Annonce
Navne

Afgående formand får en ny kasket: 68-årig skal lede kommercielt selskab

Niels Nygaard bliver fra 1. maj formand for Sport One Danmark.
Niels Nygaard stopper som formand for Dansk Idrætsforbund og får ny kasket.

Til sommer går 68-årige Niels Nygaard af som formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF) efter 14 år på posten, men det betyder ikke, at han slipper sporten.

Fra 1. maj bliver Nygaard således formand for DIF og Team Danmarks kommercielle selskab Sport One Danmark, oplyser DIF i en pressemeddelelse.

Han kommer til at erstatte Alfred Josefsen på formandsposten.

Annonce

Sport One Danmark P/S, der er ejet ligeligt af DIF, Danmarks Olympiske Komité og Team Danmark, har til formål at generere midler til ejerne gennem forvaltning af rettigheder fra ejerne DIF og Team Danmark.

Ser frem til sin nye tjans

Den nye formand ser muligheder for at skabe flere indtægter.

- I efteråret 2020 ansatte Sport One Danmark Didrik Fjeldstad som ny direktør. Didrik har siddet på den anden side af bordet hos både Carlsberg og SAS i mange år og bringer en stor erhvervserfaring ind i Sport One Danmark.


Niels Nygaard er en tidligere langdistanceløber. Han gjorde sig mest gældende som ungdomsløber, hvor han stillede op for atletikklubben Skive AM.


- Så vi er nu klar til at tage næste skridt og udvikle endnu flere indtægtskilder og partnerskaber med dansk erhvervsliv. Jeg ser frem til arbejdet med et Sport One Danmark i topform, siger Niels Nygaard i pressemeddelelsen.

Annonce

To kandidater bejler til posten

Han blev i 2007 DIF-formand i stedet for Kai Holm, der dengang havde siddet på posten i 24 år.

Niels Nygaard er en tidligere langdistanceløber. Han gjorde sig mest gældende som ungdomsløber, hvor han stillede op for atletikklubben Skive AM. Han var dansk indendørs mester på 1500 meter tilbage i 1972.

Det er de to næstformænd, Thomas Bach og Hans Natorp, der nu skal kæmpe om topposten i forbundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce