ved et borgerdialogmøde.

Annonce
Sport

47 spillere bobler til Åge Hareides EM-trup

Der er rift om pladserne i fodboldlandstræner Åge Hareides trup. Til sommer skal nordmanden udpege de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark ved EM, og listen af potentielle emner er lang.Derfor skal nordmanden og assistenttræner Ebbe Sand bruge foråret på at besigtige de 47 spillere, der kan drømme om at komme til EM. Det siger Åge Hareide, der får et travlt forår.- Vi har en liste med 47 spillere, som vi overvåger. Vi vil forsøge at se alle de spillere live inden EM-udtagelsen. Så mig og Ebbe Sand splitter os op, så vi kan se dem rundt omkring og dække spillerne mest muligt, siger landstræneren.Blandt boblerne er velkendte emner med landsholdserfaring, men der er også nogle helt grønne iblandt. - Der er nogle af de 47 spillere på vores liste, som ikke har været inde over A-landsholdet før. Vi kigger eksempelvis på U21-landsholdet for at se, om der kan være spillere, der med et godt forår kan komme nærmere EM-holdet.- Det er en nyttig erfaring til sin fodbolduddannelse som ung spiller at være med til en slutrunde, men man kommer kun med, hvis man er god nok til at kunne spille en rolle ved EM. Der er ingen fripladser, bare fordi man er en ung dreng med en lovende fremtid, siger Hareide.Siden nordmanden tiltrådte i foråret 2016, har han svoret til en stamme af spillere, der stort set udtages hver gang.Hvis alle hans stamspillere får regelmæssig spilletid i foråret, skal de også spille EM, og så er der ikke mange EM-pladser åbne til håbefulde bejlere, selv om de måtte brænde banen af i foråret.- Der er få åbne pladser. Vi har en fast stamme, og det er en af vores store styrker, at vi har mange spillere, der kender hinanden rigtig godt.- Så længe de bliver ved med at levere og præstere, ser det godt ud for dem. Vi har også en masse brugbar data om de spillere, som vi kender, og det er også et plus for dem.- Men der er selvfølgelig nogle pladser åbne, siger Åge Hareide.2. juni skal der sættes navne på spillerne i den endelige EM-trup - 11 dage før EM-åbningen mod Finland i Parken.Det vigtigste er at være helt frisk ved skæringsdatoen, så landstrænerteamet som udgangspunkt slipper for at bekymre sig om skader og skavanker før slutrunden. - Spillerne skal være skadefri, have leveret godt for deres klubhold og fået tilstrækkelig med spilletid i foråret. Hvis man ikke spiller så meget eller er skadet, så kommer man ud af kamprytme og kondition, og så kan det blive svært at finde formen i tide, siger Hareide.Nordmanden vil gerne undgå en situation som før VM i 2018. Dengang annoncerede han offentligt sin bruttotrup på 35 spillere, og det blev store historier, da blandt andre Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland blev sorteret fra.Denne gang er planen at holde listen med potentielle EM-spillere hemmelig.- Det er hårdt for spillere at blive valgt fra. Så de spillere, der står på den bruttoliste, vi indgiver, ved ikke nødvendigvis selv, at de står der, siger Åge Hareide./ritzau/

Annonce
Læserbrev

Nyd skovturen og husk: Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur

Læserbrev: Fredning er vel et godt tiltag for natur, mennesker og miljø? Det kommer an på flere ting: Den fredning, Danmarks Naturfredningsforening (DN) forsøger at få presset ned over Vejle Ådal, vil bl.a. forbyde salg af grøntsager langs vejen... Fredning på foranledning af DN og pasning af kommunen i stedet for ejerne - giver det for f.eks. Trelde Skovs vedkommende en biodiversitet i top 5 og medlemskab af statens naturkanon, eller giver det mere risiko for, at Trelde Skov ikke kan opretholde netop denne status? To do-liste for ugen: 1: Skovtur. 2: Læs "Det Store Svigt" (det offentlige kan/magter/ved ikke, efter arealerne er fredet). 3: Læs fredningsforslaget mod Trelde Skov (begrebet fredning går først og fremmest ud på kontrol og ejerskab). Ved læsning af fredningsforslag skal man læse naturbeskrivelse og forslag hver for sig og kigge efter konkrete tiltag kontra brede upræcise formuleringer. 4: Læs også på skovlov, fredsskovspligt og certificering af skovbrug. Disse love og aftaler fungerer i dag i Trelde Skovs naturrige og skovtursvenlige dagligdag. Nyd skovturen og husk: Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Læserbrev

Det her handler ikke bare om en handel, nej, det handler om børn og unges barndom og opvækst

Læserbrev: I sidste uge kunne man læse om Brummersvej Børne- & Ungdomspensionen i Mølholm i Vejle, der snart lukkes, da bygningen, som stedet har til huse i, er blevet solgt til en pengestærk køber, som ønsker at udbygge Privathospitalet Mølholm. De børn og unge, der bor på stedet, skal derfor flytte. Planen er tilsyneladende, at de skal sendes til andre institutioner. Fonden Vita, som ejer børne- og ungepensionen, ønsker ikke, at pensionen fortsætter. De ansatte bliver derfor fyret og følger ikke med børnene og de unge. Jeg må indrømme, at jeg blev ked af det, da jeg læste dette. Og egentlig også vred. For jeg tænkte på de børn og unge, som mister deres hjem og fællesskab. For børnene og de unge er Brummersvej Børne- & Ungdomspensionen et hjem, der danner rammen om deres liv. Og de ansatte er deres trygge voksne i en omskiftelig tilværelse. Nu skal børnene og de unge så væk fra de kendte og trygge rammer og placeres, hvor der nu lige er plads til dem. Og hvorfor? På grund af pengestærke folk, som foretrækker at udbygge et privathospital. Er det OK? Nej, det synes jeg ikke. Og det er heller ikke OK, at man ikke kommer med et alternativ, hvor børn, unge og pædagoger kan blive sammen. Det må simpelthen kunne gøres bedre. Det her handler ikke bare om en handel, nej, det handler om børn og unges barndom og opvækst. Deres liv var sikkert turbulent, inden de kom til Brummersvej; turbulensen skal ikke blive ved. Nu bor de på Brummersvej og er tilknyttet skole og institutioner i området, og vigtigst af alt: De er vant til børne- og ungdomspensionen, de andre børn og unge samt de voksne, som arbejder der. For disse børn og unge vil et opbrud være hjerteskærende. De har brug for tryghed. De har ikke brug for ustabilitet og usikkerhed. Men ikke desto mindre er det det, som man tilbyder dem nu. Til Fonden Vita vil jeg sige: Find et andet sted, hvor børne- og ungepensionen kan ligge, så børn, unge og pædagoger kan blive sammen. Til den pengestærke køber vil jeg sige: Hvis I så gerne vil have bygningerne på Brummersvej, så hjælp dog i det mindste med at finde et sted, hvor børn, unge og pædagoger kan blive sammen. Til Vejle Kommune vil jeg sige noget af det samme: Kom ind i kampen og hjælp. Til alle parter vil jeg sige: Det her drejer sig om børn og unge; det drejer sig ikke om klodser, som man kan skille ad og samle og stable, som man nu lige synes.

Læserbrev

Godt gået, Fodbold-Kolding

Læserbrev: For alle os der følger fodbolden i Kolding, er det en fantastisk nyhed, at nu også Vamdrup IF har tilsluttet sig elitesamarbejdet i FSK-regi i Kolding Kommune. Efter mange års forgæves forsøg er det endelig lykkedes at skabe en model, som får opbakning fra såvel store som små klubber. Når dette lykkes nu, skyldes det en nyskabt gensidig respekt klubberne imellem. Fortidens ”fiskeri” der skal forstærke èn klubs førstehold er passè, og nu er der en åben dialog omkring de spillere, der er ekstra-ordinært dygtige. Der er i dag en accept af, at de spillere, der har lyst og evner, skal prøve sig selv af på højest mulige niveau. At samarbejdet også omfatter en løsning, hvor de næstbedste videreudvikles i Talentcentret, siger alt om en god model. Modellen tilsikrer endvidere, at de unge mennesker træner og spiller kampe i deres respektive hjem-klubber. Med andre ord en model uden tabere. Tillykke til alle involverede. Tillykke med at man endelig er lykkedes med at etablere et samarbejde, hvor alle klubber er vigtige og værdifulde deltagere i samarbejdet. Hele 16 ud af 17 klubber er med. Kun Kolding Boldklub står udenfor samarbejdet. Kolding Boldklub, som de seneste måneder har trukket overskrifter i forbindelse med skattedom, kommunalt driftstilskud, og konflikt med Kolding Q, som endte med sidstnævntes konkurs. Og nu altså enegang omkring elitesamarbejde på ungdomssiden. KB kalder sig ”Byens klub”. Meget kan man sige, men man har humor på Mosevej. Hvis ikke andet, må man have respekt for dét.

Læserbrev

Kolding Sygehus

Læserbrev: Går den, så går den. Der var min første tanke, da vi i Region Syddanmarks Udvalg for Anlæg og Innovation endnu en gang fik en orientering om, hvordan man ville løse problemerne med adgangsforholdene på Kolding Sygehus. Men problemet er bare, at det går ikke. Gangbesværede borgere og kørestolesbruger kan ikke forcere den fine nye plads foran den nye hovedindgang ved Kolding Sygehus, og så er vi tilbage til orienteringen i udvalget for Anlæg og Innovation. Løsningen skulle være, at vi laver en handicapindgang på bagsiden af den gamle hovedindgang og lidt handicapparkering. Det betragter jeg som en midlertidig løsning, og det er fint nok, for det dur ikke, at den borgergruppe ikke kan benytte vores sygehus i Kolding. Men det kan kun være en midlertidig løsning. Det er uholdbart at henvise gangbesværede og kørestolesbruger til en bagindgang, fordi man ikke ønsker at ændre på den nye flotte forplads. Min holdning er, at brugervenlighed må og skal komme før det æteriske eller i det mindste være i et samspil. Og fordi at det ikke er første gang adgangsforholdene er på vores udvalgsmøder, så er det tiden til, at regionen finder en permanent løsning. Jeg har derfor bedt administration om at udarbejde en ny plan for forpladsen ved hovedindgangen, som involverer en form for rampe, der med en hældningsgrad og et materiale sikrer, at gangbesværede og kørestolsbrugere kan forcere pladsen og benytte hovedindgangen som alle andre. Sådan mener jeg, at det skal være, og når regionens adminstration er klar med en ny plan samt en økonomisk oversigt, vil jeg på vegne af Dansk Folkeparti bringe adgangsforholdene op i regionsrådet. Så kan vi i offentligheden få diskuteret sagen og forhåbentligt blive enige om en løsning, vi kan være bekendt. Hvilket jeg ikke mener, vi kan med den midlertidig løsning. Dansk Folkeparti kan ikke leve med, at der bliver ved med at komme klager over dette, og der er allerede kommet alt for mange. Tiden er inden til en permanent løsning, som åbner forpladsen for alle borgere, og skulle det i fremtiden være nødvendigt med en tilgængelighedskonsulent, så vil jeg på vegne af DF anbefale, at Region Syddanmark benytter sig af en.

Danmark

Kattegatforbindelsen undersøges igen: Nu for både bil og tog

ØSTJYLLAND: En fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland over Kattegat er igen aktuel i den nye regering. Transportminister Benny Engelbrecht (S) har søndag offentliggjort delkommissorierne for de videre undersøgelser af en Kattegatforbindelse. Regeringen ser store perspektiver i en fast Kattegatforbindelse, som vil kunne binde Øst- og Vestdanmark tættere sammen og forkorte rejsetiden mellem landets to største byer med op til halvanden time for både bilister og togrejsende, skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse. Derfor har regeringen videreført forundersøgelsen af projektet på finansloven, og man vil med en forundersøgelse have belyst de klima- og miljømæssige aspekter ved en fast Kattegatforbindelse. - Det er afgørende, at vi undersøger en kombineret vej- og jernbaneforbindelse og ikke bare en ren vejforbindelse, som den forhenværende minister oprindeligt ønskede, siger transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen. - Det er nemlig helt naturligt, at vi også ser på forbindelsen med klima- og miljøbriller - fordi al infrastruktur har en betydning for, om vi planlægger efter et grønnere Danmark i fremtiden. Tænk sig, hvis en ny Kattegatforbindelse grundet de markant kortere rejsetider mellem Jylland og Sjælland for eksempel kan nedbringe antallet af indenrigsflyvninger, lyder det fra ministeren.

