Annonce
Vejle

220 unge samles under samme tag: FGU bliver en sammenhængende skole

Der er i øjeblikket 10 værksteder og 150 elever i FGU Trekantens lokaler på Boulevarden 15, som tidligere var beboet af produktionsskolen Datariet. Foto: Michael Svenningsen
Lige nu råder uddannelsesinstitutionen FGU Trekanten over to adresser på Boulevarden i Vejle. Fra august er den nye ungdomsuddannelse samlet i et hus.
Annonce

Vejle: Fra august vil FGU Trekanten ikke have længere have sine aktiviteter i Vejle fordelt på to adresser.

I øjeblikket bruger FGU Trekanten både adresserne Boulevarden 15 og 19D i Vejle. Efter sommerferien bliver det hele samlet på Boulevarden 19D.

FGU - det står for Forberedende Grunduddannelse - henvender sig til unge under 25 år, som af forskellige årsager ikke er begyndt på andre ungdomsuddannelser.

- Vi glæder os utroligt meget til at få samlet alle eleverne et sted, så vi kommer til at fungere som en sammenhængende skole og kan hvile i en ny solid base, siger Leif Rye Hauerslev, som er direktør for FGU Trekanten.

Han tror på en god synergieffekt, når FGU bliver nabo med kommunens unge-indsats. Virkningen skulle gerne blive, at de unge kan finde vej i uddannelseslivet.

Vi glæder os utroligt meget til at få samlet alle eleverne et sted, så vi kommer til at fungere som en sammenhængende skole og kan hvile i en ny solid base.

Leif Rye Hauerslev

Annonce

Meget skal gøres

Skoleleder Torben Palle Nielsen fortæller lidt om, hvad der skal gøres, før den nye tilstand er realiseret:

– Vi er allerede nu begyndt at lægge planer for, hvordan de nye faciliteter skal være, og hvem der skal placeres hvor. Det er et kæmpe puslespil, som skal gå op. Der skal væltes vægge og rykkes rundt på alt det nuværende inventar. Vi har nedsat en flyttegruppe og indblander personalet mest muligt i de nye planer, siger han.

Den tidligere produktionsskole Datariet på Boulevarden i Vejle har 150 FGU-elever. De begyndte på den nye ungdomsuddannelse i august 2019.

FGU Trekanten holder til i det gamle Datariets bygning på Boulevarden 15. 70 elever på Almen Grunduddannelse (AGU), skolekantinen og administrationen bor på Boulevarden 19D.

Annonce

Slut med rodet

11 af skolens værksteder har til huse på Boulevarden 15. Her kan man følge kreative fag som blandt andet IT, design, video og fotografi. Derudover er der også et AGU-hold på Boulevarden 15. Der er yderligere 4 AGU-hold, som lige nu bliver undervist i administrationsbygningen på Boulevarden 19D.

- Som det er lige nu, er det lidt rodet, at alle vi elever er på to skoler, selv om klasselokalerne fungerer godt, siger Stephanie Roque Martinez, som er AGU-elev.

FGU Trekanten

  • FGU står for Forberedende Grunduddannelse og henvender sig til unge under 25, der endnu ikke er parate til at gå i gang med en ungdomsuddannelse.
  • FGU-uddannelsen består af tre uddannelsespor: Almen Grunduddannelse - AGU. Produktionsgrunduddannelse - PGU. Erhvervsgrunduddannelse - EGU
  • FGU-uddannelsen er oprettet af Børne- og Undervisningsministeriet og begyndte i august 2019.
  • FGU Trekanten er en samling af fem skoler. Skolerne er placeret i Middelfart, Fredericia, Billund og to skoler i Vejle. I Vejle er det de tidligere produktionsskoler Datariet og Sandagergaard.
  • I august 2019 havde i alt 625 unge skolestart på de fem skoler under FGU Trekanten.

FGU Trekantens nuværende administrationsbygning på Boulevarden 19D, hvor hele skolen bliver samlet, og 220 FGU elever skal være fra august i år. Foto: Michael Svenningsen
- I juni har vi alt det praktiske på plads, og vi har indrettet de nye undervisningslokaler i administrationsbygningen, så kan vi begynde at flytte det hele fysisk fra de gamle bygninger og over i den nye bygning, forklarer Torben Palle Nielsen. Han er skoleleder for FGU Trekanten på Boulevarden i Vejle. Foto: Michael Svenningsen
AGU-eleverne Azad Mustafa, Hamreen Ali, Kausar Ali Hussain, Stephanie Roque Martinez og Lilav Sheikho bliver undervist i FGU Trekantens nye administrationsbygning på Boulevarden 19D. Foto: Michael Svenningsen
Emil Lyngbye er en af FGU-eleverne på videoværkstedet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce