Annoncørbetalt indhold

Handel med CFD’er – en god idé eller ej?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der findes et hav af forskellige investeringsmuligheder for nutidens privatinvestorer, og det skyldes ikke mindst udbredelsen af investeringer på internettets handelsplatforme. I dag er det ikke blot aktier, investeringsforeninger og obligationer, som privatinvestorerne vælger; tværtimod er kryptovaluta, crowdfunding, fast ejendom, futures og en lang række andre investeringsmuligheder og blevet en del af den typiske privatinvestors pallette.

Det gælder også for CFD’er. Men spørgsmålet er, om det er en god idé for privatinvestorer at handle med CFD’er eller ej?

Hvad er en CFD?

En CFD er et værdipapir, hvis fulde navn lyder Contract For Difference, altså en differencekontrakt. Værdipapiret adskiller sig fra f.eks. aktier ved, at der ikke investeres i noget underliggende aktiv. Det betyder, at en CFD reelt set er en form for et finansielt væddemål, hvor CFD’en følger et givent aktivs kursudvikling.

Et eksempel herpå kunne være en CFD i en aktie, f.eks. DSV. En DSV-CFD vil følge kursen på DSV, men til gengæld vil du ikke eje en aktie i DSV, selv om du ejer CFD’en. Fordelen herved er, at CFD’en gør det nemmere at shorte, da du ikke skal ud at låne aktier og stille garantier som på sædvanlig vis. Derudover er det typisk også langt nemmere at opnå gearing i CFD’er.

Bør privatinvestorer handle med CFD’er?

Om privatinvestorer bør handle med CFD’er eller ej, afhænger i høj grad af investorens erfaring. Hvis du er helt ny indenfor investering, kan CFD-handel være en stor mundfuld at begynde med. I stedet kan du overveje at investere i mere traditionelle investeringsaktiver som f.eks. aktier.

Handl med CFD'er på en platform kan til gengæld være en givtig investeringsform for den mere erfarne investor, da blandt andet gearingen giver nogle rigtig gode afkastmuligheder.

Betyder det så, at nye privatinvestorer bare skal holde sig fra CFD’er? Ikke nødvendigvis. Som mindre erfaren investor kan du afsætte et mindre beløb til at investere i CFD’er for, og så anse disse penge som ”lærepenge”. Det skal være penge, som du har råd til at tabe. Fordelen ved det er, at du så kan prøve kræfter med CFD i praksis, mens du lærer mere om, hvordan denne type investeringer fungerer.

Derudover har handelsplatforme som Saxo Bank en demokonto, hvor du kan oprette en gratis konto og investere for fiktive penge. Dette kan også være en fin måde at komme i gang; dog lærer man som investor typisk mest, når man selv har ”hånden på kogepladen” i et eller andet omfang.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.