Annonce
Fredericia

Avis-formand: Bare rolig, det er helt lovligt

Formand Gert Eg berettede om et tilfredsstillende 2019 for de fremmødte aktionærer ved generalforsamlingen i VAF Medier Holding A/S onsdag, men måtte samtidig fortælle, at 2020 ser ud til at ende i blodrøde tal. Foto: Mette Mørk
Generalforsamlingen i VAF Medier Holding A/S blev udskudt tre måneder på grund af corona, der fyldte i både beretning og regnskab.

Vejle/Fredericia: Coronakrisen fyldte flere steder, da VAF Medier Holding A/S onsdag holdt generalforsamling i VAF-bladhuset på Bugattivej.

Generalforsamlingen skulle egentlig have været afholdt i maj, men på grund af netop corona måtte den udskydes til onsdag, og det fik bestyrelsesformand Gert Eg til at understrege over for de omkring 30 fremmødte aktionærer, at mødet skam var lovligt.

Omkring 30 aktionærer var mødt frem til den udsatte generalforsamling i VAF Medier Holding A/S onsdag. Foto: Mette Mørk

- Vores vedtægter siger godt nok, at generalforsamlingen skal godkende regnskabet i maj, men det kunne ikke lade sig gøre i år, og i og med at fristen for at indlevere regnskaber er blevet forlænget, er vi på sikker grund, sagde Gert Eg.

Annonce

Han kunne fortælle aktionærerne, at VAF Medier Holding A/S kom ud af 2019 med et overskud på 5,5 millioner kroner, og at de kan se frem til et samlet udbytte på 144.000 kroner.

Ejere sænker krav

VAF Medier Holding har via ejerskabet af Jyske Medier A/S en ejerandel af Jysk Fynske Medier P/S, der lokalt står bag udgivelsen af blandt andet Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad.


Vores vedtægter siger godt nok, at generalforsamlingen skal godkende regnskabet i maj, men det kunne ikke lade sig gøre i år, og i og med at fristen for at indlevere regnskaber er blevet forlænget, er vi på sikker grund

Bestyrelsesformand Gert Eg, VAF Medier Holding A/S


Koncernen, der blev til i 2015 ved en fusion mellem de tre selskaber Jyske Medier, Syddanske Medier og Fynske Medier, kom ud af 2019 med et plus på 25,1 millioner kroner.

Generalforsamling i VAF Medier Holding A/S 2020. Chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad, Mogens G. Madsen (stående), ansvarshavende chefredaktør Peter Orry og adm. direktør Jesper Rosener. Foto: Mette Mørk

- Det er et tilfredsstillende resultat, sagde administrerende direktør Jesper Rosener i sin beretning på generalforsamlingen.

Til gengæld regner koncernen, der er Danmarks næststørste private medievirksomhed med omkring 1700 ansatte, med at komme ud af 2020 med et underskud på hele 100 millioner kroner - primært på grund af corona og deraf faldende indtægter på annoncemarkedet.

Udvalgte nøgletal fra VAF Medier Holding A/S-regnskab 2019

Resultat før skat: 5,5 millioner kroner (-2,3 mio. kr.)

Resultat efter skat: 5,5 millioner kroner (-2,3 mio. kr.)

Egenkapital: 86,9 millioner kroner (81,6 mio. kr.)

(Tal i parentes fra 2018-regnskabet)

- Er det slemt? Ja, det er det. Er det kritisk? Nej, det klarer vi - men ikke uden nødvendige tilpasninger, lød det fra Gert Eg.

Han tilføjede, at ejerselskaberne som en håndsrækning til koncernen har nedsat det årlige resultatkrav fra 20 millioner kroner til fem millioner kroner i 2021, 2022 og 2023.

- Pengene skal dels bruges til at afbøde konsekvenserne af det dårlige resultat, men der skal også være plads til publicistiske tiltag. Som de tiltag, der blev taget i 2019, hvor vi fik Radio4 i luften og hvor vi købte Helsingør Dagblad - et dagblad med 150 år på bagen, som ellers stod til at lukke. Vores vedtægter siger, at vi skal arbejde for demokrati og sammenhængskraft, og det krav lever vi op til med de to tiltag, og det skal vi fortsætte med, lød det fra Gert Eg, der som den eneste i bestyrelsen var på valg og blev genvalgt af aktionærerne.

Efter middagen underholdt tidligere chefredaktør og administrerende direktør på Vejle Amts Folkeblad (VAF) og Fredericia Dagblad (FD), Arne Mariager, med historier og anekdoter fra en lang og produktiv karriere i journalistikken.

Arne Mariager var redaktør og direktør på VAF og FD fra 1996 til 2008.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia hamrede hovedet mod toppen og faldt hårdt: Derfor er der alligevel grund til at se lyst på fremtiden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Tidligere bankmand vender hjem: Vil spare de lokale for penge med uvildig, økonomisk rådgivning

Fredericia For abonnenter

Jesper og andre grundejere i forurenet område har en svær sag: Losseplads gik under radaren i 90'erne

Fredericia

Jette Nørgaard blev opsagt fra sit job:  - Nu er alle bolde oppe i luften

Alarm 112

Anja er i chok over nedbrændt hellested: Utroligt, at nogen kan finde på det

Alarm 112

Indviet for en måned siden: Nu er de udsattes hellested brændt ned

Fredericia HK For abonnenter

FHK vandt igen; det er ikke perfekt men meget tæt på

Erhverv

Jacob redder maden hos Den Gyldne Ovn: Restauranter oplever rift om Too Good To Go-poser

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Frustreret Simon jagtede cyklende slushice-tyv midt om natten: - Det er pissetræls

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

FC Fredericia

FC Fredericia-træner tog hurtigt fat i spillerne efter nederlaget: Det kan jo ikke nytte noget

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede godt i 65 minutter og faldt så med et brag

FC Fredericia

Skuffet FC Fredericia-målmand: Det, der ærgrer mig mest er, at vi ikke gav tilskuerne et resultat

Annonce