Annonce
Annonce
Sport

Wozniacki tester bane forud for mulig skæbnekamp mandag

Når Caroline Wozniacki mandag går ind på Melbourne Arena, er det med visheden om, at hvis hun taber, så bliver det også den sidste kamp i hendes karriere. Søndag formiddag lokal tid træner den danske tennisstjerne på samme bane, hvor hun natten til mandag dansk tid møder amerikanske Kristie Ahn i første runde af Australian Open - den danske tennisstjernes sidste turnering. Wozniacki har forberedt sig på den forholdsvist upåagtede amerikaners styrker, fortalte hun lørdag. - Hun er en spiller, der prøver at spille aggressivt og spiller flot. Hun var i fjerde runde i US Open, så hun kan spille godt, når hun rammer den, sagde Wozniacki om Ahn, der ligger nummer 92 i verden. Knap 10.000 mennesker kan der sidde på det overdækkede stadion. Men søndag er blot pressen og danskerens følge til stede på arenaen, hvor stemningen er koncentreret. Med sig i arenaen har Wozniacki blandt andre sin bror, Patrik Wozniacki, sin mand, den tidligere basketballspiller David Lee - der af og til kommer med tilråb - og sin far og træner, Piotr Wozniacki, der ser en anelse mere alvorsfuld ud end ved lørdagens åbne træning. Til søndagens træning bliver blandt andet serven og returneringerne fintunet. Her sender to mandlige hittingpartnere først en række server afsted, som Wozniacki skal returnere. Derefter server hun efter nogle flasker, der bliver placeret i forskellige hjørner af servefeltet. Det lykkes efter nogle forsøg. Begge dele af Wozniackis spil skal helst sidde i skabet mod modstanderen Ahn. Den 27-årige amerikaner har i mange år ligget på den kedelige side af nummer 500 på verdensranglisten, mens hun blandt andet har færdiggjort sin uddannelse på Stanford University. Men de senere år er hun kravlet op ad ranglisten. Og på hjemmebane i USA satte hun til US Open i efteråret 2019 en solid række af sejre sammen, hvor stærke Svetlana Kuznetsova og Jelena Ostapenko blev slået - blandt andet på baggrund af en fin forhånd. Amerikaneren er dog klar underdog mod danskeren, der har bedyret, at hun går ind til karrierens sidste turnering med samme indstilling som til enhver anden turnering, men at hun også er klar over, at hun ikke kan forudsige, hvordan hun vil reagere, før hun står i situationen. - Jeg kan jo ikke vide det, sagde Wozniacki lørdag, da hun til et pressemøde blev spurgt, om hun ville kunne holde hovedet koldt i afskedsturneringen. - Det er ikke en situation, jeg har stået i før. Det er svært at sige. /ritzau/

Klumme For abonnenter

Lars Lilholt har gendigtet 'Det haver så nyligen regnet': Læs 2020-versionen her

Lars Lilholt - nærmere præsentation behøves vist ikke - har på opfordring fra festivaldirektør Lars "Charlie" Mortensen, Jelling Musikfestival, skrevet en ny tekst til "Det haver så nyligen regnet": Det er en 2020-version, hvor den fredelige sameksistens i grænselandet står stærkere end det gamle dansk-tyske fjendskab. Her er ikke "føget ugræs over hegnet", som der ellers står i Johan Ottosens sang fra 1890. I stedet er der frø af frihed i luften. - Det haver så nyligen regnet - med ny tekst af Lars Lilholt. - Det haver så nyligen regnet Det har stormet og årene er gået Frø af frihed er føget over hegnet Så godt naboskab er blevet sået Som et håb i en sang En proces sat i gang Folkets stemmer kan kvæle kriges tvang - Det har regnet men regnen gav grøde det har stormet men stormen gjorde stærk som vi troede at skoven alt var øde så vi demokratiets store værk gamle fjender gav hånd had skal vige for ånd der kan løsne forfrosne tungebånd - Og vi lærte forskellighed gir styrke og vi lærte forskellighed gir mod til at nedbryde alle disse grænser der har krævet så meget offerblod og som årene randt så vi grænsen forsvandt for en tillid og åbenhed der vandt - Ja det haver så nyligen regnet og de træer de dryppe endnu had og mistro for fællesskabet segnet som et jeg der kun længes mod et du alt kan ændres igen fred skal plejes min ven og den viden må aldrig holdes hen

