Annonce
Kolding

Bilforhandler købte to haller med biler uden at have set dem: Fik massevis af drømmebiler med i købet

Salgschef ved Falke Biler, Christian Olesen, står ved auktionens højdepunkt. Denne Porsche 911 Gembella GTR 750 fra 2003 er kun blevet bygget i tre eksemplarer i hele verden, og i dag er der kun to styk tilbage. Den ene kommer på auktion i Kolding næste søndag. Bilen er lavet af det tyske tuningsfirma Gembella. Foto: Søren Gylling
Direktøren for Falke Biler i Kolding købte tidligere i år to maskinhaller med gamle biler uden at have set bilerne. Det viste sig, at hallerne var fyldt med gamle, velholdte drømmebiler, blandt andet en sjælden Porsche.

Kolding: Det var noget af en overraskelse, direktøren for Falke Biler i Kolding, Kenneth Falke Theil, fik, da han tidligere i år så indholdet af de to maskinhaller med gamle biler, som han havde købt.

Han havde nemlig taget chancen og købt bilerne uden at have set dem, men det viste sig efterfølgende, at det var en særdeles velholdt samling af biler, som den tidligere ejer, en amerikansk millionær, havde efterladt i Danmark.

Da den amerikanske millionær rejste tilbage til USA, efterlod han nemlig sin virksomhed, og da der ikke blev afleveret årsregnskab fra firmaet, blev det efter reglerne tvangsopløst, og siden blev bilsamlingen sat til salg.

Bilerne stod i et par gamle maskinhaller i Sønderjylland, og det var her, Kenneth Falke Theil, kunne konstatere, at det var en solid samling biler, han ganske ubeset, havde set.

59 biler skiftede ejer ved handlen, og siden er der blevet puslet om bilerne for at gøre dem klar til at blive solgt ved en auktion. I stedet for at sælge dem enkeltvis har Kenneth Falke Theil ifølge Falke Bilers facebookside valgt at vente med at sælge, indtil det kan ske næsten samlet.

Annonce

Auktionen

  • Bilauktionen foregår søndag den 6. oktober klokken 13, og der er eftersyn på dagen fra klokken 10-13.
  • Auktionen foregår på Platinvej 25.
  • Man kan forhåndsbyde på bilerne indtil den 4. oktober på www.campenauktioner.dk

Sjælden Porsche

Derfor kommer de første 41 af bilerne under hammeren søndag den 6. oktober, når Campen Auktioner sælger bilerne ved en auktion, der foregår hos Falke Biler på Platinvej. Ifølge firmaets facebookside og en pressemeddelelse fra Campen Auktioner er planen, at de fleste af de resterende biler bliver sat til salg senere hen.

Kenneth Falke Theil har dog tidligere fortalt JydskeVestkysten, at han måske ville beholde nogle få af bilerne selv.

Det mest bemærkelsesværdige i den bilsamling, der nu sættes til salg, er en Porsche 911 Gembella GTR 750 fra 2003, der kun er bygget i tre eksemplarer. I dag findes der ovenikøbet kun to af denne type biler tilbage i verden.

Blandt de andre biler, der fremhæves før auktionen, er blandt andre en Honda S2000 VS Cabriolet, en Ford Mustang Fastback, en Oldsmobile Rocket og en Chevrolet Corvette Cabriolet Roadster.

Dertil kommer forskellige klassiske Cadillacs, Mustang, Ferrari, VW Bobler, Buick, Chevrolet, Mercedes og Ford.

Ifølge pressemeddelelsen fra Campen Auktioner er de fleste af bilerne fra Californien.

Ifølge Falke Bilers facebookside bliver hovedparten af de resterende biler sat til salg på et senere tidspunkt. Foto: Søren Gylling
De 59 biler, Falke Biler købte, og som stod i to maskinhaller i Sønderjylland, var tidligere ejet af en amerikansk mangemillionær, der efterlod dem, da han rejste fra Danmark og hjem til USA. Foto: Søren Gylling
Man kan allerede nu forhåndsbyde på de 41 biler, der er sat til salg gennem Campen Auktioner. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

112 For abonnenter

37-årig kvinde dømt for omfattende bedrageri: 'Udlejede' campingvogn og 'solgte' koncertbilletter

Annonce