Annonce
Erhverv

Digital markedsplads åbnede måske for hurtigt: - Vi har slet ikke mistet modet

Steen Jensen er manden bag den digitale markedsplads Whale24. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
De fleste nye projekter, der bliver søsat, kommer ikke udenom et par børnesygdomme i opstartsfasen. Det er også gældende for den digitale markedsplads, Whale24. Der arbejdes på forbedringer.
Annonce

Fredericia: Fredericia skulle først have haft den digitale markedsplads Whale24 til efteråret eller næste forår. Men med coronaens komme blev fødslen af den digitale platform fremskudt, og det skete velvidende, at det ville betyde en række børnesygdomme.

Dem forsøger Steen Jensen og Whale24s it-kyndige nu at få kureret.

Ingen ønsker en butik eller webshop, hvor der ikke sker noget.

Steen Jensen, Whale24

Annonce

Siden tilpasses

- Vi er superglade for de kommentarer, vi har fået fra brugerne. Vi ser det ikke som kritik, men som konstruktive input. Vi tolker det ikke som noget negativt, for vi vil kun være bedre. Du kan betragte det lidt, som når man er småskadet i en sport, så får man den rigtige behandling og vender tilbage endnu stærkere, lyder det metaforisk fra Steen Jensen, der er en af mændene bag Whale24.

Den digitale platform er en online markedsplads, hvor lokale butikker, forretninger og ydelsesudbydere har mulighed for at tilbyde deres produkter og ydelser.

De omtalte kommentarer kom i forbindelse med en statusartikel, Fredericia Dagblad havde skrevet om platformen. Her kommenterede læserne blandt andet platformens problemer med mobillæsning. Udvalget virkede for nogle for snævert, mens sitet for andre oplevedes som uoverskueligt.

I forhold til mobillæsningen oplevede flere brugere, at det ikke kunne lade sig gøre at se hele præsentationsteksten på forsiden.

- Det er vi i gang med at få tilpasset, og det, forventer jeg, kommer på plads meget hurtigt, slår Steen Jensen fast.

Annonce

Et skarpt øje

Spørger man Steen Jensen, er det vigtigt, at udvalget på Whale24 svarer til kundernes efterspørgsel. Det er også derfor, Whale24 blandt andet på Facebook efterlyser input fra byens borgere til udvalget.

Men har butikkerne ikke selv en føling med, hvilke produkter der er eftertragtede?

- Det er op til butikkerne, hvad de vil lægge på, og det blander vi os ikke i. Det er klart, at hvis man vil sælge noget, så er det vigtigt, at de produkter, der lægges på, er de produkter, der normalt efterspørges.

På spørgsmålet om, hvorvidt der er risiko for, at Whale24 bliver en platform, hvor forretninger kan forsøge at få solgt de varer, der er svære at få ekspederet ud af den fysiske butik, lyder svaret, at Whale24 holder skarpt øje med, hvordan salget går.

Er der varer, der ikke har været bevægelse på hen over et par måneder, går folkene bag Whale24 i dialog med butikkerne om at finde produkter, kunderne finder mere interessante.

- Ingen ønsker en butik eller webshop, hvor der ikke sker noget, siger Steen Jensen.

Whale24 har siden lanceringen haft et par børnesygdomme, som der arbejdes på at få kureret. Folkene bag den digitale markedsplads vil stadig gerne have inputs til, hvordan platformen kan forbedres. Screenshot
Annonce

Standhaftig whal

Der er også en læser, der skriver, at I er åbnet op for tidligt. Hvad siger du til det?

- Ja, vi åbnede måske for hurtigt og håber på kundernes tilgivelse. Den her markedsplads var ikke tænkt som en corona-markedsplads. Den er ikke bygget på to dage til det her. Den her markedsplads skulle have været lanceret i efteråret eller måske til foråret næste år, men efter positiv dialog med Business Fredericia, Fredericia Shopping og kommunen, blev vi enige om, at vi ville give det en skalle og åbne op. Vi vidste godt, at der ville komme børnesygdomme, det er ingen hemmelighed, og netop derfor er inputs så vigtige for os, lyder det fra Steen Jensen.

I slutningen af sidste uge kunne Steen Jensen tælle over 1500 produkter på den digitale platform, mens antallet af butikker lød på 51-52. Omsætningen var også stigende. Man kan derfor langtfra sige, at Steen Jensen og Whale24 sidder slukøret tilbage.

- Vi har slet ikke mistet modet. Vi ser det som en læringsproces og en opbygningsfase. Whalen er kommet for at blive, fastslår Steen Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce