Annonce
Fredericia

Byforum fik kritik i borgmestersag: Nu er det nedlagt

Byforum var med til at skabe liv sidste sommer, blandt andet med dette minitog i midtbyen. Siden fik Byforum kritik i en intern kommunal rapport. Nu er Byforum nedlagt, men byrådspolitikerne står bag en ny sommersatsning i Fredericia i 2021. Foto: Søren Gylling
Fredericia Byforum fik kritik i den interne rapport i borgmestersagen. Mandag aften vedtog byrådet formelt at nedlægge byforum, men arbejdet med at skabe aktiviteter i midtbyen fortsætter i en ny model.

Fredericia: Først fik Fredericia Byforum kritik i en intern rapport. Så trak tre erhvervsfolk sig i protest, da de følte sig hængt ud. Og mandag aften blev Fredericia Byforum officielt nedlagt ved et ekstraordinært onlinebyrådsmøde.

Men arbejdet med at skabe liv i midtbyen og hjælpe handelslivet fortsætter i en ny form, vedtog byrådet.

Fredericia Byforum blev oprettet i april 2020, og her blev tre millioner afsat for at styrke livet i midtbyen ovenpå coronanedlukning. Ved budget 2021 blev der afsat to millioner kroner ekstra.

Annonce

Tre erhvervsfolk trak sig

Men for en måned siden blev Fredericia Byforum kritiseret i den interne rapport i borgmestersagen. Der var intet kommissorie - altså en skriftlig formulering af forummets  opgaver. Der blev betalt regninger på et udokumenteret grundlag, og der var ifølge rapporten personsammenfald mellem leverandører, medlemmer af byforum og deltagerne på Byforums møder.


Her i aften vil vi gerne anerkende deres store indsats for det arbejde, der blev gjort i Byforum

Peder Tind, Venstre


Efter offentliggørelsen af rapporten trak tre kendte erhvervsfolk, Ole Mortensen, Grete Højgaard og Bent Jensen sig fra Fredericia Byforum, da de følte sig hængt ud i medieomtalen. Det har blandt andre borgmester Steen Wrist (S) beklaget. Og understreget, at rapporten kun var en kritik af Fredericia Kommunes interne procedurer.

Nu fortsætter arbejdet med at at skabe byliv. Det lægges ind under midtbystrategien.

Strategien blev vedtaget i budget 2021 og skulle udarbejdes af fire aktører: Business Fredericia, Fredericia Shopping, grundejerforeningen af 1884 og Fredericia Byforum. Med nedlæggelsen af Fredericia Byforum er der dermed tre aktører tilbage.

Annonce

Anerkendelse og ærgrelse

Et enigt byråd bakkede op om den nye model, og Venstres Peder Tind havde følgende bemærkninger.

- Jeg vil lige minde om, at vi havde nogle gode aktører, som trak sig ud af Byforum. Det var vi i Venstre rigtigt ærgerlige over. Her i aften vil vi gerne anerkende deres store indsats for det arbejde, der blev gjort i Byforum, sagde Peder Tind, som ærgrede sig over, at erhvervsfolkene "skulle se sig selv udstillet i pressen".

Fredericia Shoppings formand Ole Mortensen har siden talt med borgmester Steen Wrist.

- Det er historie nu, og vi skal videre. Vi har talt sammen, og vi skal have skruet et sommerprogram sammen, der kan matche det sidste år, har Ole Mortensen tidligere udtalt til Fredericia Dagblad.

Annonce

Ser fremad

På mandagens byrådsmøde havde borgmester Steen Wrist også anerkendende ord til erhvervsfolkene.

- Der er lagt et stort stykke arbejde. Jeg noterer mig også, at nogle af dem har været ude og sige, de nu ser fremad. Jeg er også ret overbevist om, at når der kommer en invitation til folk om at diskutere midtbystrategi, ser vi de repræsentanter for interesseforeningerne igen, sagde borgmesteren.

Midtbypuljen er på to millioner driftskroner til eksempelvis sommerbyen, som køres under økonomiudvalget.

Desuden er der tidligere vedtaget en "gang i byen"-pulje, og de to millioner anlægskroner køres under by- og planudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kø ved kviktest-stederne: Her er problemet ifølge kommunen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce