Annonce
Trekantområdet

Corona gav Cykling Uden Alder nye passagerer på rickshawen: Flere frivillige søges

Under corona-nedlukningen  kunne de frivillige cykelpiloter ikke køre med plejehjemsbeboere, derfor blev målgruppen udvidet og nye passagerer kom med. Her er det cyklelpilot Ole Brandstrup, der kører i Geografisk Have med Harald Sørensen på passagersædet. Foto: Søren Gylling
Under corona-nedlukningen begyndte de lokale frivillige cykelpiloter fra foreningen Cykling Uden Alder at køre med hjemmeboede ældre. Nu må de igen køre med plejehjemsbeboere, og der er ikke frivillige nok til at køre med alle de passagerer, der gerne vil med ud på tur og få vind i håret.
Annonce

Kolding:  Da alle plejehjem og dagcentre i marts blev lukket ned på grund af coronapandemien,  måtte Cykling Uden Alder, CUA, i Kolding bremse op.  Foreningens frivillige cykelpiloter måtte på grund af smitterisiko ikke længere køre med plejehjemsbeboere på passagersædet i rickshawen.

- I CUA Kolding blev vi helt bange for,  om vi kunne holde gang i vores frivillige, så vi tænkte, at vi måtte gøre noget. Så henvendte vi os til Kolding Kommunes seniorafdeling for at spørge, om  vi måtte få lov til at cykle med sårbare, hjemmeboende ældre, fortæller Hanna Andresen fra CUA Koldings bestyrelse.


Nu må cykelpiloterne igen cykle med de ældre fra plejehjem, og vi vil gerne have flere frivillige cykelpiloter, for vi har ikke frivillige nok til at kunne køre med alle de ældre, der gerne vil med.

Hanna Andresen


Svaret var ja, og aktivitetskonsulent Bente Suni, som er  CUAs kontaktperson i Kolding Kommune, fik lynhurtigt etableret kontakt mellem 22 hjemmeboende ældre, der er tilknyttet hjemmeplejen, og 12 af CUAs cykelpiloter.

De nye passagerer er ikke nødvendigvis oppe i årene,  det kan også være  yngre mænd og kvinder, der af en eller anden grund er sårbare.

- 12 af vores cykelpiloter meldte sig til at køre med de nye passagerer.  De frivillige og de nye passagerer er  ved at lære hinanden at kende, og de tager på korte ture sammen, fortæller Hanna Andresen.

Annonce

Beboere er med igen

Cykelpiloterne må nu igen cykle med de ældre fra plejehjem.

- Vi  vil gerne have flere frivillige cykelpiloter, for vi har ikke frivillige nok til at kunne køre med alle de ældre, der gerne vil med. Så man må gerne melde sig, hvis man har mod på at være frivillig på en rickshaw.

Hanna Andresen nævner, at rickshaw-cyklerne er placeret rundt på de forskellige plejehjem i hele kommunen.

- Det vil være fedt, hvis der er frivillige, der også har lyst til som frivillige at cykle ud fra plejehjem i Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

Cyklerne bookes via CUA's hjemmeside.

- En del plejehjemspersonale cykler med plejehjemsbeboerne.  Nogle af de registrerede cykler udelukkende med deres pårørende. Jeg ved ikke, hvor mange, der er i alt, men jeg ved, at hvis vi skal cykle med både ældre fra plejehjem og hjemmeboede, så har vi god brug for de erfarne og nye cykelpiloter, siger hun.

Sådan kan du melde dig

  • Du kan læse mere om Cykling Uden Alder på foreningens hjemmeside. Hvis du  klikker dig ind på Kolding kan du blandet andet læse om, hvordan du kommer i gang og melder dig til.  
  • I Kolding har cyklerne base på plejehjemmene Bertram Knudsens Have, Dreyershus, Kirsebærhaven, Munkensdam, Olivenhaven, Teglgårdsparken og Vonsildhavekvarteret.
  • I Christiansfeld har en rickshaw base på Kongebrocentret. 
  • I Lunderskov er der en rickshaw på Kongsbjerhjemmet-
  • I Jordrup er der en cykel på Toftegården-
  • I Ødisp er der en cykle på Vesterled.
  • Desuden er der en rickshaw på Center for Senhjerneskadede i Kolding.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce