Annoncørbetalt indhold

Tre ting du ikke behøver at bekymre dig om, når du har en luft til vand varmepumpe

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har du et gammelt fyr, er du sikkert begyndt at se på, hvordan du kan skifte det ud, så du kan få en bedre og ikke mindst billigere varmeløsning. Der er selvfølgelig mange muligheder i dag, og en af dem, som du sikkert har overvejet, vil utvivlsomt være en luft til vand varmepumpe.

Det vil dog også være naturligt, at der opstår mange overvejelser i forbindelse med et skift til sådan en. For eksempel om du ikke får problemer med kalk, når der nu løber vand i rørene, og om du ikke alligevel kommer til at betale mange penge for varme, når varmepumpen skal bruge el til at omdanne varmen i luften til varmt vand til radiatorerne og brugsvand. Der er dog ingen af delene, som du behøver at bekymre dig om, og vi kommer her ind på hvorfor.


1. Kalk 

Bor du i et område af Danmark, hvor der er meget kalk i vandet, er du sikkert vant til, at dine apparater hurtigt kalker til. Derfor tænker du måske, at du kan komme til at stå over for et problem med tilkalkede rør, hvis du vælger at have en luft til vand varmepumpe.

Det er dog ikke tilfældet. I en varmepumpe vil du nemlig ikke varme vandet lige så meget op, som du gør i en varmtvandsbeholder. I varmtvandsbeholderen skal vandet op og være omkring 50 grader for at undgå legionellabakterier, men i en varmepumpe kan der slet ikke samle sig legionellabakterier, derfor behøver vandet ikke at blive varmet op til mere end 44 grader.


2. Høje elpriser

En luft til vand varmepumpe bruger el til at omdanne varmen i luften uden for til varmt vand, der kan komme rundt i boligens radiatorer. Det kan lyde om noget, der gør, at din elpris kommer til at ryge i vejret med det samme, du får sådan en pumpe installeret.

Sådan er det dog ikke helt. Når du har en varmepumpe, kan du nemlig gøre brug af elvarmeafgiften på al dit forbrug over 4000 kWh om året. En gennemsnitsfamilie bruger lige knap 10.000 kWh om året med en varmepumpe, og du vil derfor kunne se frem til en betydelig besparelse på det meste af dit forbrug.


3. At glemme at tænde for varmen

Du har sikkert prøvet med en almindelig radiator, at du har glemt at tænde for varmen, når du er taget hjemmefra. Derefter kan du se frem til at komme hjem til en kold bolig. Det behøver du dog ikke at frygte, når du har en varmepumpe. Den kan du nemlig koble til wifi, så du kan fjernstyre den via for eksempel en app på din mobil. Derfor er en varmepumpe bare en af mange gode ideer til huset.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.