Annonce
Trekantområdet

Bjert Invest fik overskud på tre mio. kr: Ikke prangende men tilfredsstillende

Bjert Invest er tilfreds med udviklingen i Design City. - Udbygningen og videreudviklingen af Design City Kolding følger planen og er helt i overensstemmelse med de ønsker, som vores afdøde stifter, Arne Hougaard, havde for Kolding og området, udtaler Martin Jensen, der er administrerende direktør: Foto: Bjert Invest
Selskabet Bjert Invest, der blandt andet står bag udviklingen af Design City, kommer ud af regnskabsåret med et overskud på tre millioner kroner.
Annonce

Kolding: Overskuddet i Bjert Invest er faldet tilbage i regnskabet, der løber til udgangen af april. Overskuddet lander på tre millioner kroner.

Det er et stykke fra resultatet sidste år, hvor overskuddet landede på 27 millioner, hvilket var en markant forbedring i forhold året før, hvor underskuddet lå på 25 millioner kroner.

- Resultatet er ikke prangende, men tilfredsstillende, fordi vi har valgt en lav risikoprofil. Resultatet afspejler også, at vores værdipapirbeholdning har mærket corona lige som alle andre. Bjert Invest koncernen står stærkt – både med hensyn til soliditet og den likvide beholdning. Vi har et langsigtet forretningsperspektiv, hvor fokus er på at have et solidt økonomisk fundament, udtaler Martin Jensen, der er administrerende direktør Bjert Invest i en pressemeddelelse.

Annonce

Følger planen

Forretningsmæssigt arbejder koncernen inden for ejendomme via Bjert Ejendomme, virksomhedsudvikling gennem Bjert Private Equity og finansiering og investeringer i værdipapirer via Bjert Invest.

I seneste år er det særligt ejendomsselskabet, der har bidraget positivt til resultatet. Datterselskabet Bjert Ejendomme, der blandt andet dækker Bjert Ejendomsudvikling, kom ud med et overskud på 11 millioner kroner.

Virksomheden står blandt andet bag Design City, hvor der de seneste år er bygget kontorbygninger og ungdomsboliger, og sidste år solgte selskabet projektet med Kolding Sky til AP Pension, der er i gang med at opføre 100 lejeboliger i etageejendommen på 19 etager.

- Udbygningen og videreudviklingen af Design City Kolding følger planen og er helt i overensstemmelse med de ønsker, som vores afdøde stifter, Arne Hougaard, havde for Kolding og området. Der er fortsat ubebygget jord, som vi selv planlægger at udvikle, og jeg vil heller ikke afvise, at vi kunne finde på at sælge et stykke jord fra, hvis det rigtige projekt viser sig, udtaler Martin Jensen.

Annonce

Plads til flere investeringer

Bjert Invest står blandt andet bag Woca Denmark, der fremstiller miljøvenlig træpleje, der eksporteres til mere end 60 land, og virksomheden har hele tiden øjnene åbne for at investere i nye virksomheder, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Vi har plads til et par nye virksomheder i porteføljen, hvis de rigtige virksomheder viser sig. Vi kigger efter virksomheder, som ikke bare forretningsmæssigt er interessante, men som også har gode værdier, vi kan identificere os med. Vi investerer langsigtet i virksomheder, hvor vi med vores viden kan bidrage med at udvikle virksomheden sammen med ledelsen,” udtaler Martin Jensen.

Kort om Bjert Invest

Bjert Invest blev stiftet af Arne Hougaard i 2007 efter, at han havde solgt AH Industries til en kapitalfond. AH Industries var underleverandør til især vindmølleindustrien. Arne Hougaard døde i 2016, 73 år gammel, og virksomheden er i dag ejet af hans hustru Irma Vestergaard, Kristoffer Hougaard Beck og Daniel Hougaard Beck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Død person blev fundet i et grønt område ved Vognmagervej

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Fredericia

Borgmester ser ikke corona forsvinde foreløbigt: - Vi skal være voldsomt disciplinerede

Fredericia For abonnenter

FHK er kommet tættere på toppen, men den er stadig langt væk

Annonce