Annonce
Vejle

Det hele begyndte i Grejsdalen: Nu har Ewii solgt historisk vandværk

Grejsdalens Vandværk er blevet solgt. - Vi har en række ældre vandværker, som ikke længere er i brug. Det koster os en del penge, og der er ingen grund til, at vandforbrugerne betaler for, vi plejer aktiver, som ikke længere bliver brugt, siger Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii-koncernen, som Trefor Vand er en del af. Foto: Michelle Madsen
I gamle dage forsynede Grejsdalens Vandværk en tredjedel af Vejles borgere med vand. Nu har Ewii solgt vandværket, som var startskuddet for den store energikoncern.

Grejsdalen: Grejsdalens Vandværk har fået nye ejer.

Ewii-koncernen sælger nemlig vandværket, som blev taget ud af brug i 2009, da kildepladserne løb tør.

Grejsdalens Vandværk på Ny Hornstrupvej blev etableret i 1915, men der er blevet indvundet vand fra området siden 1867. Det var faktisk her, historien om Ewii-koncernen begyndte, fortæller Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii.

- Det var vores første officielle vandværk, og det blev beskrevet i vores 150-års jubilæumsbog. Der går en del i romantik i det, for det ville være rart at beholde værket, men det koster penge. Hvis nu vandværket lå mere bynært, kunne vi godt have overvejet at omdanne det til en eller anden form for historisk udstilling, men placeringen er ikke rigtig velegnet til noget, siger Lars Bonderup Bjørn.

I vandværkets storhedstid i 1980'erne forsynede det cirka en tredjedel af Vejles borgere med rent, frisk vand. Vandværket har været drevet af vandforsyningsvirksomheden Trefor Vand, der er en del af Ewii-koncernen.

Siden 2009 har det gamle vandværk ikke været brugt til noget. Nu er det op til de nye ejere, hvad vandværket skal forvandles til.

Annonce

Måske en villa

Det er virksomheden JT Invest 2010, som har købt Grejsdalens Vandværk. Virksomhedens direktør, Jens Tylvad Andersen, overtog vandværket sidste tirsdag, og han vil forsøge at omdanne det til en villa.

- Jeg købte det, fordi det ligger godt. Vi har ikke helt besluttet, hvad vi vil med det. Vi har tænkt, at vi gerne vil lave det til en privat bolig, hvis vi kan få lov til det. Men da vi lige har købt det, har vi ikke så mange tanker om, hvordan det skal se ud endnu, siger Jens Tylvad Andersen til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Annonce