Annonce
Erhverv

ADP-direktør efter Dan Gødnings tilladelse til nyt anlæg: - Vi slår en streg i sandet og kigger fremad

Dan Gødning A/S har lejet det store areal på Møllebugtvej af ADP A/S. Lejeaftalen er gældende i en årrække frem. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Havneselskabet glæder sig over, Nagro-delen er taget ud af Dan Gødnings fremtidige planer i Fredericia.
Annonce

Fredericia: Om kort tid går byggeriet af Dan Gødning A/S' nye tanke i gang, og det glæder administrerende direktør, Rune D. Rasmussen, i havneselskabet ADP, som Dan Gødning har en langtidskontrakt med.

- Det har været en lang proces. Det var en skidt dag i februar 2016. Det bliver en rigtig god løsning, hvor Dan Gødning koncentrerer sig om gødningdelen. Der har været et tæt samarbejde mellem kommunen, ADP og Dan Gødning for at sikre den rigtige løsning. Vi er rigtig glade for, Nagro-delen er pillet ud, så gødningdelen fortsætter i Fredericia, siger Rune D. Rasmussen.

Under storbranden i 2016 var det netop palmeolie, som Nagro A/S arbejder med, som var skyld i, branden blev så voldsom og langvarig. Efter den voldsomme brand 3. februar 2016 har der været kritik fra flere sider af, hvis Dan Gødning fik tilladelse til at bygge tanke igen.

- Hvis Dan Gødning skulle opføre igen, skulle det være noget, havnen og i særdeleshed kommunen kunne godkende. Dan Gødning har gjort meget ud af at informere, så man hurtigt kunne finde ud af, om kommunen kunne nikke ja. Flydende gødning i sig selv er ikke brandbart, når der ikke står tanke med andet ved siden af, forklarer Rune D. Rasmussen om ADP's overvejelser omkring Dan Gødnings planer.

Annonce

Direktør: Vi kender forretningsområdet godt

For ADP er gødning et vigtigt forretningsområde.

- Flydende bulk er noget, Fredericia havn er god til og har bygget op i mange år. Det er et forretningsområde, vi kender godt, forklarer Rune D. Rasmussen.

Han håber, det nye tankanlæg kan stå færdigt til gødningsæsonen i 2021.

- Vi har gjort vores bedste. Det her er noget, som byen, havnen og Dan Gødning kan bruge til noget. Nu slår vi en streg i sandet og kigger fremadrettet. Det her er en god løsning, siger han.

Dan Gødning bygger fire store tanke og to små i en investering på godt 50 millioner kroner. Tankene bliver omkring 20 meter høje og bliver malet i farver, der falder ind i landskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce