Annonce
Fredericia

Chefredaktørens løfte til læserne: Vi dækker Fredericia sammen med dig

Hvad vil du som læser af frdb.dk og Fredericia Dagblad gerne have journalisterne til at finde svar på? Vi vil gerne have læserne endnu mere med i den journalistiske arbejdsproces, og derfor præsenterer vi samlet og hver journalist for sig, hvilke områder vi især arbejder med. Du kan komme med input til den enkelte journalist eller redaktionen som helhed, og så vælger vi, hvilke ideer vi arbejder videre med. Se mere på spoerg.frdb.dk. Foto: Søren Gylling

Det har været og er fortsat svære år for de traditionelle, journalistiske medier – med indslag af dalende annonceindtægter, fyringsrunder og lav tillid fra befolkningen. Men det er også en tid, der i høj grad er gennemsyret af udvikling. Den udvikling indebærer blandt andet, at vi lytter endnu mere til, hvad der betyder noget for dig som læser.

Vi ser et potentiale i at invitere fredericianerne endnu mere inden for i den journalistiske arbejdsproces. Lyder det tungt? Nej, det er ganske enkelt, og vi har allerede fået jeres direkte hjælp de seneste halvandet år. Det har været helt enormt inspirerende for os her på redaktionen. Siden juni 2019 har vi bedt alle læsere om på frdb.dk at stille os de spørgsmål, I ønsker svar på via vores journalistik; at dele jeres undren om rydning af fortov, konkursen på Fredericia Teater eller trafikken på vejene med os. Og det har I gjort i stor stil, og I har dermed været med til at forme vor journalistik. Stor tak for det.

Redaktionen leverer kritisk og konstruktiv lokaljournalistik. Vi opdaterer og involverer fredericianerne i den lokale udvikling. Vi tror på, at problemer skal frem i lyset for at blive løst. Vi står på mål for en ordentlig debat med fokus på løsninger. Vi kæmper for lokalt demokrati og sammenhængskraft – både i byerne og på landet. Vi inspirerer folk til at lære af andre, så vi kan blive klogere på os selv og hinanden. Vi fortæller om lokalsamfundene i Fredericia Kommune – sætter bl.a. fokus på lokale initiativer, virksomheder, et aktivt foreningsliv og tilflytning.

Annonce


Redaktionen leverer kritisk og konstruktiv lokaljournalistik. Vi opdaterer og involverer fredericianerne i den lokale udvikling. Vi tror på, at problemer skal frem i lyset for at blive løst.


Mette Salling Eriksen, chefredaktør på Fredericia Dagblad. Foto: Søren Gylling

For at gøre det helt tydeligt for vores læsere, hvad de kan forvente af vores journalistik, har alle journalister på redaktionen formuleret deres individuelle løfte til læserne. Hvilke fokusområder de vil gøre dig klogere på i deres journalistiske dækning, er nedfældet i disse individuelle læserløfter. Målet med det er, at de bruger så meget af deres arbejdstid som muligt på at lave selvstændig journalistik; mindst mulig tid på blot at videregive information, der i forvejen er tilgængelig andre steder.

Vi vil for eksempel love at give dig en dækning af politi- og retsstof, der gør, at du kan følge med i, hvad der sker af kriminalitet, men også giver dig et reelt billede af omfanget af kriminalitet i Fredericia. Vi hjælper dig med at forstå, hvornår du trygt kan trække på skuldrene over de store 112-overskrifter, og hvornår du bør tage dine forholdsregler i forhold til for eksempel indbrud, identitets- og tricktyverier.

Journalisterne har, som vanligt, knoklet på med iver og knofedt med deres læserløfter, og du kan over den kommende tid stifte bekendtskab med dem i papiravisen eller online på spoerg.frdb.dk. Giv os endelig feedback på, hvad du synes. Og send din undren og spørgsmål direkte til den enkelte journalist, så kan det være, at det bliver til en artikel i dagbladet.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Raffinaderiet skal skrue ned for støj: Kommune vil have skærpet kravene

Fredericia For abonnenter

Ny kæmpemaskine skal sortere dit skrald: Derfor skal glas og metal i samme sæk

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Annonce