Annonce
Fredericia

DF sætter holdet til kommunalvalget: Susanne Eilersen valgt som spidskandidat

De to partikolleger Susanne Eilersen og Inger Nielsen stiller begge op til byrådet igen. Arkivfoto: Søren Gylling
Susanne Eilersen blev onsdag valgt som spidskandidat hos Dansk Folkeparti. Partiets andet byrådsmedlem, Inger Nielsen, bliver placeret som nummer fire på stemmesedlen.
Annonce

Fredericia: Susanne Eilersens navn kommer til at stå øverst på stemmesedlen hos Dansk Folkeparti ved kommunalvalget i 2021.

Den nuværende 1. viceborgmester stillede op som spidskandidat uden nogen modkandidat.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds. Når man stiller op, så er det jo, fordi man gerne vil vælges, siger Susanne Eilersen.

Udover Susanne Eilersen blev Lasse Holmqvist, Bente Tarp, Inger Nielsen, Palle Dahl og Charlotte Møller-Madsen valgt i den nævnte rækkefølge. Det betyder, at nuværende byrådsmedlem Inger Nielsen bliver fjerde kandidat for Dansk Folkeparti.

- Jeg er den evige fire, og jeg må bare arbejde mig op, siger Inger Nielsen til Fredericia Dagblad.

Ved opstillingsmødet inden kommunalvalget i 2017 blev Inger Nielsen ligeledes valgt som den fjerde DF-kandidat. Alligevel sikrede hun sig en plads i byrådet, og det tror hun på, kan ske igen. Hun ser ikke placeringen på stemmesedlen som afgørende.

- Det betyder ikke så meget. Jeg havde faktisk ventet det.

Hvad byggede du det på?

- Fremmødet, siger Inger Nielsen.

Annonce

En samlet gruppe

Ved det valg fik Dansk Folkeparti tre mandater i byrådet, da Karsten Byrgesen, Susanne Eilersen og Inger Nielsen fik henholdsvis 633, 1295 og 129 stemmer. Få dage efter valget meldte Karsten Byrgesen, der nu er medlem af Nye Borgerlige, sig ud af Dansk Folkeparti efter en intern strid.


Vi går til valg som en samlet enhed og en samlet gruppe. Heldigvis er vi tilbage på det spor igen den gang, og det er vi rigtig glade for.

Susanne Eilersen, viceborgmester og spidskandidat til kommende kommunalvalg for Dansk Folkeparti


Spidskandidat Susanne Eilersen fortæller, at partiet endnu ikke har snakket om, hvad målsætningen ved det forestående valg bliver.

- Nu prøver jeg på at samle de seks - forhåbentlig en gang i næste uge, og så skal vi have snakket igennem hvordan og hvorledes. Vi har ikke snakket målsætning, men vi er godt klar over, at vi er presset på landsplan, siger hun med henvisning til den uro, der i disse uger og måneder præger partiet på landsplan.

- Det er ikke altid, at det kommunale følger det landspolitiske, og jeg synes, vi gør og har gjort en god figur. Vi er med til alle de store beslutning og er meget synlige. Det håber jeg, vælgerne vil huske og honorere os for, når vi når til valgdagen.

Udover de seks kandidater, der blev valgt onsdag, er der en eller to "boblere", som også kan komme i spil til en plads på stemmesedlen, fortæller Susanne Eilersen.

- Vi går til valg som en samlet enhed og en samlet gruppe. Heldigvis er vi tilbage på det spor igen den gang, og det er vi rigtig glade for. Vi går ud som en samlet enhed til gavn for DF alle sammen, siger Susanne Eilersen.

Næste års kommunalvalg holdes 16. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Travl aften for brandfolkene: Rykkede ud til både ild i værksted og bilbrand på Røde Banke

Fredericia For abonnenter

Overnatningsstederne indgår musketered: Vil satse benhårdt på Fredericia som selvstændig turistdestination

Annonce