Annonce
Fredericia

De unge løvers hule findes i Fredericia Idrætscenter: Nyt middel mod måger blev kåret som årets vinderforslag på Innocamp

600 skoleelever har i to dage arbejdet med og dystet om at løse lokale virksomheders udfordringer på årets Innocamp i Fredericia Idrætscenter. Det var 10. gang, Innocamp blev afviklet. Foto: Peter Leth-Larsen
Virksomheder interesserede i at tale med unge efter at have set deres produkter på årets Innocamp i Fredericia Idrætscenter. 600 dystede om den bedste idé.

Fredericia: Det er ikke bare en smart idé, som en gruppe unge udviklede på årets Innocamp og vandt førsteprisen for.

En kunstig vandrefalk på en slags støvsugerrobot kan vise sig at være et godt og realistisk middel til at skræmme skrigende måger bort med og forhindre dem i at lave reder på flade tage i blandt andet Kanalbyen i Fredericia. I hvert fald nikkede kommunens Bjarne Christensen begejstret, da han blev præsenteret for ideen.

Det samme gjorde tidligere advokat Erling Christensen, Stephen Bihl fra Business Fredericia og iværksætter Peder Hvejsel, der på Innocamp nr. 10 udgjorde dommerpanelet.

Det var blandt andet Cecilie Rosenfeldt, HTX, og Cecilia Pedersen, EUX, som havde arbejdet med, hvordan kommunen kommer mågeplagede beboere til undsætning. De havde fundet ud af, at måger er bange for vandrefalke. De ville også lave et nemt og bæredygtigt projekt, hvor robotten bliver opladet af solceller. Drengene i deres gruppe sørgede for ideen til en app, der kan styre robot-falken. App'en får blandt andet en melding, når der er måger på taget, og den kan sætte falken i gang og siden sende den i ladestation.

De stillede udfordringerne

De stillede udfordringerne:

Fredericia Kommune

Jutlander Bank

Ejendomsmæglerfirmaet Home

Dyhre.Cykling

Mejeri.dk

DGI

Autohuset Vestergaard

Proprint

Proprint skal have fat i Magnus

Firmaer, organisationer og Fredericia Kommune havde stillet de 600 elever fra de ældste klasser i folkeskolen og de yngste på ungdomsuddannelserne i alt otte udfordringer, som de havde to dage til at komme med bud på.

Gruppen, som havde arbejdet med at gøre Proprints hjemmesider mere enkle og tilgængelige, fik en ottende plads, men indehaver Ole Nikolajsen var mere end tilfreds med løsningen.

- Den var vi aldrig selv kommet på. Jeg skal have en nærmere snak med Magnus og høre, om vi måske skal finde ud af noget sammen, sagde han om en af de unge i gruppen.

Annonce

Innocamp gav skubbet til eget firma

Det er ikke bare gratis sandwich og müslibarer, man får ud af at deltage i Innocamp, kunne to tidligere deltagere fortælle i et indslag fra scenen i hal 5 og 6, hvor det summede af opfindsomhed og aktivitet.

Viktor Juul og Sigurd Ilsøe var med for to år siden, og i dag har de udviklet netfirmaet: brugte/ski.dk. De kunne fortælle, at de på Innocamp havde lært, at det er vigtigt at tage imod kritik og feedback på en konstruktiv måde. Det skærper forretningsideen. De har også oplevet, at rigtig mange folk står parat til at hjælpe unge iværksættere.

I to dage har hal 5 og 6 i Fredericia Idrætscenter fungeret som en slags "Løvernes Hule" for de ældste i folkeskolen og de yngste på ungdomsuddannelserne. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Mange apps

Det var kendetegnende for dette års Innocamp, at langt de fleste elever arbejdede med app-løsninger. Efterhånden har mange unge fået greb om kodearbejdet og kunne præsentere realistiske løsninger, lød det fra lærere, der i de to dage fungerede som "innocoaches".

Men der var også konkrete forslag på f.eks. en udfordring fra Mejerigruppen, der gerne vil have børn og unge til at drikke mere mælk. De foreslog at erstatte karton med emballage, som er lige så smarte i drikkeautomater og håndterbare som f.eks. coca cola-dåser og tilsvarende produkter. Det var en løsning, som iværksætter Peder Hvejsel med begejstring havde noteret sig.

Jørgen Juul blev kåret som årets innocoach. Foto: Peter Leth Larsen
Alle kreative evner var i gang, da de 600 unge skulle finde svar på udfordringer fra bl.a. ejendomsmæglerfirmaet Home, DGI og Autohuset Vestergaard. Foto: Peter Leth Larsen
Vindere af Innocamp 2019 - de unge elever kom med et overbevisende, kreativt og bæredygtigt bud på, hvordan man dæmmer op for mågeplagen i Fredericia Kommune. Foto: Marianne Husted
Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Annonce