Annonce
Sport

Afklaret Wozniacki før afskedsturnering: Jeg har givet alt

Efter et langt tennisliv har Wozniacki truffet en beslutning, som hun er sikker på - og som føles rigtig. Det lod den danske tennisstjerne forstå, da hun natten til lørdag dansk tid holdt pressemøde i Melbourne inden Australian Open, der bliver hendes sidste turnering. - Jeg har tænkt på det i lang tid. Jeg så bare på mit liv, min karriere, alt det andet, og det føltes rigtigt. Det føltes som det rette tidspunkt af en række grunde, sagde hun til pressemødet. - Jeg er her, og jeg elsker sporten. Jeg elsker alt det, den har givet mig. Jeg elsker at være derude og konkurrere. Men jeg er klar til at starte et nyt kapitel i mit liv. Det seneste år er Wozniacki gledet ned ad ranglisten, hvor den tidligere verdensetter indtager en plads som nummer 35. Det er blandt andet sket, efter at det i sommeren 2018 kom frem, at hun har leddegigt. Tidligere har hun afvist, at karrierestoppet, som blev offentliggjort i december, skyldes sygdommen. Ved pressemødet påpegede hun blot, at prioriteterne har ændret sig. - Det føles ikke på samme måde. Jeg ønsker stadig at arbejde hårdt, men jeg vil gøre noget andet. Jeg vil forsøge at opnå noget andet, nogle andre ting i livet, sagde hun. - Livet er kort. Jeg ved, at en tenniskarriere er kort. Wozniacki har dog gang i flere projekter, som hun vil fortælle mere om på et tidspunkt, fortalte hun. På banen er Wozniacki blevet kendt som én, der arbejder hårdt. Den danske stjerne fortalte til pressemødet, at hun ser frem til at rejse uden at være styret af træningstider og turneringsplaner. Efter en karriere med 30 WTA-titler og 71 uger som nummer et er det tid til at stoppe. Og det er oplagt, at det skal ske ved den turnering, hvor Wozniacki har vundet karrierens eneste grand slam-titel tilbage i 2018. - Helt ærligt stopper jeg uden at fortryde noget overhovedet, fordi jeg har arbejdet så hårdt hele livet, hele karrieren. Jeg har bogstaveligt talt givet alt, jeg har, for at nå dertil, hvor jeg er nået, sagde hun og uddybede: - Til syvende og sidste var jeg der hver eneste dag til træning og i kamp, og jeg gav alt, hvad jeg havde. Wozniacki har flere gange påpeget, hvor stor en oplevelse det var at være fanebærer ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Men deltagelse ved OL i Tokyo ville kræve et halvt år mere med træning og turneringer. Og da Wozniacki sidste år meldte afbud til Fed Cup-kampe, ville hun heller ikke være sikret deltagelse, påpegede hun. Natten til mandag dansk tid spiller Wozniacki i første runde af Australian Open mod forholdsvist upåagtede amerikanske Kristie Ahn. /ritzau/

Sport

Wozniacki: Karrierestop vil kunne mærkes inden første kamp

Selv om den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki forsøger at forberede sig til Australian Open som til enhver anden turnering, så regner hun med, at det snart vil ramme hende, at karrieren kan være ovre efter den næste kamp. Det fortæller hun på et pressemøde lørdag i Melbourne. Mandag tager Wozniacki hul på turneringen mod amerikanske Kristie Ahn. Lige nu føles det ganske vist ikke så anderledes for Wozniacki, da "sommerfuglene altid vil være der". Men danskeren regner med, at det vil ændre sig. - Når kampdagen kommer, kommer det sikkert til at føles lidt anderledes, fordi man aldrig ved, om det er ens sidste kamp, eller om man når hele vejen til finalen, siger Caroline Wozniacki. I alt har Wozniacki 30 WTA-titler og 71 uger som nummer et på verdensranglisten bag sig. Hun har deltaget i 51 grand slam-turneringer med Australian Open-triumfen i 2018 som højdepunktet. Men den danske topspiller, der er kendt for sit ukuelige fightergen, har ikke svært ved at svare på, hvad hun kommer til at savne allermest. - Den følelse efter at man har vundet en stor kamp og en stor bold - det er noget, man ikke rigtig kan få nogen andre steder, siger hun. Wozniacki uddyber, at det bedst kan beskrives som en kortvarig fornemmelse af "aggressivitet" og "adrenalin", der pumper. Et af de store spørgsmål, som omgiver Wozniacki før karrierestoppet, er, hvad hun vil give sig til, efter at den sidste kamp er spillet. Her holder hun fortsat kortene tæt til kroppen, men bedyrer dog, at hun nærmest kommer til at få mere travlt end som aktiv tennisspiller. - Min kalender er pakket helt indtil slutningen af maj og starten af juni, siger hun på pressemødet. Efter karrierestoppet skal hun blandt andet arbejde med at skabe opmærksomhed om leddegigt, som hun fik konstateret i 2018, på rejser med veninder og forsøge at få tid til en bryllupsrejse med sin mand, David Lee, på et tidspunkt. Derudover har hun et "par sjove projekter", som hun endnu ikke ønsker at afsløre mere om. På trods af et forholdsvist svagt 2019 er formen fin inden den sidste turnering, påpeger danskeren. Tidligere lørdag blev den pointe understreget i en åben træning med kroatiske Donna Vekic, nummer 20 i verden, som Wozniacki slog 6-1 i et træningssæt. Men danskeren understreger på pressemødet, at man ikke skal lægge for meget i træningssessioner. - Jeg har trænet godt, og kroppen har det fint, og jeg rammer boldene godt, så nu handler det bare om at være klar fra start, siger Wozniacki. Danskeren møder Kristie Ahn natten til mandag dansk tid. /ritzau/

Læserbrev

Forslag: Omdan posthuset til et hus for de stille foreninger

Læserbrev: Vejles borgmester er blevet sendt i byen for at kunne opkøbe Posthusgrunden. Gid det må lykkes for ham at få en handel i hus, så grunden kan finde en form for anvendelse i fremtiden til glæde for byens indbyggere og turister. For nærværende er der jo ikke nogen forslag til, hvordan grunden skal anvendes. Den nuværende posthusbygning vil jo blive tom, nu hvor Post Nord rejser til Taulov. Derfor frygter jeg, at det i løbet af kort tid vil gå posthuset, som det er gået med DSB's pakhus: At alle døre og vinduer vil blive knust og erstattet af spånplader, og et forfald vil tage sin begyndelse, som kan komme til at stå i indtil flere år. Undgå dette senarie ved at tage en begyndelse til at omdanne posthuset til et hus for de stille foreninger. Der er stor mangel på lokaler til de stille foreninger i Vejle by. Vejle vil gerne have, at der kommer tilflyttere hertil, men hvordan kan vi byde dem gode muligheder for deres aktiviteter? Der er sportsklubber, der gør et stort arbejde for at tilbyde forskellige aktiviteter, men de stille klubber er her også, men her er der enorm mangel på lokaler generelt. Derfor dette forslag til vore kompetente byrådspolitikere: Lad os omdanne posthuset til et levende sted for "de stille klubber".

Læserbrev

Replik: Lighed i vores velfærdssamfund er uopnåeligt, ja, men det er lige muligheder ikke

Læserbrev: Det er faldet lokalredaktøren for JydskeVestkysten i Esbjerg, Christian Friis Hansen, for brystet, at vores socialdemokratiske regering vil skabe mere lighed i samfundet. Han skriver således i en leder her i avisen 8. januar, at det er "en illusion, at man kan opnå lighed for alle børn og unge". Men det er faktisk heller ikke det, Socialdemokratiet vil med sin politik. Det, vi ønsker, er at skabe lige muligheder, så børn og unge ikke på forhånd forhindres i at blive til det, som de gerne vil og har evnerne til. Vi ved det alt for godt og har set det alt for længe, at en negativ social arv på forhånd giver børn og unge et dårligt udgangspunkt for deres muligheder i livet. Og vi taler om børn af forældre, der er arbejdsløse, har lav uddannelsesbaggrund, er fattige, har misbrugsproblemer, har svær somatisk eller psykisk sygdom m.v. Det er børn og unge som dem, vi skal give lige muligheder for at kunne blive til det, som de har ønsker om og evner til i deres liv. Det kan vi gøre ved at forebygge og gøre en indsats for de nævnte forældregrupper, så deres livsbetingelser bliver bedre, og de dermed i højere grad kan støtte deres børn. Og - om nødvendigt - støtte børnene naturligvis. Og jeg skal hilse og sige, at samfundet i dag har brug for hver eneste ung, som kan gøre en indsats på arbejdsmarkedet, hvad enten de kommer med en faglig eller boglig uddannelse. Lighed vil vi aldrig opnå, og det skal vi heller ikke. Børn og unge er forskellige: evner, disciplin, virketrang, ambitionsniveau. Og det er forældrene også, på deres børns vegne. Men mulighederne for at kunne bringe sine evner i spil og uddannes til det, som man ønsker, skal være ens og til stede for alle.

Annonce