Annonce
Kultur

Alkymisterne var bindegale: Hør om guldmagernes skøre verden

Vejle Kunstmuseum byder på to foredrag, der handler om stedet øjeblikkelige udstilling om Alkymistens Værksted. Forandring er en del af alkymien, som udstillingens skaber Cecilia Westerberg har skabt en udstilling om, hvor man selv kan ændre på nogle af tingene. Foto: Yilmaz Polat

Vejle: Onsdag 13. november klokken 19.30 kan man blive klogere på alkymi i historie og kunst, når Vejle Kunstmuseum byder på dobbeltforedrag i museets sanselige kunstudstilling Alkymistens Laboratorium, der er skabt af kunstner Cecilia Westerberg. Alkymister drømte om at gøre guld af bly og lignende ideer, der ruinerede mange af udøverne.

VejleMuseernes kulturhistoriske inspektør Rasmus Skovgaard Jacobsen fortæller om alkymiens historiske baggrund, og kunstmuseets inspektør Trine Grøne fortælle om alkymi i samtidskunst og introducere sanseudstillingens alkymistiske univers.

Udstillingen inviterer på rejse igennem fire rum: Alkymistens wunderkammer, et herbarium med helbredende og giftige planter, farvelaboratoriet og transformationsrummet, hvor alt kan ske.

Udstillingen kan opleves på Vejle Kunstmuseum frem til 21. januar. /ild

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet søger vidner til påkørsel

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce