Annonce
Erhverv

Det lokale erhvervsliv hyldede sig selv: Her er fire af vinderne

Foto: Søren Gylling
Kolding: Business Kolding hyldede torsdag aften det lokale erhvervsliv til det årlige Awardshow på Comwell, og alle 420 billetter til Awardshowet var solgt. Igen var det gæsterne, der via en sms-afstemning afgjorde, hvem der løb med priserne i de fem forskellige kategorier.

Kolding: Til Awardshowet blev der uddelt priser til Årets Initiativ, Årets Iværksætter, Årets Turismevirksomhed, Årets Virksomhed og så var der en ny kategori med i år: Verdensmålsprisen, der tildeles en organisation eller virksomhed i Kolding Kommune, der har arbejdet med et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

Vinder af Verdensmålsprisen: Eltang Skole og Børnehave

Foto: Søren Gylling

Eltang Skole og Børnehave støtter ikke mindre end syv af FN’s Verdensmål. Startskuddet på den bæredygtige dagsorden lød helt tilbage i 2010, hvor de fik "Grønt Flag". Siden har de indført faget BID, der står for bæredygtighed, innovation og design, hvor der arbejdes med bæredygtighed, forbrug, klima og alternativ energi. Eltang Skole og Børnehave har netop holdt rejsegilde på et bæredygtigt økolarie. Prisen blev overrakt til tovholder Peter Blirup, skoleleder Per Nielsen, og lærer Karin Nielsen og lører Lena Hail. De to andre kandidater var LM Wind Power og tøjfirmaet Pieszak.

Årets Initiativ: Streetfood Kolding

Foto: Søren Gylling

Prisen som Årets Initiativ gik til Streetfood Kolding, der er skabt af Nicklas Nielsen, som er medejer af Mokka og Vinbaren. For et par år siden lavede han et sommerarrangement i AL Passagen, men Nicklas drømte om noget større, og kastede sig derfor ud i en Streetfood-festival på Buen i Kolding, og arrangementet blev meget større end forventet. I 2019 rykkede Streetfood-festivalen ud på Marinaen. Det er primært lokale restauratører, der har boder på festivalen. De to andre kandidater var Blue Bridge Festival og Repair Café

Årets Iværksætter: Åben

Foto: Søren Gylling

Bryggeriet Åben startede tilbage i 2016, efter Philip Hulgaard og Johannes Karstoft havde været ude at rejse sammen. Siden er det gået stærkt. Johannes har i dag trukket sig ud af virksomheden, for at koncentrere sig om sit landbrug, men Philip Hulgaard har sat turbo på virksomheden. Åben står i dag bag to barer i henholdsvis Århus og Roskilde, og i slutningen af 2019 blev Åben kåret til ”Årets Danske Bryggeri 2019” af medlemmerne af Danske Ølentusiaster. De øvrige kandidater var designvirksomheden Eden Outcast og it-virksomheden NextGenIT.

Årets Turismevirksomhed: Trapholt

Foto: Søren Gylling

Museet, der blev indviet i 1988, ligger i et naturskønt område med udsigt over Kolding Fjord og omgivet af en stor skulpturpark med værker af danske samtidskunstnere. Trapholt er Danmarks eneste museum, hvor man både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Museet har i høj grad taget Koldings designvision ”Sammen designer vi livet” til sig. 2019 var også året, hvor de havde besøgsrekord med 98.631 gæster, en besøgsrekord, der sammen med udstillinger om Kay Bojesen og udstillingen Sense Me, har givet Trapholt og Kolding stor omtale. De øvrige nominerede var Harteværket og Geografisk Have.

Årets Virksomhed: Alfa Laval

Alfa Laval er Koldings største virksomhed målt på antal ansatte, og har gennem de seneste syv år oplevet en konstant vækst. Virksomheden omsætter i dag for omkring 17 millioner kroner. Der er 700 ansatte i Kolding, og mere end 17.000 ansatte på verdensplan, de fleste i Danmark, Sverige, Kina, Indien og USA. Virksomheden producerer løsninger i rustfrit stål til blandt andet fødevareindustrien i hele verden. Alfa Laval har de seneste år investeret omkring 300 millioner kroner i Kolding.

Generalforsamling Business Kolding

Det er foreningen Business Kolding, der står bag Awardshowet, hvor foreningen hylder det lokale erhvervsliv. Inden Awardshowet var der generalforsamling i Foreningen Business Kolding. Foreningen blev i løbet af 2019 fusioneret med Kolding Handelsråd og Kolding Turistforening og foreningen har i dag 612 medlemmer.

Efter valget til repræsentantskabet blev der valgt ny bestyrelse, der nu består af Pierre Legarth, der blev genvalgt som formand, og ny næstformand er Henrik Larsen fra Beierholm. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Klavs Eske fra Saint-Gobain Isover, direktør og medejer af Vetaphone Frank Eisby, centerchef i Kolding Storcenter Gitte Lindbo og Lau Tuxen fra Mediaplanner og borgmester Jørn Pedersen, der er udpeget af Kolding Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce