Annonce
Sydjylland

Bæredygtige genbrugsmøbler er blevet et hit

Christina Koch Petersen har succes med Wood Studio og vil gerne udvide forretningen med genanvendt butiksinventar til mindre virksomheder. Foto: Carsten B. Grubach
Wood Studio har succes med at restaurere klassisk nordisk design.
Annonce

ERRITSØ: Hver anden fredag kører en lejet varevogn fra Erritsø Møllebanke 35 til Københavnsområdet. Indholdet er restaurerede designmøbler.

Afsender: Wood Studio. Modtagere: Københavnere, der har råd til at punge store beløb ud for genanvendte lyse træmøbler i nordisk design.

Bag Wood Studio står Christina Koch Petersen, der ikke alene køber og sælger de restaurerede møbler, men også selv tager fat, når der skal høvles, slibes eller snedkeres.

Efter en spæd begyndelse i 2019 er der kommet så meget gang i butikken, at hun har svært ved at følge med. Et lagersalg i weekenden havde stor tilstrømning trods indlagte corona-restriktioner, men salget foregår i hverdagen hovedsageligt via Instagram og andre sociale medier.

Christina Koch Petersen driver Wood Studio, som hun vil omdanne til et anpartsselskab, som en socioøkonomisk virksomhed og satser på bæredygtighed. Og hun, der er uddannet fysioterapeut og har læst oplevelsesøkonomi, har hjemmearbejdet i orden.

- Jeg læste regeringens udspil om bæredygtighed, og heraf fremgår det, at møbler og tekstiler er noget af det, der forurener meget og er svært at genbruge. Jeg har en passion for møbler og gik så efter lyse møbler i nordisk design, mest i eg, men også i bøg og ask. De skal være veganske og se lækre ud.

- Først troede jeg, at de så kun ville appellere til speltmødre, men der har vist sig en købestærk målgruppe, og de sælger virkelig, virkelig godt, siger Christina Koch Petersen, der betegner sit projekt som mental gymnastik.

Annonce

Socialt ansvar

Christina Koch Petersen ønsker også at tage et socialt ansvar og har derfor en praktikant med sociale udfordringer ansat i værkstedet. Før corona-epidemien i foråret var det planen, at ”en række ældre herrer af anden etnisk herkomst”, som hun udtrykker det, skulle have været i praktik hos Wood Studio.

- Det var fædrene, vi skulle have fat i, så de kunne være et forbillede for de unge. Det gør ikke noget, at de ikke kan tale dansk. Så taler vi bare engelsk. Og det er en af fædrene, der har arbejdet med møbler i sit hjemland, som jeg godt kunne finde på at ansætte.

Christina Koch Petersen sætter kvalitetsbarren højt. Det er ikke loppemarkeder, men på digitale markedspladser, hun finder frem til sine genbrugsmøbler.

Chefen for det hele tager også ved i værkstedet, når der skal snedkereres. Foto: Carsten B. Grubach

- Jeg skal ikke være en værksteds-Bente, der lige giver møblerne en gang teaktræsolie og sælger det ude i garagen, pointerer hun og fortsætter:

- Vi løfter møblerne – også dem uden navn – og får dem til at ligne noget fra et boligmagasin. Og vi arbejder meget med flet.

Christina Koch Petersen har blandt andet købt et skab af en pige i Aarhus for et mindre beløb, og efter restaureringen solgt det videre for et betragteligt beløb. Hun lægger ikke skjul på, at det er Hellerup-og Risskov-segmentet, hun henvender sig til – folk, der er vant til at købe møbler for dyre penge.

100 procent vegansk

Alle produkter og serviceydelser i Wood Studio bygger på en grøn og bæredygtig tankegang med cirkulær økonomi i hovedfokus.

Og der sigtes efter at gøre flere af produktkategorierne 100 procent veganske.

Læs mere om Wood Studio på www.woodstudio.dk

- Vi får meget ros for de møbler, vi restaurerer, og vi har mange specialbestillinger. Jeg begyndte fra nul, jeg har ingen kassekredit, jeg havde kun de penge, der var i min lille tobaksæske. Nu har vi et varelager på 300.000 kroner. Jeg ved godt, at jeg skal have mere kapital, hvis vi skal vokse, og der er da også et par investorer, der gerne vil være med, siger Christina Koch Petersen, der har i alt fire ansatte, deriblandt sin mor, der som tidligere syerske har styr på de flettede møbler.


Jeg skal ikke være en værksteds-Bente, der lige giver møblerne en gang teaktræsolie og sælger det ude i garagen.

Christina Koch Petersen


Hun kan leve af Wood Studio og har planer om at udvide forretningen og sælge genanvendt butiksinventar til små bæredygtige virksomheder som dag spa og klinikker samt til badehoteller. Og så satse på fyrretræ næste sommer.

Lyse nordiske designmøbler er i restaureret tilstand blevet et hit for Wood Studio. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

INFO

Pressenævnet kritiserer Fredericia Dagblad

Erhverv

Corona aflyser mesterskab i håndværk i MesseC - både arrangører og messedirektør ærgrer sig

Fredericia For abonnenter

Derfor prioriteres coronatests på Fredericia Gymnasium: Regionen forventer at finde flere smittede

Fredericia

Test på samlebånd - 800 elever og personale på gymnasiet igennem coronatest

Annonce